1. 2

  Ik vraag me bij dit soort dingen altijd af in hoeverre die mensen nou een hekel aan elkaar hebben. Ik ben het soms ook oneens met vrienden en dat staat dan los van de vriendschap. Kunnen deze mensen elkaar nou niet uitstaan of is dit een ‘zakelijk meningsverschil’?

 2. 3

  Naast een voor eeuwig in mijn geheugen gegrifde dansende Jaap de Hoop Scheffer is deze foto eens te meer bewijs voor de stelling “politici moeten niet dansen”, al dan niet geamendeerd met “…als er camera’s in de buurt zijn”.

 3. 4

  @ 2: ben je ook nog bevriend met mensen die keer op keer aan je stoelpoten zagen onder het mom van ´je moet zakelijk en privé gescheiden kunnen houden´? ;-)

  Overigens had ik de foto niet eens als dans herkend. Meer als laatste scène van ´Titanic´ waarin hij haar voor de laatste keer aankijkt voor hij loslaat, omdat hij zichzelf denkt te kunnen redden.

 4. 9

  Ik moet toch enig leedvermaak bekennen bij het bezichtigen van mijn tv vanochtend tot net de lunch. Het lijkt erop dat de VVD verscheurd is tussen een liberaal kamp dat de partij nog als partij ziet en aan de andere kant heel veel bange mensen die zich alleen nog maar op de poppetjes richten en totaal in de waan van de dag leven.

  Wel grappig om te zien dat Rutte voor het eerst bij mij overkomt als een zelfverzekerde leider. En niet meer als koorknaapje. Misschien was Rita toch een donkerdere schaduw over hem dan de meeste mensen inschatten.

 5. 11

  Nou, dat was het dan. Volgens mij is er overigens geen sprake van een inhoudelijke strijd, Verdonk werd immers beroemd/berucht door het uitvoeren van VVD-beleid, een beleid dat zij zonder de steun van de VVD nooit had kunnen voeren.

  En als ze wel eens haar eigen gang ging (de zaak Ayaan, waarbij ze door overhaast handelen een besluit nam waardoor het parlement met terugwerkende kracht niet bestaan had -want geen parlement meer was zoals bedoeld in de grondwet-) dan waren de gevolgen van dat de eigen gang gaan desastreus.

  En ik denk ook dat het niet boterde tussen Rutte en Verdonk, of wellicht tussen vrijwel de hele fractie en Verdonk. En als het waar is, zoals Livestro meldde, dat zij al doende was haar eigen partij op te richten, ach dan begrijp ik de wrevel tussen fractie en Verdonk wel.

  Jammer, heel erg jammer, vind ik het dat Rutte, toch co-brokkenpiloot, niet heeft plaatsgemaakt voor iemand met meer talent voor het fractieleiderschap, Henk Kamp.

 6. 12

  Henk Kamp? De semi-intellectuele held die non-stop de spijker in elke discussie misslaat? :D Ik snap echt de fascinatie niet met die man. Hij is werkelijk een van de slechtste sprekers en debaters die ik gezien heb. Met als kroon op zijn werk een discussie over dat Nederlanders (de blanke variant :p) over de wereld gezien worden als asociaal dat hij even denkt te scoren door zijn mening te geven met iets in de trent van ‘ja sommige allochtonen moeten nog wennen aan onze normen en waarden en zijn nog wat asocialer’. In een discussie waar het juist om de typische Hollandse botheid ging!

  Ik weet nou niet of ik het nu gewoon niet zie wat aanspreekt in die man die elke keer de verkeerde opmerking weet te maken, of dat men hem gewoon als de redder ziet omdat de VVD echt niemand meer heeft…

 7. 13

  Inderdaad, toen sloeg hij even de plank mis, maar verder vind ik hem juist in het debat erg goed. Rustig en eerlijk, ik houd daar wel van. Ook kan hij goed besturen, en werd hij door zijn ministerie op handen gedragen, kortom, hij kan een club leiden.

  Tja, hij zal niet ieders smaak zijn, maar hij geeft tenminste smaak, en dat kan ik van Rutte niet zeggen.

 8. 14

  En ik denk ook dat het niet boterde tussen Rutte en Verdonk, of wellicht tussen vrijwel de hele fractie en Verdonk. En als het waar is, zoals Livestro meldde, dat zij al doende was haar eigen partij op te richten, ach dan begrijp ik de wrevel tussen fractie en Verdonk wel.

  Zou het misschien kunnen, dat de kamerfractie lucht kreeg van die plannen en daarom de eerste de beste gelegenheid heeft aangegrepen om haar uit de VVD te gooien voor ze iets kon organiseren?

 9. 15

  Ik heb geen idee, maar nu je het zegt?
  Hoewel, ik zou het dan slimmer gevonden hebben als ze haar hadden laten breken, en het niet zelf gedaan zouden hebben.