Extra Nieuwspots

Normaliter zou deze plek gevuld zijn met een diepgravende analyse en dito duiding van de adoptie van het Ethiopische kindje door filmster Angelina Jolie (onder de pakkende titel: ‘Altruisme, lichaamsconservering of de baby als accessoire?’), maar vanwege de aanslagen in London gebeurt dat niet. In plaats daarvan treft u een extra nieuwsbericht aan:
Momenteel is duidelijk dat de aanslagen minstens 37 doden en 700 gewonden hebben gevergd. Eerste Minister Blair verklaarde dat alle honden zoogdieren zijn:

“We know that these people act in the name of Islam, but we also know that the vast and overwhelming majority of Muslims here and abroad are decent, law abiding people who abhor the act of terrorism every bit as much as we do.”

 1. 4

  Erik Winkelman uit Sneek verklaarde zojuist:

  ‘Ook al vind ik dat het vuilnis gewoon twee maal per week moet worden opgehaald, als ze het vier keer doen zeik ik verder niet. Wel moeten ze wat doen aan die hondenpoep op straat.’

 2. 6

  Ehm, een slachtoffer is hetzelfde als een dode. 700 gewonden, waarvan 45 in levensgevaar, lijkt me een betere beschrijving.

 3. 7

  Gelukkig worden de grenscontroles aangescherpt, kan ik toch nog gerust gaan slapen.
  Kan iemand die terroristen trouwens niet even opblazen? (Een paar mijl uit de kust graag) Ongelofelijke fantasieloze eikels, bommen in het openbaar vervoer, tss, je zou je toch doodschamen.

 4. 9

  Wat een ontzettend slechte speech van Blair trouwens. Je zag duidelijk dat hij improviseren moeilijk vindt: zo hakkelend, zo stuntelig, het leek Balkenende wel. Of zou het de shock zijn geweest?

 5. 10

  Overigens is het nu smullen op FoxNews: alle columns gaan over de aanslagen in London (www.foxnews.com, even doorscrollen tot halverwege de pagina).

  Zo vindt mijn grote vriend John Gibbson dat de Franse maar beter de spelen hadden kunnen krijgen. Want dan waren er vast Fransen opgeblazen in plaats van Britten:

  The bombings in London: This is why I thought the Brits should let the French have the Olympics let somebody else be worried about guys with backpack bombs for a while

 6. 11

  @JdB

  Eigenlijk kan je het die vent niet kwalijk nemen, zo’n slechte speech. ’t Is meer typisch voor een TV generatie dat we direct na een aanslag daarop letten.

 7. 12

  @ Jan des Bouvrie: Bij Blair zag je tenminste nog wat emotie. Bij Balkenende vraag ik me altijd af of het z’n wassen beeld uit Madame Tussaud is…

 8. 13

  Ik vond het eerder iets Hugh Grant achtig gestamel hebben.
  Hoeft niet te verbazen gezien de britten hem als entertainer gekozen hebben die ze liefst als premier zouden zien.
  Dat kan nog leuk worden als ze zo’n enquete in Nederland houden.

 9. 14

  Wie kan me uitleggen waarom elke thread uiteindelijk naar Balkenende leidt?

  En willen de grote sprekers-in-het-openbaar zich melden bij de redactie?!

 10. 15

  Heel simpel, de man is niet capabel, benepen, gelooft in sprookjes, heeft geen charisma en heeft geen visie. En dit alles gaat ten koste van de economie, invloed op de EU en staan voor lul in het buitenland. Nog meer, Bicat?

 11. 16

  Niet om het een of ander Ruud, maar die beschrijving kun je gebruiken voor zo’n beetje elke politicus.
  Tussen het illustere gezelschap huidige EU ‘leiders’ (clowns als de gucht en berlusconi) valt ‘ie niet eens op.

 12. 17

  Hier moet ik je gelijk in geven, heidekonijn.
  Maar ik heb ook nog persoonlijk last van deze man (ben woonachtig in Capelle /ad IJssel). Ben dus letterlijk en figuurlijk ziek van hem. Door een vriendje van hem, die het lef heeft gehad om een verfspuiterij midden in woonwijk naast een school neer te zetten. Hoe hij aan de vergunningen is gekomen is en blijft een groot raadsel. Met gevolg: zo’n 20 mensen in de flat waar ik woon zitten met huidklachten, waaronder ik. Dus ik heb sowieso al geen goed woord over voor de premier.