Foto des Tages | Marilyn in Poznan

marilyn in Poznan
De Stary Rynek (Oude Markt) is hét uitgaansgebied in de Poolse stad Poznan. Zo op het oog een historisch plekje, maar helaas. Alles platgebombardeerd, is het nu verworden tot een ratjetoe van bouwstijlen. Compleet met protserige fonteinen en nep-historische gevels. En dan nu die lookalike Marilyn op hoge leeftijd aan een lelijke kale gevel, een doek van zo’n drie bij vijf meter groot. Wat zou de kunstenaar hebben bewogen? Norma Jeane Mortenson zou op 1 juni haar 83e verjaardag hebben gevierd. Een eerbetoon aan de schoonheid van roem en vergankelijkheid? Klik voor groot.

  1. 1

    Op een vreemde manier heeft die stijl toch wel “iets”. inwoners zien d’r verder niet ongelukkiger door uit. Lijkt overigens geshopt van een oude foto van Bette Davis en waar ik DIE van ken zal eeuwig een raadsel blijven…

  2. 2

    @1 Inderdaad, het is op de terrassen goed toeven en toeristen kieken er toch alles wat los en vast zit. Historisch besef verliest het van een zonnig terrasje met een goed glas bier. Blurp!

  3. 6

    Reynek zonder C, en meer foute “DDR” jaren 70′ architectuur in dit perspectief dan Retro. Maar verder zeer goede en toepasselijke kunst op dit gebouw.