Foto’s van het Jaar

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Klik voor groterBegin maart werden de winnaars van de 61e Pictures of the Year International (POYi) bekend gemaakt. Een 13-koppige jury van professionele Amerikaanse fotofielen moest uit bijna 26.000 foto’s keuzes maken in de verschillende categorieën van deze kiekjescompetitie. Naar eigen zeggen is het een van de grootste en meest prestigieuze fotowedstrijden ter wereld. Die claim kan ik niet beoordelen, maar ik ben best bereid ze te geloven uit dank voor de vele foto’s die online zijn geslingerd: schokkend, schitterend, pretentieus of gewoon grappig zoals de gebivakmutste demonstranten die de weg kwijt zijn.

0

Reacties (4)

#1 Terrebel

Het is een ingewikkelde wereld geworden waarin tegenwoordig vaak zelfs aktievoerders eigenlijk niet meer weten waartegen zij nu eigenlijk aktie voeren.

  • Volgende discussie
#2 caprio

Wat ook vooral opvalt aan die ingewikkelde wereld is dat Amerikaanse fotofielen nog steeds vooral Amerikaanse plaatjes mooi vinden. De foto’s zijn merendeels niet echt spectaculair is mijn indruk, misschien toch beter om minder maar betere juryleden te hebben??

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 mark

Ik denk dat u wellicht meteen de minste categorie heeft bekeken (+hoe hoog ligt uw genialiteitslat wel niet? ;-)
Om de verwende surfert wat hoogtepunten te bieden:
Raining bombs on Baghdad
Hot Bat
Still Standing
Brainstorm
Bull Dogged
King Mackeral Queen
Marlin Kiss
GOAAAAL
Return from the dead
etc.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 caprio

Verhip, je vergeet inderdaad al snel dat er in wedstrijden van zulk niet 1 winnaar is, maar tientallen. Hoop dat ik niets mis van de winnaars deze zomer bij de OS en EK. Deze waren inderdaad een stuk interessanter.

  • Vorige discussie