Geheel in stijl

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Minister De Hoop Scheffer meldde zaterdag dat de grote landen van Europa het buitenlands beleid van de EU maar moeten gaan bepalen.

“De grote lidstaten moeten het beleid maken, Nederland kan dat niet doen. Als de grote lidstaten in de EU onderling op één lijn zitten, is het moeilijk voor Luxemburg, Letland of ook een middelgroot land als Nederland om daar nee tegen te zeggen”. (bron: nu)

Wanneer het je zowel ontbreekt aan ruggengraat als mening wellicht ja. Volgens mij wordt er gewerkt aan een Europese hervorming die juist dit soort zaken moet regelen. Maar Jaap weet het beter.

Wellicht dat hij juist vanwege deze flexibele instelling zo’n geschikte kandidaat is voor het voorzittersschap van de Navo.

Overigens wil 80% van de Nederlanders een referendum over een Europese grondwet, en alhoewel zij daarin gesteund worden door de Raad van State wil het kabinet daar -nog- geen conclusies aan verbinden. Ook al gaf zij zelf opdracht tot het onderzoek. (bron: De Volkskrant)
[gebruikt u de universele/login maar]

0

Reacties (2)

#1 Carlos

Erosie van het democratisch besef is het ergst toegeslagen in neo-conservatieve kringen en daar mogen we de bende van Jaap en JP international gezien wel toe rekenen.

Iemand nog Kohnstamm gezien bij Tegenlicht?
http://info.vpro.nl/info/tegenlicht/index.shtml?7738514+7738518+7738520+13908120#loadvariables

Deze 89-jarige grondlegger van de EU sprak een stuk verstandigere en inhoudelijkere woorden dan befteckel de Hoop Scheffer.

  • Volgende discussie
#2 Jan des Bouvrie

Als we richting een federaal Europa volgens Amerikaans recept gaan, doet de mening van de kleine staatjes er inderdaad niet zo veel meer toe. Het buitenlandse beleid van de VS wordt immers ook nauwelijks beinvloed door de mening van de staat Delaware of Rhode Island. Zelfs al mag elke staat evenveel (2) senatoren leveren.

  • Vorige discussie