Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Vandaag dus even geen skiles. Ik vond er toch al niks aan. Er was een klein Frans jongetje dat steeds heel gemeen van achteren op mijn ski’s ging staan. O wat hadden ze een lol.

Gistermiddag vrij skiën. In de rij voor de skilift raakte ik in gesprek met twee skibabes die achter me stonden. ‘Wat zijn jullie goedgemutst’ zei ik schalks, want iedereen weet dat met een welgekozen kwinkslag het ijs zó gebroken is (liever het ijs dan je been, mwahaa!). Het bleken twee Duitse Mädel te zijn. Als ik het goed begreep, betekent ‘gut gemützt’ iets heel schunnigs in het Duits.

Aangemoedigd door hun gulle (ik dacht: geile) lach draaide ik me nog één keer om. Ik had een hele leuke witz in petto, maar net toen ik m’n mond opendeed, kwam achter me dat stoeltje van die skilift aan. Zonder maar een idee te hebben wat me overkwam, hing ik opeens ondersteboven, ik zag de betonnen rand van het perron en toen een nog behoorlijk diep gat, terwijl ik verrassend snel omhoog ging. In de verte hoorde ik die meisjes. Nu hadden ze pas echt lol.

M’n portemonnee viel uit m’n binnenzak en de euro’s rolden rinkelend over de rotsen. Gek dat hier zo weinig sneeuw ligt, dacht ik nog. Toen brak de binding van mijn ski. Ik ben maar heel kort buiten bewustzijn geweest, want toen ik weer wakker werd, zag ik dat lege stoeltje nog gaan in de verte, met mijn ene ski eraan vast. (wordt vervolgd)

0

Reacties (9)

#1 kees

Klinkt zeer verontrustend nimo. Zeker geen foto’s gemaakt?

 • Volgende discussie
#2 dreadloki

U heeft het in elk geval overleefd, dus dat is positief.

Maar ik ben eigenlijk wel benieuwd naar die witz ….?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Rick

Ik ben benieuwd of je werkelijk op ski-vakantie bent… plaats eens een ‘bewijs’.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 pablow

geen medelijden met alpengangers,
een enkele olifant uitgezonderd.
kom op met die witz.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Demos

Zie je, je kunt ze toch niet vertrouwen… Zelfs al zijn ze goed gemutst! ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 GJ

ja, ze zagen het waarschijnlijk al aankomen!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 ErHa

Tja, kwestie van prioriteit. Laat je niet afleiden door Duitse vrouwen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Remco

Gebeurt er nog wat op Sargasso?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 bronja

Ja, saaie kutbende hierzo.
Carl: komt er nog wat van, hallo?!

 • Vorige discussie