Eigen verantwoordelijkheid in Vinexwijken

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

TV West meldt dat de Haagse gemeenteraad aandringt op het
beter beveiligen van Vinexwijken, omdat er in dit waterrijke, nieuwe woongebied onlangs een driejarige peuter is verdronken. Men spreekt van meer spijlen op bruggen, hekken om het water en metalen matten om het water minder diep te maken.

Dit is natuurlijk een schoolvoorbeeld van de vertrutting en verweking van Nederland. Al vele honderden jaren leven de mensen in het gebied dat nu Nederland heet, op of aan het water. In vroeger tijden wist men nog dat kinderen konden verdrinken, en namen hun eigen voorzorgsmaatregelen. Een hek rondom de tuin bijvoorbeeld. Of zwemles.

Het kwam niet in de mensen op om iets of iemand anders dan zichzelf de schuld van een verdrinking te geven, want in die tijden was het leven nog simpel: Gooi een kind in het water en het verzuipt… eigen schuld dikke bult.

Tegenwoordig lijkt het motto: Gooi een kind in het water, en het verzuipt… overheid schuld, ambulancedienst schuld, architect schuld. Iedereen behalve diegene die er echt wat aan kan doen: de ouder.
Nederland degenereert!

Mensen letten vroeger dus gewoon op hun kinderen, en ook vandaag zijn er nog legio mensen die dat nog steeds doen. Boeren bijvoorbeeld. Die zetten ook geen hekken om al hun slootjes heen, maar hebben allang door dat een hek om het erf veel gemakkelijker en effectiever is.

Maar vandaag de dag accepteert de overheid de klachten van burgers, ook al zijn die gebaseerd op hun eigen tekortkomingen. Als je niet wilt dat je kind verdrinkt: Zet een hek om je tuin, ga wonen op een plek zonder water of let gewoon goed op je kind, maar geef niet iemand anders de schuld van jouw fouten!

0

Reacties (4)

#1 nimo

Amen!

  • Volgende discussie
#2 boterham

Helemaal mee eens heer Grobbo!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 name dbk Tom

comment hear hear,you’re so right

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 BrotherKalashnikov

wat heerlijk nietziaans!

  • Vorige discussie