1. 1

  De PvdA heeft in de 2e kamer voorgesteld de kliene gemeentes onder financieel toezicht te stellen.
  Wisten ze dan niet dsat inmiddels de eerste grote gemeente (Den Haag) ook uit de kast is gekomen? Heeft 10 miljoen bij Landsbanki staan.

 2. 3

  Pierre Heijnen (PvdA) meent dat een ambtenaar bij een kleinere gemeetne niet capabel genoeg is, beslissingen te nemen over comlexe financiële zaken als beleggingen, deposito’s, etc.
  Daar wil hij toezicht, ofwel begeleiding op.

  Maar ja, als kleine of grote gemeenten nu wel financiële adviseurs aan hun zijde hadden gehad, zouden ze dan niet hun geld op IJslandse banken hebben gezet?

 3. 4

  @3: Dat is een behoorlijk kort-door-de-bocht conclusie van Pierre Heijnen, maar waarop baseert hij die conclusie? Daarvoor zal je de betreffende ambtenaren toch eerst een beetje qua capaciteiten moeten kennen, lijkt me.

  Maar even via de andere insteek. Eeen aantal omgevallen banken zijn door Nederland gemachtigd geworden om hier te vestigen. Als de informatie bij de bewaking van die banken al niet (tijdig) doorkwam, hoe moet dan van een ambtenaar, ongeacht grote of kleine gemeente, verwacht worden dat hij/zij met onbekende informatie rekening kan houden? Dat wordt op zijn minst kristallen-bol lezen…

  Conclusie: weer typische PvdA kretologie van een PvdA’er die zelf geen verstand van de materie heeft.