Geld is magnetisch

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Vandaag in het nieuws gebracht door het ANP: Verhagen wil studie naar magneettrein. Laten we dit nu eens vanaf het begin volgen. Het begint altijd met een studie. Straks komt er dus een commissie. Allemaal Haagse (ex)politici die wel een leuk zakcentje kunnen gebruiken, eventueel aangevuld met wat wetenschappers uit het circuit die ook niet vies zijn van een fijne bijverdienste.

Let op: het gaat om een magneettrein. In Japan rijdt al zo’n ding. Een gezellige vakantie naar het land van de Rijzende Zon zit er dus wel in. Nog iets om op te letten: de sterk overdreven specificaties die in deze eerste fase altijd worden genoemd. Bij de HSL riepen ze geloof ik dat je in twintig minuten van Amsterdam in Parijs zou zijn. Van deze magneettrein wordt nu beweerd dat hij met gemak 450 kilometer per uur zal gaan. Let op hoe weinig daar straks van over is als ze halverwege de bouw zijn zijn. Met de kosten is het omgekeerd. In het begin zeggen ze dat het eigenlijk niets kost: de rails liggen er al, het bedrijfsleven zal het financieren, bla bla bla, allemaal onderbouwd door een dik rapport van de commissie. Tien jaar later constateren de opvolgers van de huidige plannenmakers verbaasd dat het allemaal tig keer duurder is geworden. Net zoals nu bij de HSL en de Betuwelijn. Zie ook de berichten over de Noord-Zuidlijn in Amsterdam.

Het grappig is dat degenen die destijds de aanzet gaven voor die HSL en de Betuwelijn, nu waarschijnlijk in de commissie komen die de magneettrein gaat bestuderen.

0

Reacties (5)

#1 joal

als ie net zo lekker verzakt als die trein in China (daar is het -net als hier- vrij moerassig hoorde ik op HetNieuwzz) wordt het Yeeehawwww een NOG groter succes dan al die groningse gasboringen die geen verzakkingen met zich mee zouden brengen:
EN een t*ringdure trein die niks oplevert EN hij verdwijnt in de blubber zodat we ‘m niet hoeven afbreken…

  • Volgende discussie
#2 J.N. Bosboom

Hé, dat is een leuke verrassing: na lange tijd weer eens een reactie van een van mijn favorietste bloggers! (zonder enige ironie)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 joal

ik heb m’n “nederhoed-lijssie” eindelijk ’s uitgemest en dacht HEEEEE hoest met dat andere opperhoofd?
toen was ’t 1 kwestie van B’tje speurwerk, waarde heer Bosboom *LOL* en dat kan ik nog steeds.
Zal je zeewier-site ’s bij mijn dagelijkse kost zetten!

groetje ;) Joal

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 gorg

Das simpel he……. als je niet wilt dat je belastingcenten aan flauwekul prestige objecten wordt uitgegegeven stem je gewoon een partij die dat niet doet.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 J.N. Bosboom

Voor de Euroverkiezingen denk ik aan de Partij van de Dieren. Is dat wat?

  • Vorige discussie