Het spamfilter en de verdwenen reacties

Geachte bezoeker,

spam.. u weet wel... Met enige regelmaat roepen er reaguurders wanhopig: “Waar is mijn reactie gebleven? “. Dit ligt in 98% van alle gevallen aan het automagische spamfilter dat op specifieke spam-gerelateerde woorden reageert en uw goedbedoelde reactie zonder pardon prullebakkeert. Slechts in enkele gevallen is de Redactie zelf genoodzaakt om een reactie te verwijderen. Maar dat heeft dan te maken met overschrijdingen van het betamelijke zoals: ‘het posten van het privé-adres van Hans van Willigenburg’ of in het geval van ernstige taalfouten zoals bij het roemruchtige: “die varken”.

Eenmaal geprullebakkeerd kan een reactie niet meer door de Redactie worden opgevist. Aangezien wij een grote zelfredzaamheid van onze reaguurders verwachten kunt u dan maar beter zelf op onderzoek uitgaan naar het woord in uw reactie dat het spamfilter triggerde. Wie alle details over ons spamfilter wil lezen en de lijst met verboden woorden wil raadplegen kan hier terecht en/of tot in de lengte der dagen in de rechterkantlijn onder het kopje “Reactie zoek?” . Hopende u voldoende geïnformeerd te hebben verblijf ik (achter het spamfilter).

 1. 4

  Kom nou zeg, als we dat ook zouden filteren dan kan The Horse nooit meer reageren.

  Overigens hebben we wel tijdje het woord teen in de lijst gehad, maar dat leidde meTEEN tot rare verdwenen comments.

 2. 18

  Helaas kunnen we voor gok-achtige zaken geen uitzonderingen maken, dat bood van JDB gaat dus niet door, sorry, maar 2000 casino spams in een week gaat te ver.

  Zei hij met een pokahface

 3. 22

  Het filter laten zoeken op CIAL zonder meer is niet aan te bevelen, zie socialisme. Zoek dan svp het woord cial in een regular expression, gescheiden dus door twee niet-woord-karakters.

  Een beetje javascript met het lijstje verb.w. kan de reaguurder waarschuwen dat er een verboden woord wordt gebruikt.