1. 4

  Artikel weer online, postje maar weer teruggezet vanuit conceptenbak…

  Ik zie dat de formulering rondom het hostingbedrijf nu iets gedetaileerder is.

 2. 6

  Het Nederlandse equivalent staat in 137c en 137d WvSr. Daar staat wel een sterke (Europese) bescherming van de uitingsvrijheid ‘tegenover’. Zal in Canada ook wel zo zijn.

  (tov Wilders is lid 2 dan weer grappig)

  art. 137c. Belediging van bevolkingsgroep
  1. Hij die zich in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, opzettelijk beledigend uitlaat over een groep mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.
  2. Indien het feit wordt gepleegd door een persoon die daarvan een beroep of gewoonte maakt of door twee of meer verenigde personen wordt gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie opgelegd.

  art. 137d. Aanzetting tot discriminatie enz. bevolkingsgroep
  1.Hij die in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, aanzet tot haat tegen of discriminatie van mensen of gewelddadig optreden tegen persoon of goed van mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun geslacht, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.
  2. Indien het feit wordt gepleegd door een persoon die daarvan een beroep of gewoonte maakt of door twee of meer verenigde personen wordt gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie opgelegd.

 3. 7

  @all: Het punt blijft: ook in Canada kun je die film niet verbieden zonder dat je weet wat erin getoond wordt. Dus komnoueensdoor met die bloody pelicula, Geert!!

 4. 8

  Ahja. Dus in Canada mag een online versie van Koran of Bijbel niet en in de EU mag je hem niet eens voorlezen op straffe van een jaar gevangenisstraf of een geldboete van de derde categorie.

  Zou toch leuk zijn als we eens ophouden met hypocriet zijn en OF die stomme wetsartikelen eruit bonjouren OF die stomme religieuze geschriften doodleuk verbieden.

 5. 9

  Zijn er nog andere reaguurders met mij die al die aandacht wat moe zijn, elke invalshoek hebben we toch zien passeren lijkt me. Dan maar liever Paris Hilton. Ze is “in” de Buddha momenteel..wierrookstokjes in haar bolide (raam open..coward;)

 6. 12

  Tot zondag was Sargasso redelijk stil over dit onderwerp, daar waren we ook trots op. Toen heeft Eric een column geplaatst op zondag en is er dinsdag door mij een self-destruction Quote du Jour geplaatst (die is weer verdwenen) vervolgens kregen we nog een artikeltje van Arnold Karskens opgestuurd.

  Vanmiddag viel mijn oog op dit nieuwtje en gezien de kakelversheid dacht ik: nou voorruit dan maar…

  Maar we zullen in principe niks meer publiceren over Wilders.

 7. 17

  “Maar we zullen in principe niks meer publiceren over Wilders.”

  Ook niet als hij, God verhoede het, omgelegd wordt?

  Dan zit je wel met een redactioneel probleem, zei de devil’s advocate :-)

  Ik heb er zelf op A Fistful of Euros (internationaler publiek) pas deze week aandacht aan besteed. Als er niks ergs gebeurt, blijft het daar ook bij.

 8. 18

  Mooi he;-) De woorden Beurscrash, Dating Rotterdam, Geert Wilders, Weet jij wie Jezus is en Vastenaktie 2008 in 1 Google Ads block. En dat terwijl op de homepage vrijwel uitsluitend nog Gratis Vrouwen worden aangeboden.

  Onwaarschijnlijk;-)

 9. 20

  je website verhuizen doe je binnen een dag, gelukkig hebben we Amerika nog met z’n first amendment, dus ik zie het probleem niet, lang leven het Internet!

 10. 22

  Maar we zullen in principe niks meer publiceren over Wilders.

  Tot dat je het weer niet kunt laten, wat over 2 weken of (waarschijnlijker) 2 dagen of 2 uur kan zijn. Consistentie is wederom ver te zoeken Carlos.

 11. 24

  Je weet wat ik vind.

  Maakt me trouwens niks uit of je volhard in het produceren van politiek correcte copy-paste anti-Wilders propaganda, maar ga niet zeggen dat je het niet gaat doen als dat niet waar is. Wees tenminste eerlijk ofzo (of is ‘eerlijkheid’ ook al zo’n kleinburgerlijke waarde die je met alle macht verwerpt?)

 12. 25

  @ JSK

  Vraag me af waarom consistentie zo’n op zichzelf staande waarde vertegenwoordigt voor jou.

  Consistentie als doel proef ik uit jouw postings. Waarom is dat belangrijk voor jou?

 13. 26

  BTW, het probleem is opgelost:

  “UPDATE 18:15u : Volgens een medewerker van Network Solutions staat alle content in de Verenigde Staten. Daarmee vervalt onderstaand bericht.”

  Aldus Van Jole.

  En hiermee vervalt dan ook dit draadje? :-)

 14. 27

  Het grappige is dat ik JSK niet als econoom zie, veel eerder als een rechtenstudent. Echt iemand die voor de advocatuur gaat, het maakt niet uit welke kant, maar het betoog wat hij brengt is overtuigend. Net zoals bij een advocaat heeft de inhoud gen belang, het betoog telt.
  En dat geeft in dit geval zeer vak een bijzonder ONconsistent beeld van een reaguurder.
  De nige echte consistentie zit’m in een irreële Carloshat.
  Maar goed, die moeten er ook zijn. God heeft ze namelijk bedacht.

 15. 29

  Oh, wacht, Balkenende neemt het stokje over. Hij heeft, volgens NOS Teletekst, Sarkozy om steun gevraagd voor het geval de pleuris mocht uitbreken.

  Begint een beetje op een viral campaign ten bate van Fitna te lijken.

  Wat is hier aan de hand?

 16. 32

  @Guy..blackboxen van een systeem is zo subjectief, zoveel parameters. Waar ligt de grens van de orde..”the golden pin” in geologie(stratigrafie)”..ik vermoed dat Balkenende de vlinder is, verkeert ingeschat en aangepakt..negeren was de beste optie geweest.

  Ik moet bekennen dat de strategie van wilders doordacht en overwogen is..*donkere wolken pakken zich samen*

 17. 33

  JSK, ooit gaat u gigantisch op uw bek. Bijvoorbeeld wanneer onvermijdelijk uw virtuele trol-identiteit gekoppeld wordt aan uw werkelijke identiteit op het moment dat u wél iets te verliezen hebt. Tot die tijd blijft u maar het anonieme lafbekje dat gewetenloos van mening verandert om anderen maar te kunnen dwars zitten. Google is geduldig.

 18. 35

  Door die anonimiteit van JSK maak je een steeds grotere troll van hem in je hoofd. Zoals larie wel zegt, als je iemand in het echt ontmoet is het weer heel anders.

 19. 37

  @ Carlos

  Zegt een redacteur van Sargasso dreigend…

  Ik dacht dat Sargasso privacy zo hoog in het vaandel had staan?

  Verkeerd begrepen?

 20. 38

  Ach Plofkip, iedereen die zich hier netjes gedraagt en zelfs de mensen die zich wat minder netjes gedragen kunnen rekenen op de absolute bescherming en respect voor hun privacy. Zelfs de enige twee gebande trollen van Sargasso zijn hier nooit met naam en toenaam genoemd. Maar er zijn wel grenzen en JSK zoekt ze op, keer op keer. MP, onze JSK heeft overigens al eens Sargassobloggers in het echt ontmoet, of dat meeviel daar laat ik me maar niet over uit.

 21. 42

  Het blijft toch verbazingwekkend, al die heftige emoties die Fitna wereldwijd weet op te roepen nog voordat ook maar iemand haar heeft mogen aanschouwen;-P

 22. 45

  ach MP, ik mis de humor en het relativeringsvermogen bij die JSK.
  en die batterij van verzuurde en leugenachtige beschuldigingen die hij nu al jaren op mij afvuurt, dat ben ik zo nu en dan gewoon even zat.

 23. 46

  MP, onze JSK heeft overigens al eens Sargassobloggers in het echt ontmoet, of dat meeviel daar laat ik me maar niet over uit.

  Dat lijkt me zeer sterk.

  @37: Het gaat nooit echt om idealen. Het gaat om status in de ogen van je peers, om het populair zijn en om belangrijk gevonden te worden. Waarom precies is voor velen bijzaak.

  Daarmee ook mijn antwoord op #25: gedrag dat inconsistent is met eerder gedane uitspraken wijst op opportunisme. Mensen die op die manier ‘inconsistent’ zijn vallen door de mand. Toen er gezegd werd ‘Vanaf nu niks meer over Wilders’ was de boodschap eigenlijk ‘Wij zijn de betere partij, want wij negeren’. Maargoed, als je dat negeren niet kunt ‘volhouden’, in hoeverre ben je nog ‘de betere partij’?

  @35: Als jij van mij maakt een ‘troll in je hoofd’ moet je een deskundige spreken, bij voorkeur op psychiatrisch gebied. Het is maar internet ouwe.

 24. 52

  Het zou wel eens een historisch scharnierpunt kunnen worden @zmc.

  Zelf ooit, als jonge onderzoeker, ik had een eigen lab in het tuinhuisje, een emmer heel vol en dan met een pipet druppel..druppel..alsof het door kon gaan maar dan rondom en dat tegelijkertijd een tsunamie;)..

  Druppels..zo heb je druppels die als je staat te douchen even als een balletje op de douchevloer blijven tollen en dan plotsklaps uitvloeien tot een klein plasje..ik hoop op het laatste.

 25. 53

  @49:
  Wow. De ‘Sargasso community’. Goh, nu ben ik wel erg geintimideerd & onder de indruk. Maar serieus, ben je echt zo trots van dit (matig bezochte, geen waardeoordeel gewoon een feit) blog dat je serieus denkt het te kunnen gebruiken om andersdenkenden te verketteren? Wake up man, Sargasso is geen Volkskrant of NRC. Hoewel, met de teruglopende lezersaantallen van laatstgenoemden, misschien ooit…

 26. 55

  @larie, #52: Voorspel je nou dat we vaker dit soort gezellige threads die bij Dr. Phil niet zouden misstaan mogen meemaken?;-)

  *loopt vol van jolijt*

  Maar ik denk eigenlijk niet dat Wilders zo’n grote druppel is en ik denk ook dat er meer dan 1 emmers is;)

 27. 58

  Nou gezellig? Ik stoor me wat als posters een “golden shower” over zich heen krijgen.

  Ik bedoel dat ogenschijnlijk kleine gebeurtenissen in een bepaald tijdsframe worden uitvergroot en een niet te stuiten reeks van gebeurtenissen op gang brengen.(WO1..een moord en hoepla, de loopgraven in). Het uitvergroten van wilders staat op het conto van Balkenende die in mijn ogen, het duurde even, een onbekwaam bestuurder is..blijkt.

 28. 60

  @larie: Voor mij hoeft het geen Volkskrant of NRC te zijn om het lezen waard te zijn. Maar alsjeblieft, zijn snobisme mag Carlos met zijn ‘Sargasso community’ houden.

 29. 63

  Zeg, #58, als Balkenende de of één van de slechtste minister-president(en) uit de Nederlandse geschiedenis is, is Marnix van Rij dan de één van de ernstige ongelukjes uit die geschiedenis?

 30. 65

  @larie, #58: “Gezellig” was dan ook net zo sarcastisch bedoeld als om het even iedere andere zin waar ook “Dr. Phil” in voorkomt, daarmee doelende op wat u als golden shower omschrijft;-)

  Maar Balkenende onbekwaam… ik zou welhaast durven stellen dat er in de geschiedenis van Nederland nog nooit door 1 Minister-President zoveel van onze rechten zijn verkwanseld. Dat kan toch haast niet per ongeluk zijn? Het lijkt wel alsof hij heel erg bekwaam is, alleen niet in wat wij hem graag zouden zien doen…

 31. 68

  De Hoop-Scheffer was net aan het groeien in de rol toen ie definitief werd getorpedeerd. Volgens mij was er toch wel erg veel anders gelopen zonder die episode in het CDA van toen…

  Maar anyways. Bed.

 32. 69

  @larie: Zie nummer 60. Ik vind veel dingen waarna gelinked wordt op Sargasso het lezen waard. Maar ik blijf mij natuurlijk verzetten tegen (links) snobisme, eenzijdige berichtgeving ten bate van ideologische doelen en karakterfouten als ijdelheid en leugenachtigheid bij niet nader te noemen posters.