1. 1

  – Is het grappig?
  – Nee.
  – Is het interessant?
  – Nee.
  – Slim?
  – Nee.
  – Heeft het een punt?
  – Nee.
  – Dan plaatsen we het. Goed werk, Micha.

 2. 5

  Oeh; ik was alweer bijna vergeten dat *hij* bij Harry Mens zat en niet eens met z’n ogen knipperde tijdens het kongsi-incident!

  Kiterunnertje, anyone?

 3. 6

  @1 – Is het grappig?
  – Ja.
  – Is het interessant?
  – Ja.
  – Slim?
  – Doet dat er toe?
  – Heeft het een punt?
  – Ja. Heel veel punten.

  Goed werk, Micha!

 4. 7

  Ik heb liever niet met fatsoenlijkheid zoals door Boekestijn wordt verwoord te doen.
  Verder kan ik alleen hopen dat hij het ironieteken vergeten is.

 5. 8

  @6 *pssst* ik zal je een geheimpje verklappen: hij heeft het niet eens zelf geschreven, dus ironisch is het sowieso bedoeld. Of zie ik het ironieteken bij jou over het hoofd ;-)

 6. 13

  Al sinds zijn eerste column in VN (fictieve reacties op een niet bestaande columns door pro-/anti-/Joodse/Palestijnse organisaties) verrast Micha me iedere week weer met een originele en leuke column. En elke week denk ik weer dat alle creatieve mogelijkheden nu wel een keertje uitgeput zijn.

  Wat een verschil met Jonathan van het Reve. Die vond ik de eerste paar keer ook interessant en origineel, maar zijn columns worden slechter en slechter.

 7. 19

  Maar soms getuigt het van fatsoen om je mond te houden als het te ingewikkeld wordt. Daarom ben ik ook nooit als historicus gepromoveerd.</i

  Geestig!

 8. 21

  “Mijn gestolde kennis deel ik met u in het praatjescircuit, gezellig door het land reizend in hetzelfde busje met makkers als Willem Vermeend en Sveder van Wijnbergen. Telkens als we Amsterdam passeren, doen we even BNR aan. Gelukkig maar dat Wouter Bos bij KPMG terecht kon. Elk van ons verdient nu meer dan de Balkenendenorm, maar minder dan de Ruttewaarde.”