Het Sargasso EK Voetbalgevoel 2008: OMG!1!

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Zaterdagmiddag, een paar uur voor de aftrap van het EK 2008 met de wedstrijd Zwitserland tegen Tsjechië. Zou het gaan knallen? Vuurwerkwaardig? En zou het mij lukken om een serieus verslag hierover te schrijven. Mijn gedachten gleden automatisch naar de rookworst luisterend naar de naam Jack van Gelder. Zijn glimmende hoofd paste maar net op de nieuwe HD flatscreen tv met 10.000 megapixelpower. Gênant!
Ik schudde mijn hoofd, als het ware om de kolder te verdrijven. Voor lichtvoetigheid was geen plek. Ik moest een insteek vinden die mijn wetenschappelijke achtergrond nu eens niet zou verloochenen. De uitzending van Zembla kon als basis dienen. Men had onderzoekers opdracht gegeven om een grondige analyse te maken van de wedstrijdpatronen van het Nederlands elftal. De uitkomsten dienden als tips voor de trainer Marco van Basten. Als men de Italianen met respect zou kunnen benaderen op het veld en niet met ontzag, als de corners kort genomen worden en de indirecte vrije trappen door Sneijder of van Persie, dan was de finale te halen. Respect voor Italianen is niet moeilijk op te brengen. Alleen al de uren die zij spenderen in de badkamer om het haar zo glimmend mogelijk te krijgen. En dan het haarbandje! Verdammt! Dit is niet bedoeld voor de startpagina maar voor de hoogopgeleide internetmensen van Sargasso.

Om mijn verslag van kop tot staart te kunnen voorzien, wandelde ik met de kinderwagen naar de Middenweg, richting de woonwijk Park de Meer. Hier stond ooit het stadion de Meer waar Ajax met Johan Cruijff zijn dribbeltjes uitvoerde. Ik ging zitten op de middenstip, met mijn handen in het haar. Ik keek op naar de strakblauwe hemel. Geen wolk te zien. Vanaf een balkon draaide iemand een ontzettende megahit van Wolter Kroes. Zou het succes zich nog op tijd gaan aandienen voor Rocky Vosse, dacht ik. Ik zuchtte diep. Mijn hoofd voelde zwaar, een hoofdpijn kondigde zich aan. Plots kleurde de lucht boven mij knaloranje en viel een donkere wolk naar beneden, richting de middenstip. De wolk bleef precies voor mij zweven. Op de wolk zat een man.

‘Udo? Udo Jürgens?’ stamelde ik. ‘Nein, Frau Kitzenkatz! Vielen menschen maken deze fout, maar het is ich, Gott.’ Ik klapperde met mijn tanden. ‘So, Sie suchen ernstigkeit en een kop en staart?’ Ik boog mijn hoofd. ‘En voetnoten. Maar ik kan het niet loslaten, Gott.’ De man stak zijn hand uit en pakte mijn kin. Hij keek mij vragend aan. ‘Ik heb het over het 100% Seedorf gevoel. Het zit in mijn borsten, door mijn hele lijf. Voetbal is liefde, Gott.’ De man knikte. ‘Genau. Zo is dat. Er is geen andere weg, Frau Kit. Ga nu heen, schreib een stukkie en vergeet niet het haar van de welpies in model te krijgen. Dit is van SEHR GROOT belang voor de wedstrijd van Nederland tegen Italië.’ En de wolk steeg op met verrassende snelheid en souplesse.

Met nieuwe energie en frisse moed liep ik terug om precies op tijd de openingswedstrijd te zien. Hophophop Schwitzi Fritzi! Echter na enkele minuten trad het bekende gaapeffect op, bij het zien van deze bejaarden tegen coca cola zero taste. Ziekenhuisvoetbal, zelfs Platini op de tribune verveelde zich zichtbaar. De Zwitserse ploeg kreeg een nederlaag van één nul voor de kiezen. Dan de tweede wedstrijd. Turkije tegen Portugal met de gedreven Deco en frivole Ronaldo wiens kek matje in de nek en lange scherpe bakkebaarden hem iets ouder deden lijken, zonder twijfel om alvast te laten zien dat hij Real Madrid waardig was. Jammer dat hij zo vaak struikelt over onzichtbare benen, de bal en willekeurige graspollen in de buurt van de goal van de tegenstander. Eerste Portugese goal afgekeurd na een kwartiertje spelen. Bal van Ronaldo op de paal. Toch was de meeste opwinding te vinden tijdens de rust: Rookworst Jack keuvelde met Blind over de eerste helft. Ineens hield hij op met praten en begon hij heftig met zijn ogen te knipperen, terwijl zijn stem te horen bleef. Char?
In de tweede helft was het uiteindelijk de voetballer Pepe die Portugal op voorsprong bracht. Nuno Gomez kopte de bal op de paal. Flying kick aanval van een Turkse verdediger. Wraak! Schitterende draaibeweging en weer een opkomende middenvelder richting het doel: twee nul in de blessuretijd dankzij de invaller Raul Meireles.
Zondag bleef de tv uit. Niet vanwege de zoutloze wedstrijd Oostenrijk tegen Kroatië of de oorlogskraker Polen Duitsland. Zondag dienden de welpies geschoren te worden. Danke, Gott in Himmel!

Reacties (63)

#1 Laurens L.

Leuk stukkie, Frau Kitzenkatz. Dat beeld van Jack van Gelder met Parkinson staat mij ook erg bij. Heel vreemd, bijna een soort Tien-echo (waarop ook veel rare technische fouten voorbij kwamen). Jammer dat ik de camera niet had lopen, want dan had ik een megahit gehad op YouTube. BTW: volgens mij lijkt God eerder op Billy Connolly dan Udo Jurgens.

 • Volgende discussie
#2 Chinaman

grrrr.

K*t EK. Alle wedstrijden om 2.45 des nachts programmeren… Zal ik het halen? (en morgen nog wat zinnigs doen ook?)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Kittekat

Dank, Laurens L. En ieder zijn eigen Gott, uiteraard. Die van mij openbaart zich ook weleens als Sjors Clooney, maar dat is een heel ander verhaal.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 salvatore

Jammer, je begon zo goed.
Het drijft langzaam af richting schoolkrant niveau.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Max J. Molovich

“Mijn gedachten gleden automatisch naar de rookworst luisterend naar de naam Jack van Gelder.”

Is dat toevallig een knipoogje naar Van Kooten en de Bie? Ik vond het namelijk een wat moeizaam lezende zin, en toen herinnerde ik me ineens Van Kooten die die overdreven Nederlands formulerende Turk iets over rookworst uitkomstig uit de provincie Gelderland liet zeggen.

Maar goed. Los daarvan. Lekker leesspul weer. Dank daarvoor.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Kittekat

Rookworst Jack is bedacht door Jasper, van het zwarte bos. Hihi, schoolkrant niveau! Hihi!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 mark

Die geschoren Welpies deden mijn gedachten afglijden naar Arjen luisterend naar de achternaam Robben, en zijn kalende bovenhoofdgesteldheid (van het schwalbeschuren langs het gras komt dat). Omdat iedereen zo lyrisch over het recente spel van Robben was (en hij geloof ik ergens uitsprak te balen van zijn buitelreputatie), had ik de afgelopen week wat hoop gebouwd op Robben, waardoor de wetenschap van zijn recente blessure tijdens de vanwege de welpjes zijn richting opvliedende gedachten een mistroostig effect terzake mijn gemoedsgesteldheid allerminst miste en mijn oranjeoptimisme ras deed slinken. Maar

PERSIE SPEELT!!! OLEOLE, PERSIE SPEELT OLE OLE!!!11!!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 dick

Scheer ze. KJH begint schijnt het!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 dick

Persie wordt de beste speler van het toernooi!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 m44

Alleen al de uren die zij spenderen in de badkamer om het haar zo glimmend mogelijk te krijgen. En dan het haarbandje!

O o o wat een misverstand. Daar ga je al… o o o Ja ! Oranjedoodlopers doen daar uren over. Maar Italianen (met hun eeuwige blauwwitte energiekrachten uit berg en zee) doen dat zonder nadenken in 7 seconden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 mark

@Dick (#8),
De Hunter begint? Over Van Basten en spitsen het volgende:

Van Basten zei voorafgaand aan vorige WK dat je twee mogelijkheden hebt bij het spitsen-luxeprobleem van Nederland. Ofwel je kiest voor concurrentie. Niemand heeft vooraf de voorkeur en door onderlinge wedijver moet de beste boven komen drijven. Ofwel je spreekt je vertrouwen in een spits uit, die staat in de basis en het geschoken vertrouwen leidt tot zelfvertrouwen en resultaat. Van Basten koos voor het laatste en zijn keuze was Van Nistelrooij. In de drie poulewedstrijden begon Ruud dan ook. Tot het erop aan kwam in de eerste knock-out wedstrijd. Marco koos Kuijt en Nederland vloog er uit.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 m44

De finale wordt ook Italie-Italie, capice ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Kittekat

@10: ah…je hebt een grande punt. Maar wat zijn ze dan aan het doen, al die uren in de badkamer?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 m44

Beppes beppen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 farquaad

Da’s heel simpel Kittekat (@13), maar dit is Sargasso dus ik zal er niet over uitwijden. Vraag het Zoute.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 m44

Het beppen is iets heel anders dan al die brada’s die tegenwoordig stante pede tantoe para worden, wat een nep, me neus.

Nee, Daniele, Angelo, Simone, en ook Fabio, Gianluca, Angelo en Massimo vragen elkaar, en goed geslapen ? Kort nachtje. Hehehe. En kwam er nog wat ? Als rijpe appelen, amice. Enz. Tot de trainer verschijnt. Hij klikt een keer met de deurklink, iedereen zwijgt onmiddellijk. “Mannen…” bliksemsnel monstert hij hun uitrusting. Kijkt Allessandro 0.25 seconde aan en wijst naar zijn eigen rechtervoet. Allessandro knikt alleen. “Blauw en wit !!! Links en rechts!! De goal!!!” Een onbeschrijflijk snuiven en loeien komt uit de kleedkamer. De buiten staande bewakingshonden deinzen een meter terug en beginnen in paniek te blaffen, de staart tussen de voorpoten. “Massimo, 40!, Luigi, 47!”. De spelers komen het veld op. Enz.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 farquaad

*wisselt snel de lange ij in voor een korte*
Ons zijn immers de hoogopgeleiden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Kittekat

Pas op, farquaad, anders ben ik genoodzaakt je door te verwijzen naar de startpagina.

Doen we nog een gokje, wat wordt het vanavond? Ik zeg twee-een (Materazzi vanuit corner bij eerste paal, van Persie met een penalty en Kuijt scoort in de laatste minuut via een waanzinnige combinatie met vooruit, van der Vaart), iedereen blij en opgelucht.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Cole

Jammer dat je gister niet gekeken hebt want Jack had onze Italiaanse correspondente aan tafel die ongegeneerd sprak over ‘lekker stuk’ Marco Borriello en over de mogelijke oorzaak van zijn dopingproblemen. Mijn eerste gedacht was beffen van cortisonenzalf?.
Verder vernamen wij graag uw mening over het Poolse blondje Łukasz Podolski.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Kittekat

@Cole: Nouja, ik had de tv wel aanstaan. Zolang duurt dat niet, het knippen van welpies haar. De Polen zijn van nature vriendelijke mensen, helemaal na een flesje wodka. Hardwerkend. Wit reflecterende huid. Ik snap de keuze voor knalrode t-shirts daarom dan ook niet zo goed. Leo, doe er wat aan!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 S’z

Jàààà die Italiaanse correspondente ! Topklasse, smart en leuk in alle opzichten. Daar ruil je gewoon alle Carl Huybrechts, Frank Raes en andere oude zagemannen in één beweging voor in.

Los daarvan, was dat Rob Witschge die er een paar dagen geleden bij zat ? Wat is die man overkomen ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 S’z

Ben zo geen fan van de Duitse aanvalslinie, maar ik vond het wel klasse hoe Podolski zijn eerste goal maakte (incl. hand op steken richting Klose om de bal te krijgen) en vervolgens niet vierde.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 mark

@S’z,
U bedoelt Rob de Wit? Hersenbloeding.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 S’z

@#19 ik vroeg me ook af : hoe groot moet de schade geweest zijn, daar, dat er cortisonen nodig waren ;-/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 S’z

Oei ! Fijne jongensboekenlinksbuitenspits anders, destijds. Spijtig nieuws.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 dick

@ Kittekat, vind jij dat de Italianen weer de knapste selectie hebben? Een vriendin en ik wel (bedoel dat kan een hetero ook wel waarnemen).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Cole

@21 Renate Verhoofstad, helaas een o-tje teveel.

@20 Geef nix, kleine poesje moet ook gevoed natuurlijk. Trouwens.. das Geheim der Deutschen ist nicht Gott oder Udo, aber (Mutter)Milch.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 dick

@ 27 Cole ongelooflijk he die Podolski is genaturaliseerd tot Duitser. Da’s op zich al ongelooflijk; wie wil er nou Duitser worden en nog wel uit Polen! Maar dat moet toch een keer stoppen!!! MvB heeft Yildirim genaturaliseerd; nooit wat van weer gehoord. JC is nu nog kwaad op Rita Verdonk over naturalisatie van Kalou. Zucht! Stoppen…..

En het geheim van de mofjes….frustratie omdat niemand ze mag.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 dick

@18 Kittekat, mijn gok is 1-0 Persie vlak voor rust. Dit betekend een bloedhete 2e helft. Maar met name Boulah, Ooyer en Sar slepen de enorm belangrijke 3 landerpunkte voor de poorten van de hel weg.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 Karsa Orlong

@dick#29 ’t zou mooi zijn maar IMHO wishful thinking (opstelling is nu toch niet bekend?) … EN we hoeven niet nu al te winnen. San Marco is leep. We kunnen beter winnen van de Azzurri in de halve eindstrijd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 Cole

@28 Polen naturaliseren sneller: Roger Guerreiro
Nu maar hopen dat het oranje-legioen straks in de stemhokjes zich nog het verraad van Rita herinnert. We hadden die Portugezen makkelijk kunnen hebben met Kalou erbij. En Marco had nu een leuk alternatief op links gehad.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Kittekat

Leep, schmeep! We moeten winnen. Moet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 Crachàt

Kan men eigenlijk één en ander live zien wannneer men niet bebuiskabeld is? Neem nu een matchke hollanditalie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 Karsa Orlong

We moeten niet winnen. We moeten ons stinkende best doen. Iedereen moet z’n taken op 110% uitvoeren. Persoonlijke duels moeten op het scherpst van de snede aangegaan worden. Italianen binnen 40 meter van de goal mogen geen ruimte hebben. De omschakeling moet razendsnel zijn. Er mogen niet teveel mensen voor de bak zijn ivb balverlies. De verdedigers en controlerende middenvelders moeten hun directe tegenstanders uit hun spel halen. De aanvallers moeten ruimte en snelheid maken. De pases moeten rete-strak zijn. Dit zijn persoonlijke en haalbare doelen. Daar kan je voor gaan, daar kan je je op focuseren. Een obsessie met winnen is het paard achter de wagen spannen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 Kittekat

Zodat je achteraf kan zeggen dat je in ieder geval je best hebt gedaan en dat is het belangrijkste? Ik zou bijna schrijven: mieuw! Laat het hoofd los, knallen met die bal. Je hoeft geen smart geformuleerde doelstellingen te bedenken om tot een fijn resultaat te komen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 dick

@ Cole: SGP is ook Oranje

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 Karsa Orlong

Nee … niet omdat je dan achteraf kan zeggen dat je tenminste je best hebt gedaan, dat is frank de boer gelul.

Maar er is gewoon iets als een bescheiden zelfverzekerheid die bijvoorbeeld de de WK winnende duisterts en italianen typeert. Zo’n Italiaan die iets zegt van, “we gaan onze spitsen weten te vinden en we gaan van der vaart en van persie uitschakelen, en dan moeten we van Nederland kunnen winnen.” Die attitude. Ik heb 4 jaar in duitsland gewoont en er wordt daar op een gezonde maar zeer kritische wijze naar fouten gekeken waardoor er een gevoel ontstaat dat gegeven een stinkende inzet er een maximaal resultaat te halen valt. En niet gelijk over het resultaat beginnen, dat frusteert alleen maar want dat heb je uiteindelijk als individu niet in de hand tenzij je Maradonna heet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 dick
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 mark

@Crachàt,
NOS zendt de wedstrijden ook via het internot uit. Ik weet alleen niet of dat ook de Belse grens over mag.

http://ek2008.nos.nl/live/index
of via Windhoos Media
http://ek2008.nos.nl/live/wmv/key/74a492128645575bea1dbf06540404ab

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 Crachàt

ay

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 m44

Karsa begrijpt het. Ik zei dat ook al in #16. En ze winnen met 0-2.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Cole

@38 Bij mij bestaat de (ongefundeerde, niet met cijfers onderbouwde) indruk dat het % SGP stemmers onder Oranje-legionairs wel eens erg laag zou kunnen zijn.

@38 Die legionairs van (niet lulle, maar poetse) GS hebben inmiddels 0-3 al wel bijna aan kop van de Gazetto dello Sport poll.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 Cole

Wij gaan bij Sargasso de PvdA scopers en de hyhuihu’s van het CDA van plaats 2 en 3 verdrijven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 Bismarck

@40: Jullie Sporza is net zo vervelend als het om wieleruitzendingen gaat! En dat GVD nog wel in gebied dat bij Belgie had moeten horen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 Kittekat

Verdorie, zeg. Thuram komt nog beter uit op HD tv!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 S’z

@#33 gewoon naar een ouwewetse kroeg gaan ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 Crachàt

O, ik ga Sporza niet verdedigen hoor.
Mooiste sportuitzending ooit: bergrit TdF mèt klank maar zonder commentatoren
Slechtste sportuitzending ooit: dezelfde rit toen na 3 uur ‘hun’ klank hersteld was.

Niets irritanter dan VRT wielerverslachting.

46: me got little baby, en in de kroeg zitten vieze lieden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#48 S’z

1-0 voor Italië zeg ik, properen !

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 Kittekat

De irritatie zit er na een minuut al fiks in. Kan iemand Frank Snoeks vervangen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 mark

Had al makkelijk een nulletje of 4,5 kunnen staan….

/hoopt op GEEN tegengoal

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 Kittekat

Mark, we worden KAMPIOEN!!1! Beste wedstrijd nu al van dit hele toernooi. Als iedereen nou eventjes zijn welpie wil scheren?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#52 Crachàt

wat een AFGRIJSELIJK LELIJKE RUGNUMMERS hep Holland!

als je dan kan winnen met 3-0 van Italie, dan moet je wel ècht goed zijn …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#53 Kittekat

Mooie afsluitende woorden van Cruijff: “hij – Sneijder – heb gelijk, hun moeten terug bij af, wij mogen juichen.”

Die rugnummers zijn hartstikke Atari!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#54 Crachàt

Dus het is een ouwerwetsch gezelschapsspel op de groene mat?

Toch vat ik het niet. Nederland heeft veruit de gerenommeerdste letterontwerpers van de laatste tijd, en dan dat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#55 Karsa Orlong

Giovanni for president! En ik snap geen fuck meer van het nieuwe buitenspel. En die bal op de lat van Afellay: mooi mooi.

En een sfeer van homogene vastberadenheid bij Oranje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#56 S’z

Heerlijke pot voetbal, en heerlijk me (cf. de jenner #48) zo te mogen vergissen. Maar inderdaad, die Snoeckx, dat was erover, zo van die bespiegelingen over Van de Sar z’n derde trofee dit jaar terwijl het toch slechts met enig geluk 2-0 staat … Irritatie bij Snoeckx te over. Tja, de BBC zond het niet live uit.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#57 Cole

De legionairs van GS waren visionairs met hun 0-3. Zouden ze nog een prijsje opgestuurd krijgen van de Gazetto?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#58 dick

@ Cole; op GS zitten alleen jokers en bleke-nerts. Misschien een keer goed gegokt. Heb ze in al die jaren nog niet op goede teksten over voetbal kunnen betrappen.

@ Kittekat: Oerlelijke rugnummers inderdaad!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#59 mark

De GS-voorspelling was goed omdat het de hoogste score voor NL was die te kiezen was, zo blijkt uit een analyse van het plaatje door diverse experts.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#60 dick

Haha ja, ik doe soms ook wel eens mee aan hun poll. En dan kies ik altijd altijd de leukste, niet altijd de feiten.

Onbetrouwbare polls dus. Maar ik heb ook nooit het vermoeden gehad, dat wat daar gebeurd iets met wetenschappelijke benadering te maken zou kunnen hebben. Kan ook niet met Dominique die hoernalist bij de Televaag was.

En die Ruktor is toch gewoon de Harry Vermeegen van 2008.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#61 dick

Bush: “Wat geweldig JP dat jij als enige naar mij toe kwam en daardoor de historische overwinning van Nederland op de Berlusconi’s miste!” Balk: “Oh, geeft niets Sjors, ik wil tot het eind bij je zijn. Bovendien hou ik ook niet echt van voetbal en mijn waarnemer wel.” Zo te zien had Wouter Bos het idd gezellig met Wim-Lex; ‘t is Wouter van harte gegund. Al begrijpt hij nou ook weer niet zoveel van voetbal dat hij Ajaxied is!!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#62 dick

Mofjes verloren!!! Als ze 2e worden in de poule spelen ze tegen….Portugal. Maar hun wonnen ook gewoon de 1e pot met
2-0 …..Nederland=gewaarschuwd!
Heb Ned-Dui in de finale gepoelt, maar het er wel 100 Euri voor over als de Mofjes de finale niet halen.
Die varkensteiger ook Hoe dom kun je zijn. Keeper ook nog geel door die domme duw en kostbare tijd verloren….

Toppert Bert M. net weer gehoord, Toine in de studio met Thomas op locatie. Sjek “glij em er eens in v. G” is een goed ingewijd gespreksleider en Smart Meets is de nestor. Dione natuurlijk ook goed bezig!

NOS heeft topmensen lopen!! Een verademing bij de commerciëlen.

MvB beloofde een truckje voor morgen….laat het Persie in de basis zijn!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#63 dick

Don Leo lijkt strohalm te pakken, maar moet nog 3 kwartier!

 • Vorige discussie