1. 1

  Het grappige is als je zo’n afbeelding zou maken waarbij je een geloof op een dergelijke wijze neerzet men het veel meer vanzelf sprekend vind dat er kritiek op komt en dat het echt niet kan. Nu is er wel kritiek vanuit bepaalde atheïstisch hoek. Maar ik denk dat die een paar hoekjes van het internet niet echt voorbij komt.

  Zag laatst wel een aardige cartoon op godvoordommen.nl die volgens mij het verschil in omgaan met kritiek tussen bepaalde gelovigen en atheisten wel aardig weergaf:

  [img]http://www.godvoordommen.nl/wp-content/gallery/image-dump/religion_vs_respect.jpg[/img]

  Ik moet trouwens zeggen dat ik de persiflages op een andere cartoon uit die folder wel erg grappig en pakkend vond. Er staan er twee bij davidrietveld.nl:

  [img]http://www.davidrietveld.nl/images/een_homo.jpg[/img]

  [img]http://www.davidrietveld.nl/images/een_atheist.jpg[/img]

  Origineel was:

  [img]http://www.davidrietveld.nl/images/een_moslim.jpg[/img]

  Alle drie tonen eigenlijk wel een stukje van de intolerantie die tussen alle groepen leeft.

 2. 2

  Waar het natuurlijk om gaat is de overheidsindoctrinatie van schoolkinderen met (in dit geval) Cohen-denkbeelden. Dat kan en mag niet, en is (verdorie nog aan toe) zelfs in strijd met de grondwet.
  Maar daar zit de gemeente Amsterdam niet mee als het aankomt om het uitventen van de eigen politieke overtuigingen.

  Geen behoorlijk onderwijs meer, geen geschiedenisopvoeding meer, lezen en rekenen, ach, waarom zou je dat op school moeten leren? Als je maar netjes leert denken wat de overheid wil, komt het allemaal wel goed met je.

  Geen wonder dat de atheist als tovenaar wordt getekend, voor sommige mensen is de ratio en zelf nadenken, al net zo iets vreemds geworden als tovenarij.

  Leren we toch nog iets uit de lesbrief.