1. 5

  @PB

  ehh.. dat zijn de oprichters.

  “In publicaties van de beweging wordt Hitler verheerlijkt, maar ook de junta-leider Georgos Papadopoulos. De leider van Gouden Dageraad heeft Papadopoulos leren kennen in de gevangenis en is onder diens spirituele (nu ja) leiding aan de beweging begonnen.”

 2. 8

  Wij hebben de PVV en reken maar dat die ook zo door de straten marcheren als Nederlanders dezelfde bezuinigingsmaatregelen als de Grieken voor hun kiezen krijgen. De Europese Unie, oftewel een democratisch federaal geleid Europa is het enige wat ons kan behoeden voor het afglijden naar de donkere dagen van het fascisme van weleer.

 3. 13

  Nee geen referenda, please… even helemaal geen kiezers met al hun ongefundeerde emoties en vlakke meninkjes. Schiet je nu niks mee op, alleen nog maar meer gelul en tijdverlies. Laat een elite van technocraten het even regelen en daarna weer lekker stemmen op links of rechts, de Spaanse Pechtold of die irritante Finse christendemocraat, keuze oh what a joy! En dan het Einde van de Geschiedenis zoals ons al in de jaren ’90 is beloofd door Fukuyama.

 4. 14

  Wat een jubelstemming wat een geestdrift…YES. Het virus heeft mij ook weer in zijn greep. Eindelijk weer iemand die zegt laten we blij zijn met elkaar Europa kan het weer en zo…

  The End.

 5. 15

  Daar komen de stormtroepen van de SA.

  NEEEEE, dat Duitse fascisme moeten we niet hebben,
  dan maar liever het Italiaanse fascisme,

  en als we dat hebben ingevoerd,
  doen we daarna of alles normaal is.

 6. 17

  en daar is ie weer: de platgetreden term EUSSR, gebruikt door mensen die doorgaans rechtser stemmen dan de VVD en die dagelijks op Geenstijl een immigrant virtueel in elkaar trappen, gewoon omdat het kan. Het rechts-populistische tuig wat nog nooit wat constructiefs heeft voorgebracht en enkel op aarde is op te haten en te zeiken.

  In de USSSR hadden ze niet te vreten en andersdenkenden werden verbannen naar de Gulag. Hoe vergelijkt zich dat tot het godvergeten paradijs waar EU burgers in leven? Als je hier een IP-ban krijgt kan je het aanvechten tot in Straatsburg, nu jij weer misselijke misantroop.

 7. 18

  Allemachtig, als iemand die graag zou zien dat de “elite van technocraten het even (zou) regelen” een klaagzang aanheft over het “rechts-populistische tuig wat nog nooit wat constructiefs heeft voorgebracht”,

  dan vertoont het Nederlandse politieke landschap schizofrene trekjes.

 8. 19

  Niks schizofreens, gewoon mensen met verstand de zaken laten regelen en het rechts-populistische tuig even stallen in de studio van Idols. Schoenmaker en leest.

 9. 20

  Nouja, de USSR is ook gevormd door mensen met verstand. Verstand van politiek en onderdrukking weliswaar, maar daar zitten er genoeg van bij de EU-se elite.

 10. 21

  Een groepje altruistische bankiers bijvoorbeeld…..

  Ik dacht dat een van de meest gehoorde klachten nu al is, dat de politiek de voorstellen van die “mensen met verstand de zaken” gewoon letterlijk overneemt en nu wil jij ze ook nog gewoon aan het roer gaan zetten?

  Radeloos, redeloos en reddeloos.

 11. 25

  ‘Technocraten’ bestaan niet. In de politiek niet, en niet in de economie.

  Op die vlakken kunnen, qua interventies in maatschappij en in de economie, hoogstens mensen met een achterban die een algemene meerderheid vertegenwoordigen en met respect voor de grondwet, waarin de fundamentele, onaantastbare grondrechten vastliggen, iets positiefs bewerkstelligen.

  Een bankier die de politiek ingaat om bankbelangen te behartigen, geven we de spotnaam ‘technocraat’, terwijl ‘autocraat’ of ‘fascist’ bedoeld wordt.

 12. 26

  @21: Jij durft na de bankencrisis met droge ogen de bankiers mensen met verstand te noemen? Ik ga ervan uit dat verderop de aanhalingstekens niet voor niets staan en dat je dus toegeeft dat jouw “mensen met verstand” niet degenen zijn waar Levi het over heeft en daarmee ook je stropop.

 13. 27

  Er staat duidelijk “altruistische bankiers” en “mensen met verstand de zaken” staat tussen aanhalingstekens omdat ik Levi letterlijk citeer.

  Natuurlijk is de opmerking ironisch bedoeld, maar dat komt tot uitdrukking in het woord “altruistisch”. Geen enkel bezwaar als je het niet met me eens bent, maar dan zul je toch wel een andere invalshoek moeten kiezen, want dit slaat als een tang op een varken.

 14. 29

  Ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat de “mensen met verstand” waar jij het over hebt niet dezelfde mensen met verstand zijn waar Levi het over heeft (uit de context blijkt immers dat jij het hebt over mensen met belang, iets heel anders!). Dus je citatie lijkt me hier vals. Je probeert nu de onschuldige te spelen, maar het is een zuivere stropop.

 15. 30

  Ik ben blij dat jij in ieder geval zeker weet wie Levi bedoelt met “mensen met verstand”

  De kiezer valt daar in ieder geval per definitie niet onder.