De ANWB slaat alarm over de eerste auto, of SUV, van Chinese makelij die dreigt in Nederland op de markt te komen. Dit koekblik heeft de slechtste resultaten ooit gehaald bij crashtest in 30 jaar. Dat lees je goed, een auto uit pak em beet 1975 is veiliger dan dit geval.
Nou ja, gelukkig zit er een airbag in.
Lang leve de vrije markt!
Reacties (11)
Heb je het gezien?? echt mooi!
Met een frontale botsing van 64 kilometer per uur kwam de hele console naar voren om de bestuurder te verpletteren. Ze moesten de crashtest dummy gewoon uitzagen!
En de reactie van de importeur op de vraag of hij een crashtest had gedaan.”Natuurlijk. Onze fabrikant heeft in China crashtests uitgevoerd.”
Ik zie het al helemaal voor me. Vier chinezen op rij: “Zo, dat was een mooie crash… Geslaagd!”
“en hadden we al gezegd dat ie zo lekker goedkoop is?”
Ok, nogmaals mensen: there is no such thing as a free lunch. Je krijgt waar je voor betaalt. In dit geval dus een mooi uitziende doodskist die een stukje kan rijden totdat ie een muurtje of andere auto tegenkomt en je dan opeet.
Er zijn wel dingen als een free lunch.
Period. . dus.
Noem er eens een paar dan?
Open source software, bijvoorbeeld. De gratis metrokrant.
Open Source hoeft niet gratis te zijn!!!!!! (check mysql maar eens)
En Metro wordt betaalt uit de advertenties. Dat iemand anders het voor je betaalt in de hoop dat je daardoor hun advertentie ziet en hun meer business geeft, reken ik niet onder free lunch.
Open Source is trouwens wel een van de weinig dingen die misschien wel als free lunch te beschouwen zijn. Das nou een goed voorbeeld.
There is no such thing as a free lunch except Open Source Software!
Officieel is het natuurlijk het idee dat iedereen er dingen aan verandert en bugs eruit haalt, wat vervolgens je weer uren kost, wat ook een vorm van betalen is. Maar het feit dat het gratis te krijgen is ook als je totaal geen intentie hebt er iets voor te doen maakt wel dat het als zodanig gerekent kan worden, denk ik.
MySQL is heel erg gratis.
MySQL is alleen gratis als je er een open source applicatie op zet. Als je dus een bedrijf bent wil je dat niet en moet je dus dokken voor mysql…
“If you distribute a proprietary application in any way, and you are not licensing and distributing your source code under GPL, you need to purchase a commercial license of MySQL”
Sterker nog Mysql moedigt mensen zelfs aan:
“For OEM’s, ISVs, corporate, and government users, a commercial license is the proper solution because it provides you with assurance from the vendor and releases you from the strict requirements of the GPL license.”
Bij het bedrijf waar ik werk krijgen onze klanten ook de sourcecodes voor hun maatwerk. Op dat punt zijn wij dus opensource, de klanten betalen echter wel geld voor onze uren.
Ah, dat wist ik niet… Ik ben dus illegaal bezig als ik websites verkoop… Whatever… Ik neem MySQL af van mijn hosting provider. Mogen zij het uitzoeken betreffende de license.
Ik ga ervan uit dat dat betaald is.