1. 3

  Het lijkt me nogal onwerkelijk om daar te gast te zijn. Volgens mij, maar ik kan me heel erg vergissen, zie je aan de gezichtsuitdrukkingen gedurende de rest van het gesprek dat ze zichzelf ook wat opgelaten voelen.

 2. 4

  Mag je het wel in een ziekenhuis doen? Of naast een ziekenhuis? Of twee straten verderop? Mensen gaan dood, kan je ook niet echt wat aan doen. Wat moeten ze dan doen? Beeld op zwart? Je doet het wat ingetogener, je bent er niet blij mee, maar je gaat gewoon door. Net zoals de rest van ons.

 3. 5

  Nou, ze even kunnen melden dat er wat gedoe was betreffende een man die onwel geworden was. Een close-up leek me onnodig, zeker gezien het feit dat ze gewoon verder gaan met het programma. Ik voelde me een beetje een voyeur.

 4. 6

  Ach, voyeur, er was niet veel te zien, leek mij meer om even te laten zien dat er iets aan de hand was met een ambulance. Als je het niet laat zien, zeggen mensen weer dat je het negeert, want je ving er wel glimpen van op in de achtergrond. Ik vond dit een goede tussenweg.

 5. 7

  Mart Smeets had moeten opstaan en naar die man toelopen, door de knieën zakken en zeggen:

  “Weet u dat HEEEL NEDERLAND momenteel met u meeleeft?! In al die huiskamers van Almelo tot Zierikzee zitten die mensen nu op hun puntje van hun stoel en denken: HAALT IE HET?! Weet u dat u daar best wel heel klein beetje TROTS op mag zijn?! Gewoon een beetje TROTS!! Ja TROTS das geen vies woord hoor, wat JIJ BOOGERD?! Net zoals jou broer en je ouders ook stiekem best een beetje heel erg TROTS op jou zijn, mag U Anonieme Fransman, inwoner van dit PRACH-TIGE LAND dat ons ieder jaar weer zo gastvrij ontvangt, mag U nu best ook een BEETJE TROTS zijn dat al die mensen in Nederland, in Almelo en in Zierikzee, maar ook hier in het publiek zoals die mevrouw links daar. U leeft toch ook mee hè mevrouw?! Wat zegt u? JA TOCH?! Nou dan! Dat AL DIE ECHT PUUR NEDERLANDSE MENSEN nu met U FRANSMAN meeleven!! Vindt u ook niet? Ja ik zie daar een bescheiden lachje?! Van binnen glundert ie hoor mensen! Deze prachtvent, die zomaar als een duveltje uit een doosje op deze mooie avond bij ons allemaal een snaar weet te raken. Het leven is een lach en een traan, wat niet dan Boogerd? Hebben jullie wielrenners, PROFwielrenners moet ik eigenlijk zeggen, hebben jullie PROFwielrenners dat nou niet ook…?? Undsoweiter undosoverder.

 6. 9

  Ja, ik vond het een beetje onnodig om het gebeuren even van dichtbij te filmen; en de overgang weer terug naar het gesprek was ook niet echt fijn. Maar ja, wat moet je anders. Dat er iemand in beeld onwel wordt, daar bestaat bij de NOS geen draaiboek voor… (hoewel ze er nu best wel eens werkgroepjes voor zouden kunnen gaan vormen)