Europarlementariërs krijgen vliegreizen vergoed op niveau Business Class

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (4)

#1 Hayek

Ook als ze met de trein reizen? Zou met niet verbazen…

  • Volgende discussie
#2 su

Mwah, als externe techneut ook vaak business-class gereisd, dus zo schokkend vind ik het niet. Op een gegeven moment heb je het wel gehad met de ‘luxe’ broodjes zalm. Je moet je afvragen wat duurder is: de flexibiliteit van BC of de kans dat je zaken moet verzetten omdat niet iedereen aanwezig is.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

Iets met spijkers en laag water.

Ten eerste doet de auteur alsof het EP ineens de boterham dikker belegt (“Daar stimuleert men de economie als nooit te voren” terwijl het een al jaren bestaande situatie betreft). Ten tweede wijkt deze regeling niet af van die van vele nationale parlementen. Ten derde is dit nou net zo’n beetje de meest redelijke vergoeding (te midden van veel absurdere vergoedingen voor EP’ers), gezien het te verwachten aantal reisuren van een EP’er (die nu eenmaal zowel in Straatsburg, Brussel als eigen land werkzaamheden heeft). Ten vierde heb ik persoonlijk ervaren dat economyclass reizen de gezondheid schaadt (arbo!).

Kortom de pijlen zijn volledig verkeerd gericht. Ga het dan liever hebben over het daggeld van de EP’ers, of de extra’s die een stuk minder noodzakelijk zijn voor een goed functioneren als parlementslid in het EP.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Gust Berends

Uiteraard. Je wilt toch niet het risco lopen dat je op weg naar je vakantiebestemming tussen europarlementariërs komt te zitten?

  • Vorige discussie