GC-Café: inauguratie Obama

Eindelijk is het dan eindelijk zover: Over een uurtje wordt Barack Obama de 44e president van de VS, en een beetje van de wereld. Zullen de verwachtingen over hem uitkomen, of zijn ze zo hooggespannen dat het bijna onmenselijk wordt?

Bij het aantreden denken we ook even aan het vertrek van Bush. Wat zullen we het meest van hem missen? Zijn grappige uitspraken? De grappige foto’s en fotosoep? Zijn gelijkenissen met onze genetische broer, de chimpansee? Of, heel misschien, toch zijn beleid?

Commentaar kan hier in de comments, of uiteraard in ons café, waar de TV afgestemd staat op de inauguratie en de virtuele drankjes klaarstaan.

 1. 2

  Ik had nog zo gedacht dat de man zich zou verhangen voor het einde van zijn termijn om daarmee zijn score aan opgehangen boosaardige regeringsleiders op de valreep te verdubbelen.
  Misschien maar beter ook. Van mij hoeft er niemand deaud.

 2. 3

  Van de slechtste naar hopelijk de beste Amerikaanse president. Hij kan in 4 jaar geen wonderen verrichten, gezien de crisis. Maar in 8 jaar kan hij vast wel rechtzetten wat bush in 8 jaar heeft scheef gezet. Tenminste, ik heb daar wel goede hoop op. :)

  En dat van Ted Kennedy is natuurlijk geen tof nieuws, helaas.

 3. 4

  Zit al een tijdje naar optochten en rondtouren te kijken. Zo is Obama lid van een indianenstam uit Montana die hem de bijnaam hebben gegeven Hij die iedereen in het land helpt. Ook de highschools, allemaal hoog schoolgeld, want ja, dan maak je meer kans in Amerika. Maar desalniettemin een leuke dag.

 4. 6

  Het niveau van de Nederlandse publieke omroep laat zich vandaag ook weer zien. Dat valt toch wel heel erg tegen als je de verslaggeving van CNN en BBC World van deze Obama-inauguratie vergelijkt met de NOS/NPS.

 5. 7

  Jammer, ik beschik niet over CNN en de BBC. En de NOS doet maar weer wat, zijn niet intellectueel en dergelijk genoeg. Wat niet wordt gezegd zie ik nog wel dus weet ik over het algemeen ook genoeg. Want de camera’s staan wel onder Amerikaans bevel.

 6. 9

  Advent. Messias Obama is gearriveerd. Mensen komen hem aanbidden. Geen wijzen, maar idiote kinderen. Wie had dat gedacht van moderne mensen.

 7. 14

  Op RTL 4 blérde ze er ook steeds doorheen, hoogst irritant. NOS deed dat niet, maar er waren wel foutjes opgetreden met de onderdtiteling. Al vind ik dat minder irritant als dat gezanik er de hele tijd doorheen.

 8. 15

  @13: Ik heb me ook geergerd aan radio 1. Want 75% van de NL bevolking heeft sowieso geen vertaling nodig. En die andere 25% luistert in elk geval niet naar Radio 1, maar naar Skyradio of soortgelijk audio-behang.

 9. 17

  O, was het feestje gisteren? vast net zo interessant als de urenlange uitzendingen van de gouden koets en het commentaar op de jurken van Bea. En de troonrede van Obama lees ik ook wel in de krant (ja, je hebt het goed begrepen, ik kijk niet naar dit soort poppenkastvoorstellingen: ik heb wel wat beters te doen).

 10. 18

  Op televisie was de Nederlander met de ondertiteling beter af dan de nasynchroniserende Belg, Fransman of Duitser. Voor je Engels kon je naar CNN en BBC, om die af te wisselen als het commentaar of het beeld je niet bevielen.. Na de inauguratie kreeg je plaatsvervangende schaamte bij alle Nederlandse zenders, maar gelukkig hadden de BBC en Canvas nog een redelijk eigen gemaakt programma’s.