GeenStijl? Wel Stijl!

Hierbij als gastbijdrage een open brief vanuit de omroep LLiNK, geschreven door Bram Vollaers, hoofd Radio bij LLiNK. Deze brief is tegelijkertijd ook geplaatst bij Geencommentaar.

Nieuwsjaarsreceptie. Voorzitter Henk Hagoort van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zegt dat het druk wordt in het publieke bestel. Er zijn nu 23 omroepen en er staan negen nieuwe omroepen te trappelen om het bestel in te mogen. Hij stelt voor dat er alleen nieuwe leden in het publieke bestel worden toegelaten als anderen eruit gaan.

Ondertussen loopt een aspirant omroep zich nadrukkelijk warm langs de zijlijn, Publieke omroep Weldenkend Nederland (PowNed), van GeenStijl: “GeenStijl start een publieke omroep. Waarom? Gewoon, omdat het kan! En omdat wij ook wel eens een greep willen doen in de 500 miljoen die jaarlijks over de slagboom van het Mediapark wordt gekieperd.

Al snel wordt duidelijk waar GeenStijl op uit is: PowNed erin, LLiNK eruit.
In het televisieprogramma ‘Het tv-moment van het jaar’ zegt Dominique Weesie van GeenStijl onomwonden dat LLiNK moeten verdwijnen. Dat is in ieder geval duidelijk.

LLiNK is inderdaad in alles de tegenhanger van GeenStijl. Wel Stijl versus Geen Stijl. Met ontregelende serieuze journalistiek op radio en televisie, wil LLiNK de zin van de onzin te onderscheiden, zonder de toegankelijkheid van het programma uit het oog te verliezen. Journalistiek staat niet gelijk aan amusement. En juist nu, nu iedereen de problemen van de aarde boven aan de agenda heeft staan, is het nodig om de vinger aan de pols te houden. Dit met respect voor het onderwerp en de kijker en luisteraar.

De aanval van GeenStijl maakt ons alleen maar duidelijker wat de inzet is van de strijd om ons voortbestaan. Gaan we voor de JEN- en SAR-tv van GeenStijl of voor de Wel Stijl televisie en radio van LLiNK.

LLiNK blijft een zorgzame en duurzame wereld op de agenda houden. De programma’s worden gemaakt door en voor mensen die juist niet klagen, maar zelf wat doen. Niet door te moraliseren of te schoppen, maar door te inspireren.
LLiNK kan niet wachten om een volwaardige omroep te worden en door te gaan met onze missie, die juist nu zo hard nodig is. En in de Groene wereld van LLiNK is inderdaad weinig ruimte voor de ZwartRoze wereld van GeenStijl.

Bram Vollaers, hoofd radio
Tanja Lubbers, directeur LLiNK

 1. 3

  LLiKn hoort niet in het publieke bestel thuis. One-issue directklaarsalade met commerciële Dessing, waarschijnlijk de minst CO2-neutrale omroep ooit.
  Oprotten.

 2. 8

  De eerste vijf reacties hebben een erg hoog “Geen Stijl’ gehalte en dat geeft maar aan dat er wel degelijk een plek voor LLINK zou moeten zijn. (uitgezonderd Drago)

  @1 Nuttig, dank!
  @2 Inderdaad!
  @3 Feiten/cijfers, sterk betoog! :)
  @4 Errrhm??
  @5 Of een plekje voor tegengeluid bij het geschreeuw vanuit GS?

 3. 10

  Llink hoort thuis in de Nederlandse omroep zoals de Partij voor de Dieren thuishoort in het politieke bestel: een laatste zucht van de echte hippies. Het zou me niks verbazen als Koos Koets ook lid was van Llink.

 4. 11

  @Steeph: nou, ik heb bij de NCRV gewerkt, en daar zijn veel issues, maar God is er niet direct een van. De KRO iets meer, de EO nog iets meer, dat is duidelijk.

  Enne, gaat er nu op Sargasso een ruzie tussen LLiNK en Geen Stijl uitgevochten worden? Een eigen inbreng van Sargasso lijkt mij interessanter en relevanter. Hoewel ik nu ook wel even genoeg over PowNED heb gehoord… we werken met zn allen weer goed mee aan hun PR.

 5. 12

  Het blijft maar door gaan.

  Mensen die denken dat zij hun omroepje kunnen behouden door de ander te verbieden. Het lijkt wel alsof het business plan van Llink bestaat uit VERBOTEN te roepen. Soms denk je wel eens: Zouden deze mensen wel weten wat vrijheid van meningsuiting is? Of zeggen ze dat alleen in naam als ze de gewone burger gaan knevelen met hun eigen hobbietjes?

  Een klein adviesje aan LLink:
  – Zorg voor programma’s die mensen wilen zien
  – Zorg voor voldoende abonnee’s

  Dan is er niks aan de hand. En hou op over GS, het wordt langzamerhand een beetje zielig.

 6. 16

  @all….. de houdbaarheid van de koeienvlaaien van GS is dermate kort dat ze zeer waarschijnlijk de 50000 leden nooit halen. Ook niet met een kwartje winst, als niet.

 7. 19

  @Sargasso-redactie: het is bij serieuze media gebruikelijk om bij advertenties en advertorials even te melden dat er voor dit stukje van het medium betaald is.

 8. 24

  Ik stel voor: alle omroepen eruit en 1 publieke omroep (met wel meerdere netten). Cliché, maar vergelijk wat we hier eens hebben met de BBC.

  Ik heb weinig tot niets met pwned, owned of hoe ze zich willen noemen, maar Llink, nee dat zegt me ook niets. Misschien ben ik al verloren voor de TV, maar moeten we echt steeds nieuwe omroepen hebben om iets toe te voegen? Kunnen we dat niet binnen één publiek bestel zonder al die gekunstelde scheidingen?

 9. 26

  @12, richard: Je zegt “Het lijkt wel alsof het business plan van Llink bestaat uit VERBOTEN te roepen” maar zou je dat misschien even willen toelichten?

  Ik ervaar Link zelf namelijk als een omroep die juist op een positieve manier laat zien wat je wél zelf kunt doen voor een betere wereld. Ze hebben mij nog niets verboten hoor.

  Of verwar je ‘het niet eens zijn met’ met verbieden? En is dat een mening die niet mag worden geuit?

 10. 28

  Pffff. niveau daalt wel heel erg nu..

  @12 LLINK Roept helemaal niet verboten, tenminste ik heb het nergens zien staan, ze geven alleen aan een tegengeluid te willen laten horen.
  @13 Nuttig
  @17 Hoezo? Jouw mening geponeerd als een algemene waarheid? Onderbouwing? Als ze het aantal leden halen (en dat hebben ze blijkbaar in het verleden wel gedaan) hebben ze bestaansrecht.
  @22 lol :)

  Llink maakt wat mij betreft mooie programma’s, maar halen ze niet de leden drempel, hebben ze inderdaad geen bestaansrecht, simpele regel.

  Voor wat betreft Powned geldt hetzelfde. Is het een aanwinst? Wat mij betreft niet, er wordt al genoeg geschreeuwt, gepolariseerd en getelegraaf’d. Maar wie weet wordt ik aangenaam verrast.

 11. 29

  Dominique Weesie heeft wel een punt dat een rond de wereld vliegende Floortje Dessing een vreemd reclamebord is voor een groene omroep. Maar de grootste opportunist van Nederland is niet de aangewezen persoon om met z’n vingertje te wijzen. Weesie kan beter eens in de spiegel kijken.

 12. 31

  Ik ben lid geworden van Llink hoor! Leuke meisjes voor een duurzame wereld versus dikkoppige zoetwatermariniers. Niet zo moeilijk.

  Tip om nog meer leden binnen te halen: gebruik niet Floortje Dessing als uithangbord, maar Froukje Jansen. En niet ingaan op het gezeur over ecologische voetafdrukken.

 13. 33

  Erg makkelijk om steeds te wijzen op Floortje’s vlieggedrag. LLiNK heeft al meerdere keren verklaard dat de uitstoot van haar reizen gecompenseerd wordt.

  Verder, om te reageren op het vermeende gebrek aan inhoud van LLiNK, zou ik iedereen willen aanraden om vanavond naar de docu ‘Made in Detroit’ te kijken. Zulke programma’s hoef je van Powned niet te verwachten.

 14. 36

  Ik zou eerst eens willen voorstellen dat we tijd vrijmaken voor nieuwkomers door herhalingen te verbieden op de publieke omroep, of deze te beperken tot één keer of zo. Dus NIET nog een keer ‘Keeping up appearences’ of de ‘film van Ome Willem in de zomer’.

  Dwing omroepen maar om zich continu te vernieuwen. Maak je je tijd niet vol? Dan heb je die tijd niet nodig.

  En ik ben tegen Ivo Niehe. Maar dat terzijde.

 15. 37

  “Llink hoort thuis in de Nederlandse omroep zoals de Partij voor de Dieren thuishoort in het politieke bestel”
  Goede vergelijking, vooral als je ziet wat er nog meer voor verbanden zijn; http://nl.wikipedia.org/wiki/Marianne_Thieme#Nutopia_en_LLiNK

  Hobbel dan naar http://nl.wikipedia.org/wiki/Zevendedagsadventisten#Prominente_Zevende-dags_Adventisten en zie dat de ex voorzitter van LLink daar ook bij staat, evenals mede omroepland en echtgenote Antoinette Hertsenberg.

 16. 38

  (niet dat ik overigens Geenstijl in het omroepbestel wil zien, het lijkt me grotendeels een manier voor de telegraaf om de tv gids gegevens te krijgen, iets wat ze al jaren proberen te bemachtigen…)

 17. 39

  @ 37

  Slechte vergelijking dus. LLiNK heeft niks meer te maken met die partij. Thieme en haar vriendinnen hebben inmiddels omroep ‘piep’ opgericht.

 18. 40

  Greenpeace, WNF en Milieudefensie vliegen ook de wereld over tbv een beter milieu, die vluchten worden allemaal gecompenseerd, kijk bijvoorbeeld hier: http://www.climateneutralgroup.com.

  Wat betreft Llink weegt de educatieve impact ook nog eens mee, het reisprogramma met Floortje Dessing is een van de weinige tv-programma’s die ik regelmatig met plezier kijk.

 19. 41

  Hoor veel mensen roepen over de programma’s van LLiNK zonder dat ik het gevoel heb dat ze er ook werkelijk kennis van genomen hebben.

  Kijk zelf weinig tv en luister weinig radio, maar laatst was ik toch aangenaam verrast toen ik in de auto een programma van Llink zat te luisteren. Daarin stelden ze kritische vragen over “milieuvriendelijk” drukken. Of dat nou werkelijk klopte. Dat inkt een plantaardige basis heeft, kan best betekenen dat in de keten 10 keer zoveel energie nodig is om het te maken. Is het dan nog “milieuvriendelijk”? Autorit was eerder klaar dan de reportage helaas.

  Maar een omroep die zo kritisch is dat ze zelfs kritisch kijken naar de mensen die op het eerste gezicht duidelijk proberen te doen waar llink voor staat, verdient toch wat meer aandacht.

  (Nee, ik ben geen lid)

 20. 43

  @Carlos Llink investeert toch helemaal niet in zogeheten compensatieprojecten?? En ik zie Froukje ook nooit een duurzaam bos bestieren. Of gaat ze wel eens op de step naar t werk?

 21. 47

  @39: dat is dan wel beter nieuws, alles wat met die partij of de 7dedag.. heeft te maken vind ik eng

  @44: ja, floortje kan aanplanten wat ze wil, zolang je reizen stimuleert ben je misschien wel ‘verkeerd’ bezig. Aan de andere kant moet je ook reeel zijn, en kun je terwijl je mensen over mooie bestemmingen verteld ze gelijk vertellen dat ze ook moeten compenseren, is beter dan niks?

 22. 50

  ik denk dat mensen die andere mensen betichten van vervuilen voor de grap eens in de spiegel moeten kijken naar hun eigen vervuilende zure gezicht.
  Ik ben bang dat Bullie en El El met hun eigen kop heel erg aan horizon vervuiling doen bijvoorbeeld. Maar zeker weten doe ik dat natuurlijk niet. Dat is alleen een gevoel, nergens op gestoeld. Ik roep dus maar wat. Hetzelfde als wat de meesten hier doen.

 23. 51

  @50: ik vervuil en ik wil dat best toegeven. Ik doe mijn best om het te beperken, maar sla mijn vakantie er niet voor over, mann muss leben..
  Maar als je een ideologische omroep bent (of zijn ze dat nu ook niet meer?) dan moet je natuurlijk rechter in de de leer zijn dan de paus..

 24. 52

  @edinc

  ik heb geen auto, heb nog nooit gevlogen, heb geen kinderen, eet regelmatig vis en breng de lege flessen netjes naar de glasbak. Mijn voetafdruk is minder dan 1,6 hectare.

 25. 55

  ik heb hier nog geen inhoudelijke ontkrachting van het CO2-compenseren gezien. CO2-compensatie is geen wondermiddel en uiteindelijk moet de definitieve oplossing gezocht worden in ‘koolstofvrije technieken’ maar voor zoiets als vliegverkeer is het momenteel een oplossing die, mits verantwoord uitgevoerd, zelfs voor natuurbescherming en duurzame ontwikkeling kan zorgen.

 26. 56

  “ik denk dat mensen die andere mensen betichten van vervuilen voor de grap eens in de spiegel moeten kijken naar hun eigen vervuilende zure gezicht.”
  Met andere woorden ik ga de discussie hierover niet aan omdat ik weet dat ik nog zo vaak Groen Links kan stemmen als ik wil, maar dat mijn vakantie in een Guatalemalteekse Ecolodge net zomin iets bijdraagt aan een beter milieu als Hero Brinkman aan de vrijheid van meningsuiting.

  Zuur word je als je je eigen ervaringen afmeet aan die van anderen (ik hoorde iemand vertellen over een reis Indonesie-Australie-VS; ” ja, ik weet het, wel een beetje de geijkte route”).

  “Mann Muss Leben” , ja en wie is er nou niet in Peru of Nepal geweest… Je kunt niet meer met Tsjechie voor de dag komen op een verjaardag.

  Hypocrisie alom.

 27. 57

  @55 Kareltje Kareltje, hoe kun je met droge ogen een reisprogramma exclusief over verre oorden, alleen te bereiken per vliegtuig, maken, en beweren dat je een groene omroep bent? Vroege Vogels is zo’n beetje het enige groene tv-programma momenteel.

  Co2-compenstatie is een doorzichtig schaamlapje (dat staat die Dessing dan wel weer trouwens).

 28. 58

  Dus kan ik ook ergens lid worden om Llink uit het publieke bestel te knikkeren? Bij dezen graag. Mijn belastingcenten worden door de EO godverdomme nog beter besteed.

  PisLlink word ik ervan.
  En nog durven adverteren op dit blog ook…

 29. 59

  @ 57

  Je kent het programma niet eens. Dat verbaast me niet, maar zeg er dan niet zoveel over. Elke week wordt ook een bijzondere bestemming in Europa belicht. Afgelopen zondag was dat Polen.

 30. 60

  @maarten

  vis is beter dan vlees. vis kun je duurzaam kweken. voor vlees heb je echter heel veel hectares (vruchtbare) grond nodig, omdat de koeien moeten kunnen grazen… daarom is de voetafdruk van McDonalds ook gigantisch.

 31. 62

  @55 Carlos, kun jij me uitleggen waarom een mega-groene omroep zonodig met drie mensen de aardbol moet verkennen op zoek naar ontdek-je-plekjes? Dat trio fake-backpackers reist zich helemaal suf om in alle uithoeken van de wereld de middle-of-the-road-toerist uit te hangen. Meer dan easy-tv a la NG levert dat niet op.
  Of moeten we die basisschool-shit van de Consuminderman soms aanmerken als relevant voor een betere wereld?

 32. 63

  @ 58

  Dat kleinburgerlijk gezever over ‘mijn belastingcenten’ altijd. Waar lullen we over? Nog geen 32 euro per persoon per jaar voor de gehele omroep. Laat staan voor LLiNK alleen (2 uur zendtijd per week).

  Als je zo op je zuurverdiende centjes bent heb je zeker ook getekend voor het vuurwerkverbod? Dat kost hardwerkende burgers van de straat zoals jij jaarlijks zo’n 65 euro per jaar aan belastingcenten.

  En dan is LLiNK de zuurpruimenclub…

 33. 64

  Wat een onwaarschijnlijk slecht geschreven stukje voor een hoofd en een directeur zeg… mag ik nu uit dit schrijven opmaken dat LLink de uitdaging van Geenstijl aanneemt? Misschien moeten jullie dan eens beginnen met waar te maken wat je zegt, want dit stukje zit vol met gemoraliseer en geschop tegen een omroep die nog helemaal niet bestaat en waarvan iedereen bij LLink klaarblijkelijk al precies weet wat we er wel en niet van mogen verwachten.

  @Carlos, #40: Het is ook niet het feit dat ze vliegen wat tot scheve ogen leidt, het is het feit dat ze vliegen en daar vervolgens zo schijnheilig over doen met hun “co2-compensatie”. CO2-compensatie zoals dat nu wordt uitgevoerd is niet veel meer dan een wassen neus. Ik zie in de project portfolio van de Climate Neutral Group geen enkel project staan wat op zichzelf niet economisch rendabel is. Ik zie niet in hoe een windmolen in Taiwan een de CO2-uitstoot van een vliegreisje kan compenseren en ik zie niet in hoe het aanplanten een bosje wat heus wel vanzelf groeit tot CO2-compensatie kan leiden. Ik zie niet eens in hoe het de CO2-uitstoot van het zetten van een bakkie thee kan compenseren…

  Het enige wat die Kyoto-compensatie-farce bewerkstelligt, is het afkopen van een schuldgevoel, want in de praktijk doet het niets anders dan het kapitaliseren van CO2-afvangende mechanismen en CO2-uitstootvrije energieproductie die toch al bestonden.

 34. 66

  @62 witzwart, dat kan ik wel uitleggen; mensen krijgen pas de neiging ergens van te gaan houden als ze het kennen, als niemand weet wat een olifant is geven ze er ook geen flikker om als dat beest uitsterft, dat jij daar zelf niet op kon komen zegt al meer dan genoeg

 35. 67

  @60: Wordt de vis die jij eet ook duurzaam gekweekt? Of eet jij Tonijn, die zeer onduurzaam massaal gevangen wordt, met bijvangsten van Dolfijnen, zeeschildpadden, haaien en andere dieren die meteen weer overboord gekieperd worden? Die de oceanen leeg achterlaat en de diersoort zelfs met uitsterven bedreigt? ;-)

  @58: Lekker recalcitrant ben je. Ben je nu anti-Llink omdat er een reisprogramma in zit dat mensen zou aansporen tot meer CO2-uitstoot? Zonder er eens over na te denken hoe andere omroepen CO2-uitstoot promoten (wat dacht je bv. van die loterijshows)? Of kan jou CO2-uitstoot eigenlijk totaal niet boeien (je weet wel, het is toch allemaal een grote Global Warming Swindle?) en ben je gewoon anti-Llink, omdat Geenstijl anti-Llink is?

 36. 68

  exact #66: ik kan zeggen dat reizen voor mij persoonlijk van grote invloed is geweest op hoe ik naar de wereld kijk, de brandende Amazone waar ik snachts overheen vloog: dat zijn beelden die op m’n netvlies gebrand staan. Reisprogramma’s hebben een minder intens maar wel degelijk vergelijkbaar effect.

 37. 69

  Van iemand anders beweren dan ze geen stijl hebben. En dan van jezelf zeggen dat je wel stijl hebt!!

  Hoeveel stijl heb je dan? Meestal niet zo gek veel.

 38. 71

  Wat doen al die Geenstijl-hufters tegenwoordig op Sargasso? Sargasso kapot maken? Kan er er een filter worden ingevoerd? Doet Geenstijl nl. zelf ook.

 39. 72

  Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat er zometeen nog wat meer ‘Geenstijl-hufters’ op Sargasso te vinden zullen zijn.
  Maarja dat krijg je als het nationale centrum van de polemiek bent…
  (waar blijft dat krachtige pro-Israël stuk toch?)

 40. 76

  Het zeiken op het feit dat mensen vliegen wordt volgens mij door de meeste mensen gezien als een aanval op “het recht op vrij vervoer” en jarloersie. Niet vreemd, want het is prima om commentaar te hebben, maar als je geen haalbaar alternatieve oplossing biedt, kun je beter je mond houden. Je zeilt of wandelt niet even naar Japan… en daarmee is de kous van de non-discussie af. Overigens ben ik het eens met Carlos dat techniek verbetering de ware oplossing is. Laat ze daar eens mee beginnen, net zoals ze zo goed bezig zijn met het schoner maken van auto normen (pfffffffff).

 41. 77

  @ 71, wij zijn geen geenstijl-hufters, wij komen op sargasso voor een inhoudelijke discussie. Daarin worden bij met deze post teleurgesteld omdat het gewoon een genânte vertoning is. Het feit dat dat leidt tot de reactie: “geenstijl-hufters” toont eerder ons het gelijk aan, inhoudelijk gaat het nergens over.

  Binnen een paar uur staan hier 70 reacties, voornamelijk van bekende regeerders op sargasso, die alle zeggen waar het op staat. Trek het je aan in plaats te gaan schelden, want dat is echt geen stijl.

 42. 80

  Onbegrijpelijk deze ingezonden brief. Laten wij een aantal dingen op een rij zetten.

  In ons Nederland is bij wet bepaald aan welke voorwaarden een organisatie moet voldoen wil om in aanmerking te komen voor uitzendgemachtigde. Dit staat uitgebreid beschreven in de MediaWet.

  Als een organisatie als PowNed voldoet (50.000 + definieerbare doelgroep) dan staat hen niets in de weg. Zoals het er nu naar uitziet kan het PowNed lukken. Naast PowNed trachten nog een aantal anderen het zelfde doel te bereiken.

  Dat Linkk zich zo druk maakt toont ook de keerzijde van de toelating. Eenmaal in het bestel dient een omroep door te groeien. Dit wil bij Linkk maar niet al te best lukken. Daar kunnen meerdere redenen voor zijn. Is het programma-aanbod wel dusdanig dat mensen zich erin herkennen? Spreekt men de doelgroep wel aan?

  Om toegelaten te worden had je al 50.000 leden nodig, dit terwijl beginnende omroepen vaak in deze aanloopfase nog niets hadden laten zien. De stap van 50.000 naar 150.000 leden had dus in die jaren dat zij wel uitzonden, gerealiseerd kunnen worden.

  Of je nu aanhanger bent of hater van GeenStijl/PowNed, het is niet te ontkennen dat zij wel degelijk een vorm van impact hebben op de maatschappij. Geholpen door misschien wel de toevalstreffer zoals “Vogelaar slaat dicht” maar ook andere berichtgeving hebben zij aan de “rechterkant” een bepaald publiek opgebouwd.

  Wie het “Hilversumse” goed bekijkt kan niet anders dan instemmen met het gegeven dat PowNed weldegelijk iets toevoegt aan het medialandschap (net als Linkk). Of je het er mee eens bent of niet!

  In de strijd naar leden is niets vreemd. Zeker als vanuit Hilversum de discussie wordt aangezwengeld dat meer omroepen leidt tot bestuurlijke wanorde, geeft dit tevens de fouten van het huidige systeem aan. Maar het is ons systeem. Goed bekeken niet eens zo slecht. Zowel PowNed als Linkk mogen er van mij op.

  Dat nieuwkomers hard vechten. Fantastisch! Maar dat Linkk zo gebeten reageert? Het verbaasd mij eerlijk gezegd.

 43. 82

  @72: Ja, die werkt meestal goed. Een alternatief is mensen wegprijzen.

  Ik vind LLiNK zinvol. Soms wat naïef, maar dat vind ik gewoon lief en soms wel goed enzo.
  Ik kijk ook uit naar PowNed want ik ben dus met al die ophef hier wel reuzebenieuwd wat het gaat worden!

 44. 84

  Grote onzin, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden heeft GeenStijl wél stijl, en wat voor één: een geniale, relevante, actuele, scherpe, humoristische en aan-de-kaak-stellende stijl!

 45. 87

  Natuurlijk is er voor Llink een plek,alleen niet op de buis maar tussen de bruine paters die ik doortrek.Millieufascisme is reeds oververtegenwoordigt,ik heb jaren in het millieu gezeten en nooit iets gevangen,en nu mag het wat kosten he.

 46. 88

  Llink(s) hebben we al genoeg bij de Publieke. Nu wordt het tijd om eens een afspiegeling van de samenleving te maken bij de PO, wat dus betekent dat (het voor elitair en links Nederland minderwaardige)Geenstijl er gewoon bij hoort straks!

 47. 92

  De heren hoofdredacteuren zitten hier lekker te preken voor eigen parochie.
  Blijkbaar zijn ze nu ineens bang dat ze door geenstijl uit het omroepbestel geflikkerd worden, terwijl de werkelijkheid toch anders is: in de jaren dat Llink bestaat hebben ze niemand kunnen boeien en blijft de het aantal leden achter bij de benodigde.

  Daar verandert geen GeenStijl een moedertje lief aan. Misschien toch een beetje naar jezelf kijken heren, dan nu de schuld van je falen bij de ander neer te leggen….

 48. 94

  Ik begrijp niet hoe LLink potentiele leden kan verliezen aan powned. Verchillende doelgroepen lijkt me.

  Even plaatsgenomen in beide invalshoeken wil ik in de toekomst wel eens aanschuiven voor m’n micro-tv om deze twee te aanschouwen.

  Er is ruimte voor beiden. Gooi die ouwe lullen uit H’sum “mag deze zak ook mee” en boei me eens.

  Ik kijk al jaren amper tv (nos-journaal-brt en art-channel en nog wat) en luister al helemaal niet naar H’sum. Ik wil muziek en geen schreeuwende navelstaarders.

 49. 96

  “Niet vreemd, want het is prima om commentaar te hebben, maar als je geen haalbaar alternatieve oplossing biedt, kun je beter je mond houden. Je zeilt of wandelt niet even naar Japan… en daarmee is de kous van de non-discussie af.”

  De oplossing niet naar Japan gaan maar er een leuk reisprogramma over kijken bestaat natuurlijk niet als je uitgaat van je god gegeven recht op consumptie. Ik vlieg naar Japan. Waarom? omdat het kan.

 50. 97

  Ik vind het sneu van Llink om zo terug te gaan hakken op GS. Als GS het haalt met de leden moeten we maar gaan zien hoe ze het gaan doen, ze moeten zich idd nog bewijzen. Maar zoals de dingen nu in NL zijn geregeld mag iedereen dus proberen een omroep te beginnen. Llink en GS hebben toch evenveel recht om dat te proberen? Dus waarom zou er geen plaats zijn voor beide omroepen?

  En als we vinden dat het allemaal versnipperd raakt en omroepland anders moet is dat een hele nieuwe discussie, wat mij betreft.

  En dan dat compenseren van CO2, dat is natuurlijk best controversieel. Het meten van een carbon footprint is niet gestandardiseerd, je kunt met de verschillende meetmethoden nog met heel verschillende resultaten komen. En dan dat compenseren, nou ja, als je een moord pleegt kun je dat dan ook ‘compenseren’ door een baby te gaan maken? Het is blijkbaar enorm prettig om je geweten af te kopen.

 51. 104

  Enige vorm van angstzweet?? Mannen ( en gleufdieren ) van LLink. gna gna gniffel…
  Geef maar toe, de sencurende linkse rakkers voelen de grond weg zakken…
  WIJ ZIJN HET ZAT DAT JULLIE VAN ONZE CENTEN MAAR SJOEMELEN EN SENCUREN. POWNED RULES.
  Ik werk op een plek met 60.000 medewerkers en ik ga persoonlijk leden werven op het prikbord.
  LEKKER PUH….
  De groeten S. UKKELS

 52. 105

  oi oi oi! ik heb net een heerlijke hema hotdog opzeg! oh, en ben zojuist lid geworden van POWNED, alsmede mijn ouders, vriendin en broer!

  Potje backgammon iemand?

 53. 108

  Afgelopen week ging Floortje naar de Seychellen.. helaas was haar bestemming meestal (op een highspeed boot na, waarom geen zeilboot of roeiboot?) alleen per vliegtuig te bereiken.. ik snap niet waarom zij niet alleen bestemmingen die op treinafstand of fietsafstand van Nederland liggen, behandeld. Zoals in dezelfde aflevering ook het mooie Polen werd behandeld. Dat is pas echt wat ik van Llink verwacht. Echt groen op vakantie! En Floortje kan zoveel als ze wil compenseren met CO2-coupons.. de kijkers die door haar programma naar de Seychellen vliegen, doen dit veelal niet. Dus al met al gaat toch het milieu naar de knoppen.

  Ik ben onpartijdig, geen GS-lid, maar hoop werkelijk dat als Powned de benodigde leden bij elkaar krijgt, het gewoon ook een plek op TV krijgt. Niet omdat ik op Powned zit te wachten, maar omdat zij aan de spelregels hebben voldaan.

 54. 112

  Het mooiste zou natuurlijk zijn als dat hele Llink met programma’s en al gewoon zo snel mogelijk CO2-neutraal gecomposteerd werd en Powned toetrad tot het bestel, waarna al snel zou blijken dat het volbrallen van een gesponsord borrelblogje iets heel anders is dan het maken van TV en het hele Weesiehuis van de hits uitelkaar zal flikkeren zoals eens (goeie ouwe tijd) de LPF (dat was pas leuke TV).

  Maar op zoveel durf ik niet te hopen. Linkk weg is alvast een serieuze stap naar een betere, want minder hypocriete wereld.

  Wat ik persoonlijk goede TV vind? De BOS. Bescheiden, inhoudelijk sterk, boeiend, en …
  GEEN FLOORTJE DESSING!!!!!!!!!!!!!!!

 55. 113

  Gunst, nou ja zeg, het is allemaal wat.
  Eh, zullen we maar concluderen dat de wereld een rotzooitje is en dat het altijd zo zal blijven?

  En kan die link: weg met link weg?

 56. 117

  Blabla geenstijl dit geenstijl dat
  Hebben jullie nog wat toe te voegen.. Neej
  Powned!!!

  Zeg maar dag met jullie handjes Llink ofzo, ik weet niet eens wat het is..

  Cia xXx

 57. 119

  Dit is dus een reclame brief van LLink.Waar ze zich af zetten tegen Powned.Dat maakt ze geen haar beter dan wat zij dhr Weesie verwijten.
  Velen vragen waaronder H.Laroes(niet de minste) zich af wat Llink op de publieken te zoeken heeft. Laten ze eerst hun ledenaantal maar eens op peil brengen. En dan praten we wel verder.

 58. 123

  Calimero-syndroom. “Al snel wordt duidelijk waar GeenStijl op uit is: PowNed erin, LLiNK eruit.”

  Oh? Waar blijkt dat uit dan? Waar staat dat? Wie zei dat? Jullie verbeelden je nogal wat. Linkse schreeuwerdjes met gebrek aan realiteitszin. In dat opzicht is het wel lekker als daar een fijne tegenpool van komt. Boomknuffelaartjes gaan de wereld niet redden, zoveel is wel duidelijk.

  Llink zal Geenstijl aan de spreekwoordelijke reet roesten. Geenstijl wil zelf een omroep stichten, en wat de rest van de wereld doet, is ze terecht een klotezorg. Als de centen maar binnenrollen. Gewoon, omdat het kan.

 59. 125

  @DJ | 15 January 2009 | 20:50
  Dank zij de hele discussie ben ik nu lid geworden van Llink.
  Nog maar 42.519 weldenkende mensen…

  haha nog maar 42.519 mensen met het syndroom van Llink

 60. 128

  Ik ben volgens mij 2 jaar lid geweest van LLink maar begon mij toch plaatsvervangend te schamen voor alle ruzie verhalen, roddel en achterklap over wat er zoal binnen LLink pleegte gebeuren.

  Verder biedt llink hoofdzakelijk een reisprogramma en een vreselijk saai en truttig radio programma dat in geen enkel opzicht vernieuwend is. Reisprogramma’s in dat format bestaan al, net zo groen ook, llink vliegt wat af, en radioprogramma’s met dezelfde truttigheid kan je vinden in vroege vogels etc.

  Llink is geen aanvulling op het omroep bestel. Ruzie in de tent en nul komma nul interessante inbreng. Al de programma’s die Llink maakt, zijn al gemaakt door anderen of worden nog steeds gemaakt door anderen.

  Overigens ga ik trouwens even nakijken of mijn lidmaatschap nog loopt, want dan zeg ik het na deze flauwe inhoudsloze posting op! Hoera!

  kus van een gloednieuw VPRO lid!

 61. 130

  Ik gun het ze allebei van harte, eigenlijk …

  Wat mij betreft is het niet het een of het ander. Ik zie liever deze twee omroepen slagen en groeien dan dat ik verreweg het merendeel van het huidige bestel bestaansrecht gun. Actualiteiten en opinie mogen een stuk scherper op tv. Misschien dat de lafbekken van CDA en PVDA er uiteindelijk iets van opsteken.

 62. 131

  Net een horde sprinkhanen. Ik heb een aantal mensen die overwogen lid te worden van Powned geattendeerd op deze invasie. Twee van hen worden nu lid van…….de PON.

  Een boemerang voor Weesie en co.

 63. 134

  * Triest dat wanneer je, volgens zeggen althans, stijl (wat dat dan ook moge zijn) zou bezitten en dat hier dan verkondigt!
  * “nu iedereen de problemen van de aarde bovenaan de agenda heeft staan” – kom op zeg, de milieuproblematiek wordt compleet ‘overhyped’. LLINK doet, vanuit een ideologisch motief, driftig aan de hype mee. Het is voor mij iig geen argument om lid van een omroep te worden (ik ben van geen enkele omroep lid).

 64. 136

  Een publieke omroep wordt betaald van geld dat mensen onder dreiging van geweld wordt afgenomen. Een ieder die daar bij wil horen zou zich diep diep moeten schamen.

 65. 139

  Zo blijkbaar zijn de pubers naar bed, de kantoorpikkies in huis,
  en wat blijft erover? een lege condoomverpakking.

  Sargasso de grootste hoax van Geen Stijl.

 66. 140

  @140: voor een atheist is het praten over een god ook inhoudsloos…
  Het neerhalen van reaguurders is verder een weinig inhoudelijk argument, lijkt meer op een uitspraak die frustratie weergeeft maar dat weet je zelf vast het best.
  Verder krijgt LLINK vast haar plaatsje in welk bestel of welke vorm dan ook. Misschien zelfs wel de locale omroep van staphorst

 67. 146

  De meeste geenstijlers weten niet eens wat ze steunen. Een site die pedofilie niet wil aanpakken. Bent u er nog Weesie???? (google zelf maar). Een site die onderdeel is van Telegraaf media groep en voor 20% in handen van John de Mol. Vernieuwend? Misschien in het begin maar is nu gewoon een commerciele bende a la de telegraaf. Ze zeggen zelf volledig achter israel te staan(als een van de enige media) maar wel te vechten tegen het establishment. Laat nou net een grote meerderheid van de 2e kamer israel 100% te steunen. Niks vernieuwend zelfs hun gezichten moeten ze stelen van Giel Beelen….
  Nee Weesie u en uw kameraden behoren al tot het door jullie zelf zo gehate establishment.
  NEXT!!!!!

 68. 147

  “In het televisieprogramma ‘Het tv-moment van het jaar’ zegt Dominique Weesie van GeenStijl onomwonden dat LLiNK moeten verdwijnen.”

  Niet gezien, maar als hij dat gezegd heeft dan snijdt dat geen hout, daar gaat Weessie niet over.

  Merkwaardig stukje van Vollaers. Laten ze eerst maar eens werkelijk milieubewuste programma’s maken. Ben het in deze geheel eens met Bullie | (15 January 2009 | 14:59) Dessing moet daar van buis. Ze heeft het wel goed voor elkaar gekregen, op kosten van de belastingbetaler den aardkloot bereizen. Wie zou dat niet willen.

  Maar wat zegt Llink zelf: “LLiNK wil een bijdrage leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld door mensen te ondersteunen in hun zoektocht naar eigen mogelijkheden om een positieve bijdrage te leveren. Door motiverende en oplossingsgerichte radio- en televisieprogramma’s te maken over mondiale verhoudingen, mensen- en dierenrechten, natuur en milieu willen we laten zien dat de inbreng van elke betrokken wereldburger een grote bijdrage levert aan een duurzame toekomst.”

  Kan iemand mij uitleggen hoe het programma van Dessing hierbij aansluit? Waar zijn oplossingen die zij biedt? Hmm… Nou, ja, als je in Iran bent dan is de oplossing voor een vrouw om toch maar een hoofddoekje te dragen in het openbare leven.

  Als het om het verbeteren van “mondiale verhoudingen” gaat dan is het wel heel navrant. Zij heeft de mogelijkheid om die reisdoelen aan te prijzen. Millioenen mensen kunnen/zullen daar niet eens aan denken, vanwege de rampzalige toestand in hun dagelijks leven. Hoe levert zij als “betrokken burger een grote bijdrage”?

  Wat moet je in godsnaam ook op de Seychellen? LLink heeft daar geen ruk te zoeken. “Toerist trap” van jewelste compleet met extreem luxe energieverslindende resorts.

  Of Powned het haalt zullen we wel zien. Staat geheel los van LLink’s plaats in het omroepbestel.
  Ave, Evocatus
  (Somstijds GeenStijlhufter. Bedankt BP voor de kleine schoffering hierboven. Wel een milieuonbewuste nick: B(ritish) P(etroleum)?)

 69. 149

  Ik vind ze allebei wel leuk eigenlijk, maar daar lijk ik gelijk ook de enige in te zijn…Geenstijl is goed voor de rest van Hilversum, want ze zijn wel kritisch, wel slim, wel snel en wel adrem. Daarnaast houden ze iedereen, inclusief Den Haag,scherp. Het reisprogramma van Llink mag ik graag kijken, tuurlijk vliegen ze daar ook in maar hallo….ga je alleen groen op reis als je met de fiets gaat??? Iedereen gaat op vakantie en als dat wat groener en duurzamer kan dan draag je je steentje bij volgens mij. Maar nogmaals, de gedeelde voorliefde voor Llink en PowNed lijkt een zeer zeldzame aandoening

 70. 151

  Nou die edit functie maakt er wel wat moois van zo te zien.

  oh dat is slechts 1 keer. Ik zal wat vaker f5en. Wel hip zo’n ubergeile edit functie maar ik moet nu wel snel typen voor ik het niet me

 71. 154

  OK Sargasso,niet meer doen dus zo’n EdVertorial, want daar kan de server niet tegen.
  Llink heeft vast zelf ook nog wel ergens een achteraf-website waar ze hun achterhoedegevecht kunnen leveren. En GS, niks aan de hand hier, gewoon doorlopen enz.

 72. 155

  Llink waarom nu huilie huilie, Eindelijk eens geen LINKS nieuws uit Hilversum……Dus een echte bijdrage. Vanavond NOVA gezien, zo 1 zijdig……POWNED STAY TUNED…

 73. 156

  Eh ik heb een probleem…….Hoe wordt je reaguurder op GEEN STIJL??

  Waarom lid van powned?
  Voor mij,Links heeft in alle ja alle nieuwsprogramma’s een stem/mening zelfs het NOS-journaal werkt daar keihard aan mee.

  (edit – dit deel is verwijderd)

 74. 161

  dus Geen Stijl mag zeggen dat LLiNK uit het bestel moet worden geschopt en LLiNK mag daar niet op reageren? flauw hoor… het is volgens mij voor het eerst dat LLiNK een keer (een beetje) van zich afbijt

 75. 164

  Hahaha, ‘Publieke omroep Weldenkend Nederland‘! Geenstijl gaat zich tot een nieuw publiek richten? De intellectuelen? En ik maar denken dat POWNED stond voor zoiets als ‘Prutsers Omdat We Nooit Echt Denken‘, of ‘Pedo’s Over Werkelijk Niks En Dingen‘.

  Nou Pritt en Fleisch, veel suckseks met uw kutprogramma’s. Jammer dat ik m’n TV al jaren geleden bij het grofvuil had gezet, anders kon ik ‘m tenminste bij jullie door de frontpage flikkeren. (edit- zin verwijderd)

 76. 167

  Llink maakt de programma’s die BNN vergeet (of niet aan toe komt om te maken) kortom Llink moet zich (zelf opheffen) aansluiten bij BNN. BNN wordt daarmee een factor groter en kan dan dus naast de huidige programma’s meer programma’s maken die wat dieper gaan en toch een jonge doelgroep aanspreken. BNN is vast in staat om milieu/groen georiënteerde programma’s te maken zonder dat je er meteen jeuk en/of uitslag van krijgt!
  Dan is er dus ook meteen plaats voor GeenStijl (want BNN zal met de opheffing van LLink vast niet al hun zendtijd krijgen. En mocht dat niet genoeg zijn voor wat GS dan toekomt, dan dikken de anderen maar wat in. Er zullen toch immers ook omroepen zijn die krimpen…). En GS moet gewoon doen waar ze goed in zijn; Work Hard, Play Hard! Niemand kan GS verwijten dat ze niet maatschappelijk georiënteerd zijn. Daarnaast zijn ze buitengewoon effectief gebleken om dat ook nog eens keer op de agenda te krijgen van mensen die daarvoor wellicht minder met dergelijke issues bezig waren (of gewoon geen platform konden vinden waar ze zich thuis/begrepen voelden).

 77. 168

  Niet gelukt, de inbraak bij Giel vanmorgen hahaha. Zendamateurs!

  LLink wordt best goed gewaardeerd, Nu is vrij onafhankelijk. Lichtjaren onafhankelijker als de aan de Telegraf geketende stijllozen:
  Paul de Lange (NU.nl) zag De ConsuMinderman (woensdag, Nederland 3, 21:55, 188.000 kijkers) van omroep Llink. ‘Llink is met afstand de best bedoelende omroep van Nederland. Met programma’s als De ConsuMinderman wil men heel het land aan de duurzame dingen krijgen. […] Er spreekt een onvermoeibaar enthousiasme uit. Dat moet ook wel, want in de meeste gevallen verkoopt de boodschap zichzelf nou niet echt.’ Zo probeert presentator Sebastiaan Labrie een deurklopper te slijten: ‘Die moet de deurbel vervangen – het meest inefficiënte apparaatje onder de stroomslurpers. 99,9 procent van de tijd doet ie niets, maar hij staat altijd aan.’
  (WQ)

 78. 171

  LLink weg en Powned erin? Prima idee. Kan ik tenminste weer eens naar Nederlandse TV kijken. Iets wat ik met mijn schoteltje al jaren niet meer doe. Ik had geen zin meer om dagelijks geconfronteerd te worden met linkse neo-fascisten.

 79. 172

  En dan moeten we denken dat hier intelligente mensen komen. En dan lees je reacties van mensen die “interlekt” schrijven, en mensen die denken dat reacties van ene “Fleishbaum” daadwerkelijk van Fleischbaum afkomstig zijn.

  Mijn allah wat een niveau. Blijf je vooral druk maken over het stroomverbruik van een fokking deurbel jongens en meisjes, dan zorgen de grote mensen wel dat het verder allemaal goed komt.

  [noot van de redactie: alle spelfauten in deze thread zijn voor rekening van de GeenStijl instroom,
  @Neon: valse insinuatie: FAIL]

 80. 174

  CO2-compensatie door middel van bomen werkt natuurlijk niet. Waar denk je dat dat ‘C’-koolstof blijft? Zou dat magisch verdwijnen? Nee, natuurlijk niet. Ten eerste stoten bomen net zo goed CO2 uit, er is alleen een netto effect, terwijl bij compensatie verhalen vrijwel altijd alleen het absorberend effect wordt gemeten. De rest van de koolstof is deel van de boom. En komt weer vrij als de boom sterft (bijv in het rottingsproces). Een boom is dus niet meer dan een tijdelijk opslag medium voor CO2. Als je effectief CO2 wil filteren zul je daarom moeten zorgen dat het aantal bomen in de wereld effectief groeit. Maar dat gebeurt natuurlijk niet.

  Verder wordt er ontzettend gesjoemeld met dat bomen-plant verhaal. Bomen worden ‘dubbel geboekt’ en in veel gevallen worden er niet eens bomen geplant, maar wordt het alleen geclaimd. CO2 compensatie is dan ook niks anders dan een hedendaags aflaat.

 81. 175

  @96,

  Er valt wel meer te halen in Japan dan enkel er naar toe vliegen. De “drive” om er naar toe te gaan heeft ook geen zak met “omdat het kan” te maken, maar veel meer met een gezonde blik naar buiten en enige geestelijke ontwikkeling om weg van de tv en de kluizenaars woning te kruipen.

 82. 176

  Llink?, da’s pa link! POWNED noemt de dingen bij hun naam, ook soms in grove taal. De media staan bol van zalvende-allesvolgende-als het maar links is dan is het goed-politiek. Voorbeelden? Talloze voorhanden!

 83. 178

  Als er plaats is in het bestel voor de soosjalisten van Llink, dan ook voor de inhoudsloze brallertjes van GeenStijl. Als linkse kindertjes in de draaimolen mogen, dan ook rechtse kindertjes.
  Mij zal het worst wezen – ik woon niet meer in Nederland. Zoek het maar fijn uit in jullie zandbakje, kleutertjes.

 84. 182

  LLiNK is een hyporciete hippie omroep met hun prius’en en klimaatneutrale programma’s. Als je echt wat voor de wereld wil doen, stop dan het geld wat je van de overheid krijgt in nuttige dingen zoals zonnecollectoren ^^

 85. 183

  Ga maar weer janken en zeggen dat jullie zorgzame programma’s maken. WIJ ZIJN DIT ZAT LLINKers, wij willen de waarheid Welkom POWNED!!!

 86. 184

  @Geertje: Wat een eikel ben jij. Domme mensen zonder gelijk met kleine piemels die gefrustreerd zijn en erkenning willen gaan vroeg of laat in de WIJ term spreken. Wat een sulletje ben jij zeg, je moet die virtuele deeldo eens uit je ego’s reet halen.

 87. 185

  Het wordt hoe langer hoe saaier bij de stijllozen. Er kan al tijden geen VrijMiBo meer vanaf. Zoveel miljoenen op zak, dan nog zuinig ook. Delen? Waarom?

 88. 186

  Wie wilt er nu saai naar het milieu kijken :S

  Jeej Co2 uitstoot whaww… Naar zoon docu kijken houd je het nog niet eens 2 min vol, zelfs niet met chips en cola…

  Zin in wat meer actie?

  Stem Geenstijl! dubbel en dwars je geld waard!

 89. 188

  Ik word lid van de VARA: Mike en Thomas, Vroege Vogels, DWDD, spijkers met Koppen, De Leugen Regeert, en GRATIS GEEN Floortje Dessing

 90. 189

  Onleesbare tekst. Wat een gewauwel.
  En verder mag alle tv dood. Kijk ik toch niet naar. TV is voor bejaarde Anita-breezers die een pizza in de magnetron schuiven als hun Johnny thuiskomt.

 91. 190

  Groot gelijk Bullie, uitstekende verschillige omroep. Bovendien hebben ze het beste omroepblad, dat leest als een gevarieerd tijdschrift.

 92. 192

  Wat een angst regeert er hier en het intelectuele niveau is hier ook ver te zoeken.Ik denk dat beide omroepen bestaansrecht hebben al is het maar om ons te verlossen van de Mathijs van Nieuwkerk, Koefnoen, Giel Beelen en Ali B terreur op de publieke omroep.Als reaguurder(geen stijl-hufter) heb ik regelmatig naar Llink gekeken en soms zaten er leuke programma’s tussen.begrijp dan ook niet de overdreven reactie van de Llink -directeuren en een deel van de regeerders hier op Sargasso.

 93. 193

  Ben je wel op het goeie lijntje 192? Angst? Waarvoor…voor de moslim? Die Llink-directeur is natuurlijk door jouw opperhoofd Fleischbaum
  gedemoniseerd.

  In het televisieprogramma ‘Het tv-moment van het jaar’ zegt Dominique Weesie van GeenStijl onomwonden dat LLiNK moeten verdwijnen.

  Wat een Telegraf-praktijken: halve waarheden. Subjectieve weergaven; zucht.

 94. 195

  Lees net in DE VARA-GIDS dat die roeptoeter Sorensen zijn zender PONED wil noemen. Omdat PON niet mocht van een importeur. Haha 2 zielen 1 gedachte. What’s in a name: PONED of POWNED.

 95. 196

  Sorry hoor maar schoppen hoort erbij als je de gevestigde macht wilt doorbreken. En volgens mij zijn ze bij Geenstijl niet perce milieu-onvriendelijk. Alleen vinden ze een met uitsterven bedreigde kever minder belangrijk dan een vette auto die zuiniger rijdt dan je denkt. Hun offensief lijkt nog het meest op de Tegenpartij van Jacobse en van Es. Werd ooit ook veels te serieus genomen. Mensen zijn vingertjesmoe. Dat is het gewoon. Dat Nederlandse bedillerige. Verbeter de wereld, begin bij de buurman. DAT. De dominee moet weg. Al mag Gremdaat blijven.
  Maar mooie programma’s van Tegenlicht of Keuringsdienst van Waarde of veel van jullie postjes worden echt wel gewaardeerd hoor.

 96. 198

  Geenstijl rulezz Jullie hier bij llink zijn gewoon een verlengstuk van links Nederland.Jullie eruit en GeenStijl erin want we hebben al meer dan genoeg multiculi propaganda.

 97. 200

  Als milieubewust “linksmensch” en iemand die de ideologie van GeenStijl gewoon een geval van typisch burgerlijk fascisme vindt, zou ik willen dat LLiNK en aanverwanten eens het volgende tot zich laten doordringen:

  Het succes van GeenStijl en andere vormen van rechts populisme voor het overgrote deel te danken aan de grenzeloze arrogentie die jullie ook hier weer tentoonspreiden, en de walgelijke wijze waarop jullie, en alle andere linkse subsidievreters met jullie, miljoenen door hardwerkende burgers opgebracht belastinggeld over de balk smijten.

  “mensen die zelf wat doen”? Jullie doen niets zelf, jullie doen het op kosten van mensen die daardoor geen tijd en energie meer overhouden om “zelf wat te doen”. Die mensen, waarvan het meerendeel nog altijd positief staat ten opzichte van jullie doelstellingen, zijn *jullie* en jullie grenzeloze arrogantie meer dan zat.

  Nog even afgezien van het feit dat inmiddels keer op keer is gebleken dat GeenStijl wel de ballen heeft om misstanden aan de kaak te stellen in plaats van zich te laten afkopen. Ik wou dat er een progressieve beweging was die dat lef had. LLiNK is dat in ieder geval niet.

  P.s. Journalistiek is dood (althans, in de archaische vorm waarin jullie het bedrijven). Welkom in de 21e eeuw.