Games-blog voor puberloze doelgroep

Het is zover, Geenstijl breidt uit. Sinds vandaag is hun gamessite Gamert online. Onder het motto ‘Alles kan kapot’ stellen zij zich tot doel om korte en heldere recensies van spellen te schrijven die zich richten op speelbaarheid. En dat is prettig, want de fors gesponsorde gamesbladen zijn lang niet altijd in staat om onafhankelijke kritieken te geven. Van Geenstijl verwacht ik dat wel. En als Gamert een succes wordt zal het vermoedelijk niet lang zal duren voordat er een muziek-, film-, of gossip-blog zal worden opgezet.

In een introductiebrief die gepubliceerd is bij Adfactor geven de GS mannen duidelijk aan dat Gamert zich zal richten op de volwassen gamer en dat is ook wel prettig, want een van de redenen voor mij om geen gamesbladen meer te kopen is het feit dat ik niet als puber benaderd wil te worden. Been there, done that…

Ik heb niet de illusie dat er niet zo nu en dan een ‘booth babe’ tussendoor zal glippen, maar zolang de games zelf maar centraal staan vind ik het best. Want net zoals de puisterige puber die zijn moeizaam opgespaarde zakgeld spendeert aan een nieuwe game, haat ik het om een game te kopen op basis van een recensie en er achter te komen dat het een bagger game is.

 1. 1

  De jongens hebben een nieuwe cash-cow gevonden en zolang ze die over de rug van hun volgzame voetvolk kunnen uitmelken, zullen ze inderdaad wel ‘objectief’ blijven. Overigens zijn de reviews die er momenteel te lezen zijn wel van een erg hoog schoolkrant niveau, hopelijk gaat dat nog flink omhoog, want de recensenten stralen weinig credibility uit. Het ontzettend matige FIFA een goeie recentie geven, doet mij al het ergste vrezen…

 2. 2

  Op zich mooie constatering van Jort. Juist commercie zal zorgen voor redactionele onafhankelijkheid. Dit omdat juist hun onafhankelijkheid hun grootste troef is. Er is nog hoop voor journalisten die hun centen tellen

 3. 4

  Laten we ze de kans geven om zich te bewijzen, maar het blijft natuurlijk een dubieuze business om als enkeling een recensie te schrijven. Zoveel gamerts zoveel meningen. Op zich vind ik webapplicaties als metacritic wel erg nuttig, waarin je kunt zien hoe anderen ‘m raten.

  Goede feedback op recensies zou een meerwaarde kunnen zijn, maar ik ben een beetje bang dat dat te veel gevraagd zal zijn als de standaard GS lezer meeverhuist.

  En, wat vind jij van deze recensie? Nog wat toe te voegen?

  “w00t firstpost”

 4. 5

  Ook een programma als Gamekings (op de TMF tegenwoordig) wordt stevig gesponord (‘mede mogelijk gemaakt door’). Door reviews echter door 2 of 3 man te laten doen krijg je toch goed beeld van de kwaliteit van zo’n game. ‘T kan dus wel.

 5. 6

  Heel goed initiatief van GS, die GS gebruiken om te experimenteren met nieuwe markten. Games zijn hot in de marketing wereld, ik merk dat zelf ook in de VS waar ik in het grootste games-advertising bureau werk. Investeerders en adverteerders en de entertainment wereld erkennen games nu als officiele volwassen poot van de advertentie/entertainment markt. De TV markt wordt overgeadverteerd, terwijl datzelfde publiek grotendeels games speelt, veel intensiever en men is daarveel betrokkener bij, het directer te meten etc.

  Klein minpunt: GS heeft nooit de bedoeling gehad objectief te zijn, dat geven zij zelf ook toe, zij willen een boulevard blad achtige journalistiek bedrijven, daar zit objectiviteit niet in natuurlijk. Dat is ook hun stijl en bedoeling niet. Maar ik geef Ambroos toe, hij probeert van elk schaap een gouden lam te maken. Ik weet niet of GS games een groot succes zal zijn, omdat je veel specifiekere op games gerichte sites hebt. Ik weet niet of zij dat ‘erbij’ kunnen doen, bovendien is hun imago natuurlijk voor veel mensen niet aantrekkelijk en dat straalt ook op de games site af uiteraard. Wie wil er nu met puberale fascisten over games lullen?

 6. 8

  To get around the block put on Blog-City by Chinese censors, which has made Angry Chinese Blogger inaccessible in China without the use of a proxy, I am happy to announce that an unblocked mirror sites http://www.20six.co.uk/angrychineseblogger is now up and running, spreading the news that Beijing doesn’t want you to hear.

  Angry Chinese Blogger’s entire back archive, along with all new articles will still be available at http://angrychineseblogger.blog-city.com/

  I would be grateful if you would add a link to the mirror alongside the master link to Angry Chinese Blogger.

  ACB

 7. 9

  Weer een hype-artikel op Sargasso over een nieuwe site. Joepie…

  “ik denk dat de combi van recensies, links, nieuws in weblogvorm wel op het juiste moment in de markt wordt gezet”

  Ach… *wijst even naar fileunder*

  Los daarvan, ik geloof er niets van dat er regelmatig spellen keihard te kakken zullen worden gezet op Gamert. Als je toch een recensententeam hebt met liefhebbers van allerlei genres (RPG, FPS, Myst, The Sims, noem maar op) ga je geen Quake 3 door een notoire FPS-hater laten affakkelen. Nee, het gevolg is een vergelijking binnen een bepaald genre door iemand die dat soort spellen toch al waardeert. En vervolgens krijg je vaak wat je ook veel ziet in muziekbladen, filmkranten enzovoort: bijna alleen maar milde tot goede recensies. Saaaaai! Na verloop van tijd ga je je als consument misschien nog wel eerder spiegelen aan een recensent dan aan diens oordeel.

  Voor mij is recenseren liefdewerk oud papier. Ik schrijf uit mezelf liever over positieve dingen dan over negatieve (een van de redenen waarom GeenStijl me de neus uitkomt). Als er een nieuw populair computerspel uitkomt van Kabouter Plop of A2 Racer, wat voor beoordeling zal dat dan krijgen op Gamert? Het commerciele belang is dat de recensie aansluit bij de doelgroep (anders leveren de spellenontwikkelaars geen spellen of geld meer aan Gamert), de subjectieve eerlijke mening is waarschijnlijk dat de recensent het een dom spel voor de massa vindt. Punt is, verkopen doet zo’n spel het toch wel, ook zonder Gamert. Komen er dan uiteindelijk nog wel verhalen over zulke spellen op Gamert? We zullen het zien.

 8. 10

  Ohja. Ik ben benieuwd hoe interactief Gamert gaat worden. Als ze daar niet direct mee beginnen, is het nu al een dood vogeltje, want gameprogramma’s op de commerciele tv-zenders zijn veel beeldender dan een website.

 9. 12

  Ik ben bang dat ‘Gamert’ in de lucht gehouden wordt totdat de apen de ‘eigen productie’ Office-achtige soapversies ‘Shock & Awe’ in 19 eeuwse driekleuren en een aantal xxx rated versies op de plank kunnen leggen. Interraciaal is tricky vanwege nou, ja.. de rassen en Uncle Sam maar dan is er altijd nog de nieuwe EU met ter compensatie. De erotomanie is boooming..positive cash flow voor de patriarchale staat (zijzelf dus) en dat de redacteuren daarna in gewone GeenStijl bedankt worden.

 10. 14

  Grobbo: nevermind. Het is iig niet nieuw.

  Het valt me trouwens op dat ik de afgelopen twee dagen veel reageer op topics over anderen die ‘beoordelen’ (kindamuzik in het nieuw, de top-10 van meest overrated platen, nu gamert weer). Ik ga weer eens even zelf wat doen :)

 11. 15

  Nope, heb wat reviews gelezen en het gaat helemaal nergens over. Dan liever een ‘peer-network’ waar je wél goede recensies vandaan haalt.

  Tip van de dag: Fahrenheit. Maak van die game maar tip van het jaar. Maar die kom je op gamertpuntènèl natuurlijk niet tegen.