Foto des Tages – Chinese politie in actie voor de zeden

Zedenpolitie in actie

Foto’s van de Chinese politie in actie tegen de prostitutie. Prostitutie is overal in China. Van de duurste clubs met de mooiste vrouwen tot de smerige kleine kapperszaken met een achterkamertje. Zo af en toe wordt er stevig opgetreden, en dan natuurlijk vooral bij de kleinere kapperszaken, je wilt als Chinese politieagent natuurlijk niet het risico lopen dat je je commandant of lokale partijleider moet oppakken.

Als extra afschrikking wordt de pers ook uitgenodigd om mooie plaatjes te schieten. Seks is, bij meisjes, nog min of meer taboe voor het huwelijk en zeker prostitutie. Bespiegelingen over superieure culturen en de zegeningen van het communisme graag in de reactievelden.

 1. 2

  je wilt als Chinese politieagent natuurlijk niet het risico lopen dat je je commandant of lokale partijleider moet oppakken.

  …ook zo’n corrupte politie, Frans?

 2. 5

  Is het grote verschil met Rusland nu dat gokken en sex in China nog niet helemaal door onderwereld is geannexeerd ?
  (@Olaf, Chinaman)

 3. 6

  @mescaline
  China en onderwereld? Alles vloeit hier moeiteloos in elkaar over. Het vreemdste aan dat hele prostitutieverhaal is dat het overal is. De helft van de hotels, masagesalons, kappers, etc hebben wel wat te bieden. Bars lopen altijd over van de sexy geklede jongedames en ervoor staan ze in rijen opgesteld om een massage aan te bieden…

  Zo af en toe alleen een raid…

  http://www.thehumanaught.com/blog/2006/08/28/who-wants-the-display-model/
  http://www.chinabounder.blogspot.com/
  http://chinabounder.blogspot.com/2007/02/new-girl.html

 4. 7

  @Chinaman Ja, dat overvloeien spreekt voor zich, ook uit je links, en als je die andere verzuchting hoort van “Rechtsplegers, doet uw Werk goed”.

 5. 8

  In een communistische staat zou prostitutie gewoon netjes geregeld worden door de staat, met fatsoenlijke behuizing voor de meisjes en geen afpersende pooiers.

 6. 9

  “Bromsnor zwaait met knuppel, dames vallen om van het lachen”

  Komen Chinese partijleiders alleen bij grotere kapperszaken?

 7. 12

  Ik hoor inderdaad van mijn Zuid-Oost Aziatische kameraden dat het moeilijk is om prostitutie (beter is het om de dames chaperons te noemen geloof ik) te ontlopen. Iedereen die naar Azie op vakantie gaat is in feite dan ook een potentiele hoerenloper.