Geen bestaansrecht voor groengerand BNN

Het is niks, het was niks en het zal nooit wat worden. Die uitspraak van mijn grootmoeder hoorde ik steeds opnieuw als ik keek naar de vlees-noch-vis-programma’s van Llink. Rondreizende BN’ers van het jeugdige soort die om onverklaarbare redenen de verste uithoeken van de wereld afreisden.
De Katja Schuurmans en Floortje Dessings die hun hobby’s mochten uitoefenen, muffe vega-kookprogramma’s, maf duurzaamheidsgedoe in De Consuminderman en meer van die halfgare moestuintroep, waar Hilversum toch al bol van staat.
Ik zal er hier geen vrienden mee maken, maar wat mij betreft heeft die Visitatiecommissie groot gelijk. Deze BNN-kloon met een groen randje kunnen we missen als kiespijn. Omroepen als de VPRO pikken items als duurzaamheid en mensenrechten met heel wat meer kwaliteit en professionaliteit op dan deze aspirant-omroep die uit fusie en geruzie is ontstaan en die vervolgens nimmer een format van formaat heeft voortgebracht. Die geleid werd en wordt door een stelletje non-valeurs en die als gevolg daarvan nu diep in de financiële shit steekt…

Dat Vincent Bijlo zich als crisismanager heeft opgeworpen, maakt op mij ook geen indruk meer. Elk omroepje in spe heeft tegenwoordig zo zijn BN-beschermdames en -heren, van Piep! tot PopNed. Llink heeft vijf jaar de kans gehad om zich te bewijzen en te onderscheiden. Daar is dus gewoon geen hol van terechtgekomen, laten we eerlijk zijn. Wakker Nederland en PowNed zijn gewaarschuwd: als zij dezelfde wanprestaties opdissen, dan vliegen ze er over vijf jaar ook net zo hard weer uit. Oh ja, Floortje gaat naar BBN. Wat een toeval…

 1. 2

  Dat artikel is makkelijk geschreven? Achterkant bierviltje in de kroeg? Alleen maar geschreeuw en geen argumenten, is dit wel sargasso waardig?

 2. 5

  Geen pr succesverhaal van Floortje… Ze staat er nu voor velen op als een vette rat die het wankele schip op tijd verlaten heeft, met huicheltraantjes in de ogen. terecht of niet, tja.

 3. 7

  Welke omroep voegt wel iets toe?
  Noem een actueel reisprogramma dat zich kan meten met dat van Floortje Dessing?
  Waarom kopen de andere omroepen niet zo’n serie als Tribe aan, waar ik op dit moment naar kijk?

 4. 8

  Terzijde..mijn gevoel is ok met llink. Reizen, ok maar niet biziness/eerste klas, want dat deden deze dames heeren…stoorde me.

 5. 9

  Als de bobo (dame Tanja) meer “verdiend” dan een premier van een land en dan groen speakt…kan er voor mij niet in…leeghoofd…lullen en vullen..dat gaat die club de kop kosten.

 6. 11

  LLink is dus gewoon beter geworden, zelfs volgens die commissie, ze hebben genoeg leden gehaald. De commissie wil gewoon minder omroepen, maar waarom LLink daar het slachtoffer moet worden is volkomen onduidelijk.

  Het slaat toch nergens op dat als een omroep een beetje aandacht besteed aan een levensbeschouwing dat je daarmee een hele omroep met die levensbeschouwing uitsluit? De EO maakte toch ook jongerenprogramma’s, dan geen BNN meer? En wat het verschil is tussen al die protestant-christelijke omroepen dat snapt al helemaal niemand.

 7. 12

  Overigens richt je je alleen op de televisie. Zelf ben ik veel enthousiaster over de radiopoot van Llink. Het radioprogramma Atlas bijvoorbeeld weet echt nieuws te brengen dat door andere omroepen wordt onderbelicht, bijvoorbeeld met betrekking tot mensenrechten en het milieu. Dat programma ben ik erg blij mee en zou ik niet willen missen.

 8. 14

  @12 heel radio 1 is doorspekt met deze onderwerpen, maar toegegeven: Atlas is een aanwinst. Zoniet Motradio, dat zich voegt in nietszeggende nighttalkradio. Al met al geen reden een overigens overbodige omroep in leven te houden.

 9. 15

  @12 heeft gelijk. Dat gemopper hier over reis- en kookprogramma’s hier begint een beetje vermoeiend te worden.
  Het is al vaker uitgelegd, maar nog een keer kan kennelijk geen kwaad: Alle omroepen moeten een zo groot mogelijk marktaandeel scoren en dus zoveel mogelijk mensen voor zich winnen, anders krijgen ze gedonder met Henk Hagoort cs.
  Floortje Dessing maakt daarom geen programma voor jullie, maar voor je moeder en je schoonzus van 45 in Amersfoort Vathorst. De programma’s die hier zo node gemist worden, zendt LLiNK ook uit, maar kennelijk wordt daar niet naar gekeken. Dat zegt meer over het niveau van het zure reaguurdersgroepje hier dan over de programma’s van LLiNK – die dus wel goed zijn (shishmaref, made in detroit bijv.).
  Ik ben zelf lid van de VPRO maar zeur ook niet over draadstaal of Geert Mak. Ik kijk gewoon naar Tegenlicht.

 10. 17

  Trouwens. McDonald’s Kitchen (dat vega-kookprogramma, ja) daar zette ik speciaal de tv/uitzendinggemist voor aan! Het bijbehorende kookboek staat hier in de kast.

 11. 18

  Llink was het zusje van BNN. Trouwens: bij de EO krijg je altijd god en bij BNN seks. Zou ook allebei verboden moeten worden…

 12. 20

  Als LLink van staatswege wordt opgeheven, is dat het achthonderdduizendste voorbeeld in korte tijd van het niets-voorstellen van democratische procedures. Het ging toch om het groeiend aantal leden? Zelfs ik ben lid! En ik ben niet eens een vegetariër.

 13. 21

  Tsja, ik kon niet echt veel sympathie voelen voor het gehuil van Dessing. Ik begrijp haar passies, maar kom op: je bent verschrikkelijk bevoorrecht met 1 van de leukste banen ter wereld (reisprogramma’s maken) en daar meer dan een ton per jaar voor vangen waardoor je heerlijk op een woonboot in tout hip A’dam kan wonen. Een lichte tegenslag zou ze dan sportief moeten incasseren.
  En Llink? Ik heb gisteren genoten van die docu over Mongoolse herders. Maar het gemoraliseer over milliejeu mag van mij de groene Kliko in.

 14. 22

  Bijzondere visie, net als de visitatiecommisie heeft. Llink lijkt qua frisheid en juegdigheid op BNN inderdaad. Maar ze is de enige omroep die zich consequent bezigheid met duurzaamheid. Het VPRO argument kan ik niet zo vinden.

  Wat Wakker Nederland en PowNed betreft, ik had verwacht dat de visitatiecommissie zou zeggen dat TMG (Telegraaf Media Groep) als 3 TV zenders heeft: SBS6, Net5 en Veronica! Nog 2 publieke zenders erbij zou mij lijken op teveel macht voor 1 media groep. En helemaal voor de Telegraaf, de foutste krant van Nederland!

 15. 24

  Het Llink-bashen is nogal populair de laatste tijd.
  Waarom maakt iedereen zich zo druk om die paar uurtjes van een kleine omroep? Vele grote omroepen jagen er al jaaaarenlang vele uren overbodige, identieke, slaapverwekkende en inhoudsloze tv doorheen.
  En hoeveel er ook op af te dingen is, die paar uurtjes van Llink of BNN bieden per minuut veel meer kwaliteit.