1. 4

  Te vroeg op enter gedrukt; ik wilde er nog aan toevoegen dat we voor iedere mannelijke moskee bezoeker een vrouwelijke bij mogen tellen, getuige de laatste alinea van het gebeuren.

  Zou bij de “Anders” kolom in de “Kerk- of moskeebezoek naar kerkelijke gezindte, 2005/2006” grafiek ook het atheistisch cafebezoek zijn gerekend?

 2. 6

  Beetje zoomen in deze..als ik op zondag door staphorst loop krijg ik afkeurende blikken. Als ik in amsterdam op vrijdag langs Fatih (om maar wat te noemen) loop op weg naar een fijn restaurant krijgt mijn vriendin de meest onvoorstelbare putlucht over haar heen door oh zo vrome mannen. Versta wat er gezegd wordt namelijk, maar heb afgeleerd dat te laten blijken.

  Wel de dingen in perspectief zien, lijkt me.

 3. 8

  Ik ben vooral benieuwd naar dat Anders. Om welke religies zou dat in hoofdzaak gaan? En waarom gaan juist zij het vaakst naar hun heilig huisje?

 4. 9

  @ Bismarck:

  “onder meer Joden en Hindoes”

  zitten ook vrij veel fanatiekelingen tussen inderdaad. Al zijn ze in aantal niet imposant.

  Daarnaast ook bijvoorbeeld boeddhisten die in Amsterdam op de wallen een mooie tempel hebben staan.

 5. 10

  Hindoes (in India dan) kunnen gemakkelijk 1 of meerdere keren per dag naar een tempel gaan, maar daar kunnen ze na een paar minuten al weer klaar zijn. Die lui van het CBS hadden beter kunnen vragen hoeveel uur men per week in een gebedshuis aanwezig is.

 6. 11

  @9: Het zijn er net zoveel als de moslims en aangezien die dusdanig talrijk zijn dat ze een tsunamidreiging vormen volgens sommige volksvertegenwoordigers, lijkt me niet imposant een erg bagataliserende formulering!

 7. 12

  @10: Dat zou niet zo slim zijn van het CBS, want ik denk niet dat je erg betrouwbare antwoorden op die vraag krijgt van de grote meerderheid die nog niet eens 1x/maand gaat.

 8. 13

  @ 2 Steeph: Tegenwoordig hoef je niet meer naar de kerk te gaan om te geloven. Zal ook wel grotendeels gemakszucht zijn. Af en toe een keer om de “motor weer op te laden”.

 9. 15

  @11:

  De totale categorie anders is even groot als de moslims toch?

  Ik bedoelde dat de verschillende groepen (joden, hindoes etc.) afzonderlijk niet groot zijn in aantal. Daarom zijn ze ook samengegooid in een categorie..

  Dus als van de 100.000 joden er 20.000 erg fanatiek zijn, dan maakt dat weinig indruk, behalve in de wijken waar ze oververtegenwoordigd zijn