Foto: copyright ok. Gecheckt 07-11-2022

Net als alle kinderen was ook ik in 1982 danig door E.T. overrompeld. Avondenlang spookte dat hartbrekende monstertje door m’n hoofd, door m’n dromen, hele nachten tuurde ik door m’n slaapkamerraam omhoog. Ik zag alleen een maan en sterren maar ik wist het zeker: buitenaardse wezens bestaan. Dwaas misschien, maar ik zie het simpel: het universum is oneindig groot, groter dan een mensengeest kan bevatten, waar halen we de bekrompen arrogantie vandaan om te denken dat louter op ons zandkorreltje leven en ontwikkeling bestaat?

Aan de TU Delft werkt een man, Coen Vermeeren. Vermeeren gelooft in UFO’s. Hij beweert ze zelfs gezien te hebben. Vermeeren beschikt over data (en met hem een keur aan gerenommeerde astronomen en fysici) die ondubbelzinnig gewag maken van kosmische verschijnselen en mysteriën die we niet zomaar terzijde kunnen schuiven als ‘broodje aap’. De graancirkels laat ik even rusten.

Maar leidden Vermeerens opmerkingen tot inhoudelijk debat? Geenszins. Hoofdzakelijk hoongelach was wat het ‘UFO-gekkie’ ten deel viel, door collega’s en directie. Basta. Einde verhaal is dat Vermeeren moest vertrekken bij zijn faculteit en bij Studium Generale onder curatele is gesteld. Want, aldus De rectortor magnificus: “Vermeeren begeeft zich op het grensvlak van wetenschap en fictie.”

Oké, maar nu dit: stel dat op dezelfde universiteit een docent rondloopt die gelooft in een man die over water kon lopen, die van één visje een mand visjes kon toveren, die uit de dood opstond en blinden en melaatsen genas door handoplegging, die zonder seks is verwekt door een vader die hoog in de hemelen de sterren in het holle van zijn hand houdt, en die ons schitterende tuinen met sappige vruchten belooft bij goed gedrag. Je zou verwachten dat TU Delft deze docent er net zo hard uit bonjourt.

O ja? Ik verklap u een geheimpje: er loopt zo iemand rond daar. Hij heet Cees Dekker. Professor Dekker weet alles van nanobuisjes en moleculaire biofysica en is tegelijk hartstochtelijk christen en zelfs tot kort geleden fervent aanhanger van Intelligent Design; een beweging die stelt dat het heelal ontworpen is door een Opperwezen. Een Opperwezen die Dekker zelf nooit in z’n lab heeft gezien en die hem nooit een ansichtkaartje stuurde. Tussen haakjes: Was het niet TU Delft die een leerstoel Reformatorische Wijsbegeerte kende, die bekleed werd door vurige creationisten?

TU Delft discrimineert tussen fictie A en fictie B.

foto Markusram

Reacties (51)

#1 troebel

En in Leiden hebben ze Afshin Ellian (1966), hoogleraar Sociale cohesie, burgerschap en multiculturaliteit!
Nijenrode offert een hele ‘universiteit’ aan het gouden kalf.
In elke stad van meer dan 20.000 inwoners in Nederland kun je waarschijnlijk theologie studeren, en anders een universiteit daartoe oprichten.
En wat hindert dit alles, behalve dat het jammer van het geld is?

 • Volgende discussie
#2 J.Morika

TU Delft discrimineert tussen fictie A en fictie B“, staat er.

Iedereen die het zichzelf toestaat dat het woord “ideologie” een negatieve bijklank heeft discrimineert.

Eerst moet je de zaken benoemen, dan pas kun je het onderzoeken (en pas daarna kun je er voorzichtig over beginnen na te denken om oordelen te overwegen). De negatieve bijklank van dit woord heeft zich in de taal genesteld door de opkomst van het Marxisme. Het Christendom, dat zichzelf als waarheid beschouwde, vond dat aardse gedoe maar niks: geen concurrentie voor de waarheid asjeblief, daar kunnen we niet aan beginnen. Onruststokers kunnen het best buiten de deur gehouden worden (en ook buiten het hart, en liefst zelfs ook buiten de maatschappij, als dat zou kunnen).

Iedereen die vindt dat “ideologie” een pejoratieve betekenis heeft, gaat in feite van hetzelfde uitgangspunt uit als die christenen van toen. Waarheid is mooi, maar het benoemen en erover nadenken is gevaarlijk. Dit taboe wordt ons in ongewijzigde vorm nog steeds doorgegeven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Rob

Gelijke monniken gelijke kappen. Ik deel dus het centrale punt uit dit artikel. Het is echter een prutredenatie om uit de oneindigheid van het heelal af te leiden dat ergens anders ook wel leven zou moeten zijn ontstaan. Het argument gaat ongeveer als volgt: het oneindige heelal produceert een oneindig aantal werelden waarvan op een klein deel misschien leven zal ontstaan, wat dan overigens ook weer een oneindig aantal zal zijn (doch minder oneindig dan het aantal werelden).

Is het heelal oneindig? Volgens het model van de Big Bang in ieder geval niet. Er bestaat ook een beperkte hoeveelheid materie, dus een beperkt aantal werelden en dus ook een beperkt aantal plekken waar leven zou kunnen ontstaan. En aangezien leven nog verdomd lastig is om te creëren (God weet dat we het hebben geprobeerd), kan je vraagtekens stellen bij de waarschijnlijkheid van leven op een andere planeet. En dan hebben we het nog niet eens over leven dat in tegenstelling tot schimmels of plankton ufo’s kan bouwen en de voor ons bekende problemen met ruimtereizen en de beperkingen in snelheden heeft opgelost of omzeild.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Olav

Er is vast meer aan de hand dan in dit artikel geschilderd wordt. Ik ken het geval niet, maar als die Vermeeren zijn wetenschappelijke werk of het onderwijzen van zijn studenten laat lijden onder zijn UFO-hobby dan is het toch terecht dat hij weg moet?

Dekker heeft zich vreselijk voor aap gezet met dat uitstapje in “Intelligent Design”, wat niets meer dan een politieke beweging uit de Verenigde Staten bleek te zijn. Maar hij is daarna weer gewoon wetenschap gaan bedrijven. En lijkt geleerd te hebben dat je geloof en wetenschap niet moet mengen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 L.Brusselman
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5.1 J.Morika - Reactie op #5

Maar in dat artikel wordt weer wel de blunder gemaakt dat “waarneming” gelijk wordt gesteld aan al die suspecte ufu-foto’s en -filmpjes. Een “waarneming” in wetenschappelijk zin is heel wat anders dan al dat new-age gezwam en gedoe dat, en dan nog slechts in het beste geval, geïllustreerd wordt met vage foto’s en filmpjes.

#5.2 piet de nuttige idioot - Reactie op #5.1

eerlijk gezegd heb ik ook wel eens zo’n ‘waarneming’ gehad. En niet even een flits, echt wel meer dan een half uur lang. En verhalen van anderen tonen opmerkelijke overeenkomsten. (ongelofelijke snelheden, van horizon tot horizon)
Maar meestal hou je dat maar voor je. Ik kan er ook niet zoveel mee.

#5.3 Harm - Reactie op #5.2

Ik heb eens tegenover een echtpaar van middelbare leeftijd gezeten die me ook zo’n verhaal vertelden, over wat ze de avond daarvoor gezien hadden.

Het waren geen gebruikers, geen fantasten, niets van dat alles.

#5.4 piet de nuttige idioot - Reactie op #5.3

op zich is het wel een grappig verhaal.
Het was begin jaren ’90, met de Joegolavië crisis. Er kwam zo’n Stealth aangevlogen, op weg naar de basis aan de Adriatische Zee. Boven het weiland achter m’n huis deed ie een paar rondjes. Dat mag vreemd klinken, maar ik woon aan de kust, en bij mij is er een soort oriëntatiepunt voor luchtvaartverkeer. En dat zo’n ding eraan komt ontgaat je niet, want ze mogen op radar onzichtbaar zijn, ze maken een oorverdovend kabaal.
’s Nachts loop ik weer langs dat weiland, en het spektakel begint. Een snel bewegend licht, dat zich dan weer opsplitst in meerdere, die dan weer samenkomen, en echt razendsnel heen en weer schiet/schieten, dan weer stilstaat. Met dat weiland zo’n beetje als centraal punt.
Ik over dat hek heen, en van die armbewegingen maken alsof ik op het vliegveld werk. Dan wou ik het hebben ook, die close encounter.
Helemaal zo’n stukkie grond afstappen en naar beneden wijzen, zo van hier heb je geen greppel of hindernissen.
Dat licht varieerde van heel hel tot oranjerood, beetje pulserend.
Gaandeweg kwam het steeds meer tot rust en bleef boven me hangen, en ‘doofde uit’. Dat stukje ben ik nooit tegengekomen in andere verhalen, al die andere dingen wel.
Die zwarte vlek leek een soort donkere straal uit te zenden, wat ook niet zo vreemd is, in aanmerking genomen dat mocht er iets in de lucht hangen, dat dat het achtergrondlicht wegneemt.
Ik ben er maar bij gaan zitten en zat stomverbaasd naar die vlek te kijken. En ik niet alleen, ook m’n hond die bij me was. Zo zaten we met z’n tweetjes ’n beetje te wachten op wat komen ging.
Maar op een gegeven moment duurde het te lang en ben ik naar binnen gegaan.

Ik heb me daar natuurlijk over verwonderd. En je gaat zoeken naar aardse verklaringen.
Bij luchtmachtbases in de VS zien ook veel mensen dat soort dingen. Dus misschien veroorzaken die apparaten (zoals die Stealth) atmosferische storingen. Of de marsmannetjes houden die Stealths in de gaten.
Iets met netvliesloslating. Dan zie je flitsen. Maar daar heb ik verder nooit last van.
Ik kwam uit het café. Maar van een paar biertjes heb ik nooit ‘dissociatieve’ hallucinaties. En ik ben niet vies van een wietje. Heeft ook niks met zulks te maken. Maar als je zo’n verhaal vertelt, beginnen mensen dat toch over die boeg te gooien.
Ik heb ’t gezien. Dat praat je mij niet meer uit m’n hoofd. Wat ’t ook was.

 • Volgende reactie op #5.3
#5.5 Harm - Reactie op #5.3

Ik heb het verhaal van die mensen wel degelijk serieus genomen,
zoals ik nu dat van jou ook serieus neem.

Ik hoop dat de mensen mij ook serieus nemen,
mocht mij zoiets overkomen.

Als dat gebeurt, zal ik het gelijk laten weten.

 • Volgende reactie op #5.3
 • Vorige reactie op #5.3
#5.6 piet de nuttige idioot - Reactie op #5.3

Ik weet dus niet eens of ik mezelf serieus neem met dat geval. Of beter gezegd, wat ik dan serieus moet nemen. Een ‘bewijs’ voor buitenaards leven hoeft het niet te zijn. Iets met atmosferische storingen, of iets in m’n lichaam of m’n hoofd. Misschien had ik wel een klein attaque-je (en m’n hond ook op dat moment).
Ik weet wel dat ik iets van ontzag voelde. Maar dat heb ik al als ik een sneeuwklokje uit de grond zie komen.

 • Volgende reactie op #5.3
 • Vorige reactie op #5.3
#5.7 Olav - Reactie op #5.3

Piet, je hond reageerde natuurlijk op jouw gedrag op dat moment.

Gevoelige beesten, honden.

 • Volgende reactie op #5.3
 • Vorige reactie op #5.3
#5.8 Ernest - Reactie op #5.3

Piet, het kunnen “earth lights” geweest zijn. Die lichten komen al heel lang voor. Bijvoorbeeld in Hessdalen, Noorwegen.

 • Volgende reactie op #5.3
 • Vorige reactie op #5.3
#5.9 piet de nuttige idioot - Reactie op #5.3

@Ernest. Dat plaatje lijkt er inderdaad wel op, in aanmerking genomen dat het een tijdsspanne van 30 seconden betreft. Had er nog nooit van gehoord. In de gauwigheid nog even een andere link bekeken http://inamidst.com/lights/earth
Maar kon niet echt een verklaring vinden (zo gauw).
Op de één of andere manier heb ik het altijd in verband gebracht met die Stealth die een halve dag eerder z’n rondjes deed. En het barst hier van het moerasgas.
Anders dan op het plaatje ging het werkelijk van horizon tot horizon, maar dat kan natuurlijk een kwestie van perspectief zijn (hoe dichter bij hoe groter de schijnbaar afgelegde afstand).
En het ‘uitdovende’ licht tot een zwarte vlek. Maar dat kan een soort mini-wolkje zijn dat het licht van de verder heldere hemel wegneemt.
In ieder geval bedankt voor de link!

 • Volgende reactie op #5.3
 • Vorige reactie op #5.3
#5.10 Ernest - Reactie op #5.3

Piet, tot je dienst. Check Paul Devereux uit. Hij hoort bij een groep mensen die “anomalieën” onderzoeken, wat die Vermeeren waarschijnlijk ook wel zou willen, maar ja, da’s lastig voor de Nederlander, die geneigd is tot skepsis en dingen al snel als bijgeloof beschouwd. In Princeton kan het wel, daar heb je de International Consciousness Research Laboratories.

 • Vorige reactie op #5.3
#6 Johan

Ronald Reagan over UFO’s

“perhaps we need an outside universal threat”

http://www.youtube.com/watch?v=QK-XATA-5gs

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6.1 piet de nuttige idioot - Reactie op #6

dat is een hypothese, hij heeft wel ergere flauwekul gezegd.
Eigenlijk een korte samenvatting van de meeste SF.
Gasten die de ’threat’ in 5e colonnes etc. zien zijn veel enger.
Reagan was ook heel eng met z’n Reaganomics & shit, maar hier vind ik het wel een lieve ouwe man.

#6.2 A W Reijersen van Buuren - Reactie op #6.1

Ronald Reagan had een adviseur op het gebied van buitenaardsen en dat was Lt Col P J Corso die ook JFK over buitenaardsen adviseerde. Corso was een inlichtingenofficier, werkte op het Witte Huis te Washington en was in zijn tijd commandant van de modernste kernrakettenbasissen ter wereld. Later werkte hij in Washington op het Pentagon bij R&D bij zijn baas en vriend generaal Trudeau. Een van zijn taken daar was het onderzoeken van het materiaal & rapporten enz van de 1947 Roswell NMA USA crashes van buitenaardse vliegende schotels en dat bij het leger bevriende bedrijven aanbieden voor gebruik voor het maken van betere producten. Zie “The Day After Roswell” & YouTube & Google.

http://www.evawaseerst.be/roswellv.htm

[KNIP]
Eén van de citaten van Corso en van de in 1991 overleden generaal Trudeau
die de top secret missie rond Roswell leidde: ‘Het vergde ons vijf jaar om
de chip te ontwikkelen. Zonder buitenaards voorbeeld had het ons 250 jaar
gekost’.

#6.3 L.Brusselman - Reactie op #6.2

Leuke site…(onderaan doorklikken)

 • Volgende reactie op #6.2
#6.4 Ernest - Reactie op #6.2

Toevallig lees ik in de NRC vandaag net iets over lavastromen op de maan, waar evawaseerst.be ook over schrijft.
“Waarom is er geen vulkanisme meer op de maan? De crux is dat de smelt rijk is aan het zware titanium. Daardoor is de smelt simpelweg te zwaar om als magma omhoog te borrelen.”

 • Vorige reactie op #6.2
#7 Stickmeister

Vermeeren is een man die zoekt naar
antwoorden. Het enige wat hij doet is zijn studenten aansporen
kritisch te denken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7.1 piet de nuttige idioot - Reactie op #7

drukt op de ‘agree’ button
helaas is het nu ‘deed’ en ‘probeerde’.

 • Volgende reactie op #7
#7.2 Rob - Reactie op #7

Zodra hij met overtuiging stelt dat er buitenaardse wezens rond de aarde zweven dan bedrijft hij abductie en bij afwezigheid van enig bewijs dat er iets van intelligent buitenaards leven bestaat, is dat nogal speculatief (en dan druk ik me mild uit). Met kritisch denken heeft het dan weinig te maken.

 • Vorige reactie op #7
#7.3 piet de nuttige idioot - Reactie op #7.2

Rob gaat voorbij aan de stelling in het stuk dat gasten die Bijbelsprookjes voor lief nemen net zo goed ‘delusional’ zijn. Daar ging het over.

 • Volgende reactie op #7.2
#7.4 Rob - Reactie op #7.3

Daar gaat Rob helemaal niet aan voorbij. Zie #3 waarin ik zeg dat ik centrale punt van het artikel onderschrijf. Wat jij blijkbaar even mist is dat ik in #14 reageer op Stickmeister en niet op het artikel.

#7.5 piet de nuttige idioot - Reactie op #7.4

sorry.
maar dan kan ik toch de kritiek op Vermeeren nog niet helemaal plaatsen als andere sprookjesgelovers ongemoeid worden gelaten. Die daar dan misschien hun studenten niet mee lastig vallen, maar op zich lijkt het me niet verkeerd om op academisch niveau mensen diverse perspectieven voor te schotelen.
Om nog even op @3 terug te komen, eerst stel je heel terecht de vraag of het heelal oneindig is, en dan kom je met de BigBang alsof dat een soort axioma is. Daar is helemaal geen overeenstemming over, en zal er ook nooit zijn.
Mijn hersentjes kunnen de BigBang in ieder geval niet bevatten (en wat daarvoor was, en wat daarbuiten is). Met oneindigheid heb ik daarentegen geen enkele moeite. Zoals andere mensen geen enkele moeite hebben dat we een soort gedachtenspinsel van onze lieve heer zijn.

 • Volgende reactie op #7.4
#7.6 Rob - Reactie op #7.4

Waarom worden andere sprookjesgelovers met rust gelaten? Het antwoord is tweeledig. Allereerst is het uiteraard logisch dat iedereen mag geloven wat hij wilt. Het is wel degelijk een belangrijke factor of je je studenten ermee lastig valt. Ten tweede is een geloof in God maatschappelijk geaccepteerd. Lullig, maar het is niet anders.

Wat betreft de big bang: dat is een theorie, eentje die met enige reden een mate van plausibiliteit heeft. Maar zelfs als het universum oneindig zou zijn dan leidt dat niet tot de conclusie dat er een oneindige hoeveelheid massa in de vorm van bijvoorbeeld een oneindige hoeveelheid planeten is. Het punt is: dat hele idee dat er vanwege de omvang van het universum noodzakelijkerwijs wel buitenaards leven moet zijn is niet gestoeld op een solide argumentatie.

 • Volgende reactie op #7.4
 • Vorige reactie op #7.4
#7.7 piet de nuttige idioot - Reactie op #7.4

dat idee dat eventueel buitenaards (intelligent) leven op mensen zou lijken is inderdaad een beetje simpel. Dan zou ergens anders de evolutie onder precies dezelfde omstandigheden zijn verlopen.
Een beetje ‘homocentrisch’. Weet niet of dat een woord is, kom even niet zo gauw op een ander.
Zelfde simpelheid als die van mensen die een god naar hun evenbeeld scheppen.

 • Vorige reactie op #7.4
#7.8 A W Reijersen van Buuren - Reactie op #7.2

Hier staat een artikeltje van mij over de 1947 Roswell NM USA crashes van buitenaardse vliegende schotels!
http://tech.groups.yahoo.com/group/DossierX/message/8095

Nu nog dit:
Bron: Lt Col P J Corso:
Het USA leger gaf/geeft USA journalisten geld om te liegen over incidenten met buitenaardsen. De Roswell crashes van 1947 zijn ook zo bewust belachelijk gemaakt maar wat vervelend is is dat Nederlandse journalisten klakkeloos die artikelen hebben overgenomen! En veel Nederlandse geleerden trappen ook in die nep artikelen en dat deden ze ook in 1947 zoals in krantenartikelen uit die tijd is te lezen.

 • Vorige reactie op #7.2
#7.9 Harm - Reactie op #7.8

Je bent duidelijk iemand die zich er uitgebereid mee bezig heeft gehouden.

 • Volgende reactie op #7.8
#7.10 Rob - Reactie op #7.8

Een man en zijn hobby…

 • Vorige reactie op #7.8
#7.11 L.Brusselman - Reactie op #7.10

Boeiender dan theologie of het gezwam van creationisten.

 • Volgende reactie op #7.10
#7.12 Rob - Reactie op #7.10

Absoluut fascinerend en goed voor verhalen bij het kampvuur.

 • Vorige reactie op #7.10
#8 Ernest

Dan is dit natuurlijk helemaal echte 100% pure wetenschap: Kosmische Rampen’, het symposium van de afdeling Friesland van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde deze week. Voorzitter Klaas-Jan Mook bespreekt er een paar rampen die ons kunnen overkomen: “Het is niet zeker dat dit zal gebeuren, maar het zou wel veel gevaarlijker zijn als er een zwart gat ons zonnestelsel binnen zou komen. Het probleem met zwarte gaten is: we weten niet hoeveel het er zijn. Je kunt ze namelijk niet zien.” NRC vandaag, ma 20 feb.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 L.Brusselman

Meten met verschillende maten zit de mens,de Nederlander in elk geval, blijkbaar in het bloed.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 L.Brusselman

St.Skepsis krijgt hier de Zwarte Piet,de inquisitie van de wetenschap nagelt ieder,die “te veel” fantasie en bevlogenheid toont,genadeloos aan het kruis.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10.1 Rob - Reactie op #10

Overweeg donateur te worden van die stichting.

 • Volgende reactie op #10
#10.2 A W Reijersen van Buuren - Reactie op #10

Bij de Stichting Skepsis hebben ze nou wat te doen:

Nederlandse (top) wetenschappers trappen in nep artikelen over buitenaardsen en UFO’s

http://www.nujij.nl/algemeen/nederlandse-(top)-wetenschappers-trappen-in-nep.15835038.lynkx#axzz1mmc7qvai

USA overheid misleidt burgers over UFO’s en buitenaards leven bv door
journalisten te betalen voor nep artikelen! Veel (NL) geleerden trappen
erin!

http://tech.groups.yahoo.com/group/DossierX/message/8096

 • Vorige reactie op #10
#10.3 Ernest - Reactie op #10.2

Niet zo’n duidelijk verhaal waar je naar linkt. Een hoop poespas. Een soort slang die in zijn staart bijt dingetje. Waarom plaats je niet de echte misleidende artikelen, of waarom verwijs je er niet naar? Dit is meer zoiets als ik ken iemand die zijn zus heeft een keer van haar vriend gehoord die een keer op vakantie was bij mensen die een opa die vaak ’s nachts buiten was en dus had die een keer…

#10.4 A W Reijersen van Buuren - Reactie op #10.3

#040 @Ernest wat is het probleem eigenlijk? Je kan bij Paola Harris
http://www.paolaharris.com/home.htm , die voor de beroemde astronoom Allen Hynek werkte http://www.paolaharris.com/bio.htm (die DOOR de USA overheid ook misbruikt werd om burgers te misleiden
http://en.wikipedia.org/wiki/J._Allen_Hynek ), terecht met de vraag of het waar is wat ik post!!

#10.5 Ernest - Reactie op #10.4

Sorry, maar zo werkt dat niet bij mij. Er staan alleen maar links bij Paola Harris, waarvan de helft niet werkt.
Stel ik zeg, dat Job Cohen mij eergisteren heeft verteld,dat hij is gestopt in de Tweede Kamer, omdat zijn fractie niet wilde dat hij zou gaan onthullen dat Nederland feitelijk door Liguriërs wordt bestuurd en daar niet aan wil meewerken en dat Rutte half liguriër-half mens is en daarom altijd zo lacht om alles ook al is het heel erg?
En dan zeg jij: “Maar dat kan hij toch ook zo wel vertellen, daar heeft hij de fractie toch niet bij nodig?”
En dan zeg ik: “Ja maar dat heeft geen zin want dan gelooft niemand hem, vraag het Job Cohen zelf maar, dit is zijn email adres: [email protected].”

 • Volgende reactie op #10.4
#10.6 A W Reijersen van Buuren - Reactie op #10.4

#043 @Ernest Wetenschap bedrijven is iets heel anders dan zielig doen omdat een link niet werkt! Vergeet niet dat anderen niet op jouw zitten te wachten. Het ging erom dat Paola Harris voor Allen Hynek de wereldberoemde astronoom werkte en uit je reactie maak ik op dat je niet eens weet wie Allen Hynek was. Paola Harris weet dus als geen ander waar ze over spreekt en ze had goede contacten met Lt Col P J Corso.

 • Vorige reactie op #10.4
#11 Harm

Links plaatsen naar de onzin die je zelf de wereld in helpt, BertAWRvB?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11.1 A W Reijersen van Buuren - Reactie op #11

#039 @Harm Heb je bronnenonderzoek gedaan? De kern van het artikel wat ik schreef is dat de USA overheid USA media betaalt om de burgers voor te liegen. Een elite in de USA is er met de buitenaardse technologie vandoor gegaan (BRON: voormalig president Eisenhower. Zie Google & YouTube) en in de USA sterven mensen en is er veel armoede terwijl die technologie om die mensen te helpen voorhanden is! Ook jij kan, net zoals iedereen, bij onder andere Paola Harris terecht met vragen erover net zoals je ook bij NASA astronaut Edgar Mitchell terecht kan.

#11.2 Harm - Reactie op #11.1

Je zou eens moeten weten bij wie ik allemaal met mijn vragen terecht kan.

Je schrijft: (BRON: voormalig president Eisenhower. Zie Google & YouTube),
maar je was de link vergeten

#12 Rob

Duivelse schepsels die buitenaardse wezens. Iedere keer vliegen ze net iets te ver buiten ons gezichtsveld om ze goed te kunnen zien. Iedere keer willen ze ons niets meer geven dan schimmige foto’s. Ondertussen ontvoeren ze mensen en laten ze aan weer andere mensen weten dat ze het beste voor hebben met de aarde. Uiteraard allemaal meer dan voldoende bewijs om zeker te weten dat ze echt bestaan, maar wat zou het toch fijn zijn als ze even 5 minuten de tijd namen om een persconferentie te geven.

Maar ze willen zich uiteraard niet aan ons opdringen. Dus moeten we het maar doen met stipjes licht in de donkere nacht.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12.1 A W Reijersen van Buuren - Reactie op #12

#044 @Rob Buitenaardsen hebben apparatuur waarmee ze op 200 kilometer afstand voorwerpen zo groot als een speldenknop kunnen zien! De USA beschikt ook over Star Trek technologie en bij de NATO houdt men er rekening mee dat buitenaardsen verkleed als hoge officieren enzovoort bijvoorbeeld in het NATO hoofdkwartier onderzoek doet! Bewoners van de Pleiaden doen dat zonder twijfel!
Google NATO aliens buitenaardsen infiltreren in NATO hoofdkwartier

#12.2 Rob - Reactie op #12.1

Natuurlijk. Dat ik daar niet eerder aan dacht.

 • Volgende reactie op #12.1
#12.3 Ernest - Reactie op #12.1

Dat bedoel ik ook. Cohen wilde dat naar buiten brengen maar dat mocht dus niet. Die Van Rompuy zou een buitenaardse kunnen zijn, ergens merk je het. Het probleem is het, dat je moeilijk achter de waarheid komt, want zij hebben een enorme kennisvoorsprong en hebben veel trucs om ons te misleiden. De waarheid klinkt te ongeloofwaardig in onze oren. Ook over Javier Perez de Cuellar hoor je toch nooit wat? Misschien kunnen politici gezamenlijk optrekken, dan zijn ze minder kwetsbaar.

 • Vorige reactie op #12.1
#13 Harm

Waarom hebben die buitenaardsen apparatuur nodig om op 200 kilometer afstand voorwerpen zo groot als een speldenknop te kunnen zien?

Zijn ze misschien een beetje bijziend?

Onlangs sprak ik er twee die spiraalnevels gebruikten om te skaten en ze hadden een maantje gejat om mee te tennissen. Kwajongensstreken natuurlijk, maar ik vond het best creatief.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 L.Brusselman

Ik sta skeptisch tegenover mensen die al te skeptisch zijn.Dat gaat mij te veel op religie lijken met de daarbij horende zendingsdrang.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie