Fragmenten uit het danboek van Penelope Bijtring | 07-05-2022

Ik heb er al weer spijt van om nog eens een disco te proberen. Gisteren met Joenee naar Tenslotte geweest. Het gebouw is erg opgeknapt na de vuurwerkbrand afgelopen winter. Maar de sfeer is nog steeds niks. We waren kort na tien uur binnen en toen was er nog geen kip. Eerst dronken we wat met Plien en haar vriend, die hier uitsmijter is. Toen het drukker werd moest Vigo, zo heet ie geloof ik, aan de slag. We gingen met een paar andere meiden dansen, maar de muziek stond wel weer erg hard. Maiso en zijn vriend kwamen later ook meedoen. Ik denk dat Maiso een oogje op Joenee heeft. En zij misschien ook wel op hem, maar ze ontkent het. Toen we naar de plee wilden begon de ellende. Allemaal kereltjes die pilletjes wilden verkopen. We kwamen er bijna niet doorheen. Plien haalde haar vriend erbij. En toen was het natuurlijk weer vechten geblazen. We zijn hem gauw gesmeerd naar de zaal. Maar goed ook want even later was de politie binnen. Iemand had een mes getrokken en iemand van de beveiliging had een illegale immo gebruikt, zodat de messentrekker als een spast op de grond lag te schuimbekken. Gevolg, er was een ziekenwagen nodig. Evengoed konden we al die tijd niet naar de plee. Ging die Vigo ons ook nog aanwijzen als getuigen. Konden we in een politiebus ons verhaal vertellen. En ja hoor, mochten we mee naar binnen om de pillenboeren aan te wijzen. Het verbaasde niemand dat we die niet meer konden vinden. Intussen hadden we naar huis gebeld want het was al na enen. Uiteindelijk mochten we naar huis. Onderweg hebben we maar ergens in de bosjes geplast.

Afgelopen week bekeken we bij Geschiedenis een documentaire over de bommen op Mumbai en Karachi. India en Pakistan hebben de wereld proberen wijs te maken dat zij niet betrokken waren bij de gruwelijke aanvallen. Maar het voorlopige speurwerk van een Indiase en een Pakistaanse journalist toont toch wel aan dat dat bijna niet vol te houden is. Om te beginnen is het hoogst onwaarschijnlijk dat een Indiase terreurgroep klaarzat met een bijna niet te verkrijgen atoombom om wraak te nemen op een aanval op Indiase doelen. Dat scenario moet India voorbereid hebben. En verder was er iemand die verklaarde dat India Pakistan gedreigd had met een beperkte wraakactie in geval van de inzet van nucleaire, chemische of biologische wapens. De man bleef buiten beeld, wel begrijpelijk. Aan de andere kant kunnen de islamitische terroristen hun bom alleen maar uit eigen land of van Iran gekregen hebben. Voor de medewerking van Iran zijn weinig aanwijzingen gevonden. Zij ontkennen nog steeds bommen te hebben. Bovendien zou er na de recente staatsgreep wel iemand gepraat hebben. De conclusie van de makers van de documentaire was dat India en Pakistan waarschijnlijk afgesproken hebben om escalatie tegen te gaan om te voorkomen dat beide landen geheel verwoest zouden worden. Wat een afschuwelijk idee is dat. Met je aartsvijand afspreken om elk maar één bommetje te gooien. Als de bommen niet in zee waren afgegaan dan zouden er toch al gauw tussen de 50 en 100 miljoen doden gevallen zijn. Het bevestigt nog eens mijn idee dat de wereld afgelopen kerst maar net aan de nucleaire winter is ontsnapt.

In de krant las ik dat het spel Trance-Igo voor de 4Dii teruggehaald wordt. Het zou voor bepaalde mensen gevaarlijk kunnen zijn. Toen mama me laatst ’s ochtends wakker moest schudden terwijl ik nog achter de 4Dii zat, dacht ik dat ik gewoon in slaap gevallen was. Maar nu lees ik dat je echt in een trance kunt raken. In Japan en Amerika zijn al mensen overleden. Ik weet alleen niet wat ik moet doen. Want voor Jup betekent het helemaal niks. Althans hij raakt niet in trance. Maar hij doet wel met het grootste gemak de opdrachten. En als hij stopt kun je beter met hem praten. Misschien moet ik hem het spel maar meegeven voor school. Kunnen zij er verder onderzoek naar doen.

Elders werkt weer veel op kantoor. Het heet intussen niet meer EFAR maar DEAR (Dutch Ecological Analysis and Research). Ze moeten samen met twee andere bureaus onderzoeken wat de gevolgen kunnen zijn van verdere zeespiegelstijging en wat er aan gedaan kan worden. Elders noemt het een vette kluif. Dan maar een poosje hard werken. Misschien loopt hij daardoor minder risico als er eens ontslagen moeten vallen. Jammer dat we hem dan minder thuis zien.

Met Timoes ging het deze week gelukkig beter. De dokter dacht dat zij ergens gif binnen had gekregen. Maar het bloedonderzoek heeft niets bijzonders aangetoond, hooguit een verhoogde activiteit van het afweersysteem. Ze heeft daarom vervroegd haar injecties tegen kattenziekte en niesziekte gekregen. Met het gevolg dat ze nu wel erg lusteloos is. Ze slaapt dag en nacht.

  1. 2

    Ik had eigenlijk gehoopt dat ze op de wc even een paar pilletjes had gescoord door te onaneren met een of meerdere dealers, waarna ze helemaal van de wereld een triootje met Plien en die Vigo had gedaan, midden op de dansvloer, waarna ze helemaal uitgewoond werd door de rest van de disco bezoekers.

    De snol is trouwens wel snel over haar criminele vriendje heen.