1. 6

  @5: Daar ook al? Ik zat in ieder geval precies onder de crosshair. Er zijn gewoon in de tijd dat ik van werk naar huis fietste (normaal 10 minuten, gisteren 40) 3 cm sneeuw op me gevallen in een volle noordersneeuwjacht waarin het eigenlijk gekkenwerk was buiten te zijn. Toen ik bij de supermarkt om de hoek aan kwam dachten ze door de verschrikkelijke sneeuwman overvallen te worden (was wel lekker rustig shoppen).

 2. 7

  Ehm.. voor wie nog op z’n werk zit en met het OV is… ik zou nu alvast richting de vrijmibo lopen en twee aspirientjes met drie glazen wijn innemen en dan richting station waggelen. Met een beetje mazzel komt u vandaag nog thuis en bent u morgen alles vergeten..

 3. 13

  @11: totale chaos en paniek vanaf 2 centimeter per etmaal, want we zijn niets gewend. Maar er schijnt vandaag 10 cm te vallen op sommige stukjes Nederland. De natuurramp die zich gisteren in Limburg voltrok telt overigens niet mee (ech jonge, waarom waren jullie niet zo ongeïnteresseerd in 1839?)

 4. 14

  @ Majava

  BLIJF BINNEN!, schreeuwt de Telegraaf…10 – 15 cm sneeuw. En over het zout: iemand wel eens uitgerekend hoeveel ton er is/ wordt uitgestrooid in Nederland en wat de gevolgen zijn voor het grondwater op langere termijn. Nog een tip: verse sneeuw liggen laten anders vriest de boel vannacht op tot een nauwelijks betreedbare glibberpartij.

  Le-ven-ge-vaar-lijk.

 5. 15

  Ben vanochtend huiswaarts gekeerd toen er electriciteitsstoring was tussen onder de rivieren en Utrecht. Ik zag de bui al hangen (boom boom!).

 6. 16

  @14

  Door de hoeveelheden strooizout groeien hier in de berm kustplantjes (sinds kort). Het zoetwater hier was al niet zo zoet Maar een aantal planten verdwijnen mogelijk door de hoeveelheden zout (volgens de deskundige).

 7. 18

  10 tot 15 centimeter. Nou, nou. Goed, nu woon ik in een winterland en dus is men daarom beter voorbereid (verplicht winterbanden, lagere max. snelheden, genoeg sneeuwschuivers, etc.), maar geloof me, ook hier is die sneeuw glad en dus is het als oppassen in het verkeer en op straat.

  Ik kan niet anders verzinnen dat Nederland een land van zeikerds is dat zoiets moois als een gezonde portie sneeuw moet uitmonden in een partij gescheld op overheden omdat die niet alles precies zo schoon hebben kunnen krijgen alsof er heel geen sneeuw is gevallen. Je moet hier eens als Nederlander proberen te klagen over een glad stoepje voor de supermarkt of zoiets. Doe dat maar eens met een hoop kabaal. Eens kijken hoe lang het duurt voordat je een hijs voor je muil krijgt van deze of gene.

 8. 19

  majava, mee eens dat Nederlanders zeikerds en mietjes zijn, maar we wonen hier wel even met (veel) meer in minder. De intensiteit van het spoorwegnet is de hoogste ter wereld, de Randstad is met een paar miljoen inwoners gewoon één grote metropool. Ik ben als student wel eens in februari door Turku geglibberd: ruime straten af en toe een huis en voor je het weet sta je buiten de stad in het bos (dan weet je dat je verkeerd gelopen bent).

 9. 20

  ook mooi Russen met wind en ijs:


  dit was hier ooit een Dagsluiting omdat er zo’n leuk muziekje onder stond, helaas heeft inmiddels de copyright maffia toegeslagen en is het nu een stomme film…

 10. 23

  Je zou gewoon meer mensen op die weeralarm dienst moeten zetten en bij tijdig alarm serieus aansturen op carpoolen en telewerken. There should be an app for that.

 11. 24

  @Carlos: maar waarom beseft men dat dan niet? -nou ja, behalve als het om buitenlanders gaat, want dan is het land opeens wel vol. Ik ben het met je eens dat het onvermijdelijk is dat je vertragingen en opstoppingen krijgt met dat weer en dat dit niet leuk is, maar als je weet dat het gaat gebeuren, waarom dan in alle toonaarden er over zaniken?

  Helsinki heeft een record hoeveelheid sneeuw. Begin december al 50 cm (en nee, die smelt niet weg). En toch… geen paniek. Wie je nu een beetje hoort klagen zijn de sneeuwschuivers, die sommige straten niet helemaal schoon krijgen omdat mensen hun auto permanent geparkeerd hebben langs die straten. Ook daar is nu zonder veel problemen een oplossing voor gekomen. En het commentaar is veelal “het is toch winter?!”

 12. 26

  Toen ik in 1985 verhuisde naar Amsterdam, had ik ineens kabeltelevisie! Het was ook nog een echte strenge winter (elfstedentocht!), maar ik vermaakte me voornamelijk met de berichtgeving op de BBC. Daar was het winter en oh oh oh, wat hadden ze het daar moeilijk. Wij in NL allemaal lachen om die gekke Engelsen die niets gewend waren!
  Nu zijn we zelf zo’n volk van zeikerds en stumperds geworden.

 13. 27

  @Bsimarck: nee, gewoon heel saai wegslepen naar wat pleintjes hier en daar die toch niet in gebruik waren. Vorig jaar had Helsinki ook een tiet sneeuw waar je U tegen zegt en een deel van die geruimde sneeuw werd gestort op een een enorm terrein buiten de stad. Toen die sneeuwheuvels daar deze zomer pas gesmolten waren kwam daar toch nog wel een aantal fietsen, brommers en volgens mij ook nog een motorfiets uit tevoorschijn. Daar had ik ok toch nog wel tenminste één lijk verwacht, maar nee… De zomer is gevaarlijker voor de Fin. Ze verdrinken dan bij bosjes tegelijk.