1. 4

  Mooi kwoot:

  ”Ook ChristenUnie-Kamerlid Ed Anker vraagt zich af of dit wel een juiste maatregel is. ,,Iemands vrijheid afnemen, lijkt in deze gevallen wel erg ver te gaan.””

  Oh, dus je kunt ook iemands vrijheid afnemen zonder daarin te ver te gaan?

 2. 5

  het schandalige hiervan is dat identificatie (wie je precies bent) wordt verwart met justificatie (juridisch leek zijnde noem ik het maar zo: het recht om iets te doen of ergens te zijn).

  Iedere Nederlander heeft het recht om in Nederland te verblijven. Bij twijfel zou je dus alleen maar aan te hoeven tonen dat je Nederlander bent. Bij het tonen van je paspoort geef je direct je identiteit prijs.

  Maar het is niet ingewikkeld om alternatieven te verzinnen. Leg gewoon een database aan met biometrische gegevens van alle Nederlanders. Niet gekoppeld aan identiteit. Daarmee kun je dus direct checken of een bepaald persoon Nederlander is.

  Dit principe valt eenvoudig uit te breiden: lijsten met mensen die een bepaalde school binnenmogen etc etc.

  Alleen rechtehebbenden kunnen toegang krijgen, en privacy is gewaarborgd.

  Voorwaarde voor succes is ‘slechts’ dat er niet toch stiekem een koppeling met NAW gegevens wordt gemaakt.

 3. 6

  ,,Vreemdelingendetentie is alleen bedoeld voor illegalen die uitgezet kunnen worden. Het kan toch niet zo zijn dat alle detentiecentra straks vol zitten met blonde Hollandse jongens die weigeren zich te identificeren”

  Waar blijven die kamervragen van Wilders?

  @1: Wil je dat serieus? Dit komt uit de hoed van Donner immers! Die gast heeft meer rechtstaat afgebroken dan enig minister voor hem in de afgelopen 50 jaar.

 4. 8

  Ik ben benieuwd of er ook tot uitzetting over gegaan wordt indien puntje en paaltje elkaar vinden (kan dat wel als de nationaliteit niet vaststaat, waar ga je ze neerzetten dan)?

 5. 9

  Geeft overigens goed de haalbaarheid van het uitzetbeleid aan. Meeste mensen die uit vreemdelingendetentie komen worden gewoon bij Rotterdam CS op de stoep gedumpt.

  Zie : http://www.vn.nl/Verhalen/DossierDetentieboot/ArtikelDetentieboot/DeIllegalencarrousel.htm

  Ruim de helft van de illegalen in vreemdelingenbewaring wordt niet naar het land van herkomst teruggevlogen, maar gewoon op straat gezet: ‘geklinkerd’. Waarom worden ze niet op de officiële manier uitgezet? En wat gebeurt er met iemand die, na maanden detentie, van de een op de andere dag bij een treinstation wordt gedropt? Vrij Nederland sprak met praktijkdeskundigen, van vreemdelingenrechter tot verpleegkundige, en volgde een aantal ‘geklinkerde’ illegalen.

 6. 12

  ‘De staatssecretaris bleek niet in de gelegenheid om een petitie tegen de Vreemdelingenwet in ontvangst te nemen. De tien actievoerders spijkerden het document daarop vast aan de gevel van haar huis in Rotterdam. Politieagenten hielden de demonstranten in de gaten, maar hoefden niet in actie te komen’

  hehe we leren soms wel van de geschiedenis