Een nieuwe lente een oud geluid

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Tonie citeert het Parool: “Huishoudens die niet in het gelukkige bezit zijn van een eigen huis of een auto, moeten gezamenlijk een half miljard euro méér betalen.”

Hmm… thats me. Waar haal ik een half miljard vandaan? :)

Maar ff serieus: Ik heb vanmiddag naar het debat zitten kijken, en zag een Balkenende die ijskoud allerlei verkiezingsbeloftes brak: “Nee, geen extra investeringen in de zorg”, terwijl hij dat op 6 mei (!) nog beloofde.
Ik zag een onthusend zwakke Herben die het vertikte antwoord te geven op concrete vragen, en verviel in duidelijk ingestudeerde standaard opmerkingen. Al schoot hij bijna in de lach toen Rosenmuller zich hardop afvroeg wat Pim ervan zou denken.

Een voorbeeldje: ‘Als we stoppen met gemeentelijke herindelingen en de rest van het beleid heel goed uitleggen, dan hebben we helemaal geen referendum meer nodig. Dat had wel gekund, maar dat hebben we bij de regeringsonderhandelingen ingeleverd. In ruil voor iets anders’.

En ik zag de echte premier van dit land: Gerrit Zalm, de man die deel gaat nemen in een coalitie die zegt dat paars er een financiele puinhoop van heeft gemaakt. Maar de man die dat beleid mocht uitstippelen… die mag dat nu gewoon weer doen.
En Zalm slaat tussen neus en lippen door ook nog eens taal uit die niet bij een verliezer van de laatste verkiezingen hoort: ‘Dat mevrouw Kant van de SP dit akkoord bestempelt als ‘nog erger dan Paars’ is vanuit de VVD uit bekeken geen slecht teken’.

‘Hersteld Vertrouwen’ heet dit stuk ongein, nou het zal best, maar deze burger wordt er niet vrolijker van. Een tikkeltje triest en behoorlijk argwanend zelfs.

met dank aan www.sp.nl
0

Reacties (2)

#1 LunaChick

De vuist van Grob, midden in je gezicht…
Lekker wakker worden, dude.

  • Volgende discussie
#2 Nout

Hee Grobske, Baantje nodig? :-)

  • Vorige discussie