DP en Caprio verlaten Sargasso

In het afgelopen weekend hebben we afscheid moeten nemen van twee Sargasso-loggers. De karakters van DP en Caprio bleken niet alleen onverenigbaar met elkaar maar ook met het (/een?) collectief.

Caprio logde al bijna drie jaar bij Sargasso en werd o.a. bekend om zijn drieluik over Turkije dat gedeeltelijk in de Groene Amsterdammer is gepubliceerd. Maar de lezers kennen hem ook van zijn bijdragen als Correspondent Amerika die verschenen onder de titel: Berichten uit Nieuw-Nederland. Caprio wilde liever geen officieel afscheid. Maar als kleinburgelijk forum dat waarde hecht aan fatsoen kunnen wij ons natuurlijk niet laten beknotten in onze vrijheid door zo’n laatste wens. Caprio adieu, het ga je goed !

Degtyarev Pekhotny is een jaar aan Sargasso verbonden geweest en maakte o.a. furore met zijn potsjes over/tegen Bush en zijn felle campagne tegen de Europese Grondwet. Maar ook zijn researchpostje waarin hij voorgoed de mythe over Den Uyl als big spender met feiten doorprikte staat nog velen in het geheugen gegrift. Daarnaast heeft DP zich de laatste maanden ook ingezet als technicus, dit heeft hij voortreffelijk gedaan. Mede daarom gaat zijn vertrek ons aan het hart. Maar lijkt het ons het beste voor beiden dat onze wegen hier scheiden. DP bedankt en tot ziens.

Hieronder kunt u nog twee historische quotes lezen van deze opvallende webloggers uit de Transatlantische blogosfeer:

De post-industriële samenleving en de globalisering hebben me altijd gefascineerd, aangetrokken zelfs. Ik ben dan ook waarschijnlijk een van die zeldzame socialisten die globalisering als de weg vooruit zien. De ontologie daarvan gaat waarschijnlijk terug tot mijn entartete kinderjaren als Hollander in Limburg en 10 jaar als Limbo in Amsterdam. De toevalligheden van een persoonlijke geschiedenis veroorzaken soms de meest willekeurige obsessies. Sinds ik naar de VS verhuisde viel me meteen op hoe eenvoudig het is je thuis te voelen in New York als je Amsterdam gewend bent. Als kind van mijn (post-moderne) tijd heb ik nooit het gevoel ergens thuis te zijn, maar ik voel me wel snel op mijn gemak in een stad waar een absoluut gebrek aan homogeniteit bestaat. Zo verdwaal ik graag in Brussel, maar niet in Barcelona, wel in New York, maar niet in Antwerpen, wel in Marseille, niet in Parijs, Amsterdam, maar geen Maastricht. (Caprio, 10-08-2003)

Op een dag besloten alle weldenkende mensen dat het de hoogste tijd was om Afghanistan te bombarderen. Immers; het was onderdeel van de “As van het Kwaad” en meer van dit soort “argumenten”. Die B52’s moesten naar Afghanistan gestuurd worden en als je het er niet mee eens was dan was je niet bereid om “ook maar iets” tegen “het terrorisme” te doen, sterker nog dan was je een landverrader. Dus namen alle weldenkende mensen het dappere churchilliaanse besluit om B52’s naar Afghanistan te sturen, Groen Links incluis. Dapper hoor. Ik ben nog steeds onder de indruk, not. (Degtyarev Pekhotny, 13-04-2005)

 1. 4

  Het ga jullie goed jongens! We zijn het vrijwel nooit met elkaar eens geweest maar je bent prettige sparringsmaatjes geweest. Succes met je leven buiten Sargasso (echt hoor, dat bestaat… palingen zwemmen niet voor niets naar het echte Nederland en komen alleen maar voor geneu… p’don, voor hun paargedrag naar Sargasso)!

 2. 5

  Ik vind dat toch wel jammer, vooral van DP. Ik heb al eens gezegd: zonder jonge honden wordt het hond in de pot.

  Dus, geacht collectief, je moogt gauw op zoek gaan naar nieuwe niet-collectieven

 3. 10

  Bij een opstootje allebei gelijk rood? Ik vond hun tegenstelling nou juist uitermate stimulerend en was voor mij ook een reden om eens te reageren hier op Sargasso.

 4. 13

  Jemig, mooi kudt dus… Waar moet ik nu heen met mijn niet-onderbouwde VMBOvulatie, conspiracy theoriën? Nou???

  Jammer dit, geen mediation mogelijk????

 5. 19

  Hoe kan nu iemand vreugde hebben in het feit dat 2 stemmen een discussieforum verlaten.
  Is het niet juist de bedoeling dat we hier zoveel mogelijk stemmen aan het woord laten?

 6. 22

  Verschrikkelijk naargeestig bericht, m’n maag draait me om als ik de motivering lees. Het is mij duidelijk dat het collectief ze niet meer wilde.
  Ik krijg er toch een Hans Laroes gevoel van. Als er een Nederlander naar de VS gaat, moet hij vooral niet denken dat hij daar nieuwe inzichten moet opdoen. Dan staat het te ver van het collectief af.
  Misselijk makend. En dat voor een weblog. Juist op het web moeten meerdere meningen mogelijk zijn. Ruzie met elkaar terwijl er een computer tussen jullie instaat.

 7. 30

  @Phonkee: Ja, die maakte ik ook graag..deze is uit mijn oude doos:

  [URL=http://img232.imageshack.us/my.php?image=lachenmetdp9ga.jpg][IMG]http://img232.imageshack.us/img232/1005/lachenmetdp9ga.th.jpg[/IMG]

 8. 31

  Vooruit nog twee:

  [IMG]http://img407.imageshack.us/img407/8678/dp5votes9bc.jpg[/IMG]

  [IMG]http://img342.imageshack.us/img342/6654/eenbeternederland1aa.jpg[/IMG]

 9. 33

  [img]http://www.planet.nl/upload_mm/5/0/d/1907439918_1999998690_hans-laroes-337.jpg[/img]

  Nederland is al inspirerend genoeg

 10. 35

  Hakken in het zand Heeren?
  [img]http://i8.photobucket.com/albums/a25/Webharlekijn/helm.jpg[/img]
  Trek DP en Caprio over de streep!

 11. 37

  Jammer. Heel jammer. Iedereen weet dat ik behoorlijk wat pittige discussies met DP heb gehad. Vooral over de VS en zijn wereldpolitiek liepen/lopen onze meningen nogal uiteen. En we waren allebei niet vies van een beetje treiteren en modder gooien op zijn tijd. Toch heb ik die discussies altijd als heel interessant en leuk ervaren. Je kunt immers pas echt goed je mening vormen en/of toetsen als iemand anders het hartgrondig met je oneens bent.

  Ik zal je missen DP, en ik hoop dat er een waardige vervanger voor je komt.

  Ook Caprio’s bijdragen kon ik altijd zeer waarderen. Met name ook zijn posts over de VS. Ik heb daar zelf ook een aantal jaar gewoond en het land en zijn cultuur interesseren me nog steeds enorm.

  Jammer dat het zo ver heeft moeten komen bij Sargasso.

 12. 42

  @JdB: “Jammer dat het zo ver heeft moeten komen bij Sargasso.”

  Ach, zoals DP schreef in het bewuste controversedraadje:

  “Jammer dat dit postje wegens fascisme en holocaustontkenning mijn zwanenzang betekende. Ik had een lange serie in de pen maar het heeft niet zo mogen zijn.”

  https://sargasso.nl/archief/2006/04/06/911-the-dog-that-did-not-bark/#comments

  (Stay on message, DP! ZO wordt het nooit wat.)

  Ondertussen haalt puberblog VKMag met hun Zapruder-serie Sargasso keihard in: simpel het verhaal brengen is altijd beter. Die beperkte woordenschat van VK blijkt ineens een voordeel: men blijft niet haken in ik-ben-slimmer-dan-francis-fukuyama-paradijsvogelarij.

 13. 43

  Vers bloed , haal vlug een paar pinten vers bloed, Sargasso doet aan aderlaten. Akufu, net op tijd binnnen. Wie volgt. Ik ken nog wel een dame die voor ophef en gedruis zal zorgen. Zij gaat onder de naam Lagonda en publiceert haar random rechts radicalisme ( steevast door haar abusievelijk verwart, op een hoop gegooid met het liberalisme van de) ondernemersvrijheid) op een eigen Blogger Account en op http://www.frontaalnaakt.nl. Ik heb haar nooit in den vleze ontmoet maar ze werkt op ‘academisch ‘ nivo ergens. Een opgeschoten dame dus. Suggestie ?

  Maar jongens , samen bedankt voor het vertier. En hou de dialoog open.

 14. 46

  @ ironische nove
  En dan een Sargasso- logger op hoeiboei of frontaal naakt? Interessant.

  ”Hoort,..men werpt een atoombom” !

 15. 47

  volgens mij zijn DP en Caprio helemaal niet vertrokken vanwege de inhoud van hun postjes maar vanwege de toon die ze tegen elkaar en de bezoekers aansloegen.

 16. 48

  Ik snap btw de link tussen 9/11 en de post van Caprio op die discussie niet.

  DP haalt aan dat 9/11 een complot is en Caprio begint te zeveren over negationisme. Rare hersenkronkel voor mij.

 17. 49

  @MP: U moet volgens mij nog steeds een beetje wennen met het reageren. Maar er komt nu al een heuse televisiekijktip uit. Alleen al de aanprijzing “Heel interessant om eens tot je te nemen”, maakt uiterst nieuwsgierig naar dit programma dat u zo knap hebt ontdekt. Aldus wanhoop ik geenszins over u, de toekomst belooft een boel.

 18. 50

  Nou ja zo krijg je steeds meer speculatie. Wat denk je van deze:

  NRC NEXT wil een aandeel kopen in Sargasso het gaat om miljoenen, maar dit gaat alleen door op voorwaarde dat DP en Caprio zich terugtrekken.

  Ik ben uiteraard niet serieus :)

 19. 51

  Tja, ik zal wel iets gemist hebben, maar ik begrijp niet waarom twee karakters op Sargasso onverenigbaar zijn terwijl beide heren elkaar niet eens in werkelijkheid kennen! Het is juist goed voor de diversiteit wanneer volkomen tegengestelde meningen hier allemaal een plaats vinden. Of wil de één de ander soms verbieden z’n mening op te schrijven?
  Voor de lezer voltrekt zich hier een volkomen onnavolgbaar proces, want uit de stukken van beide heren blijkt niets dat het naast elkaar bestaan ervan verhindert.
  Onbegrijpelijk en bij het kinderachtige af.
  En nu we toch door de grote volksschrijver in de stemming zijn gebracht, rest slechts de vraag: op weg naar het einde?

 20. 52

  *mijn speculaties *
  Vrije meningsuiting is hier volgens mij nooit een probleem geweest.. mijn inschatting is dat de samenwerking onmogelijk werd (onverenigbaarheid van karakters, haantjesgedrag, grote ego’s en beperkte “toolkits”)

 21. 57

  @Verbal Jam: Poe, boel vragen. Alleen de laatste, namelijk of de rit naar het einde leidt, kan ik met gemak en evenzoveel zekerheid direct bevestigend beantwoorden. Hoe snel, is vraag twee. Na het verlies van Bosboom voorspelde menigeen ook het einde van de diversiteit op Sargasso.

  De rest van uw reactie komt nogal onnozel over. Zeker voor een weblogger die op zijn eigen plekje al censuurneigingen krijgt als het reaguursel geen ondubbelzinnig compliment is voor zijn gekke observatie. Dat is misschien wat boud gesteld (nuancetechnisch gezien), maar het dedain dat spreekt uit uw ‘betoogje’ voor het unieke platform dat Sargasso al tijden biedt aan het diversitheisme, is treurigheid troef.

 22. 58

  Troost u, lieve mensen, Sargasso is nooit divers geweest; dit vertrek zal daar niets aan veranderen.

  Nou, Degtyarev Pekhotny en Caprio … het waren twee fantastische dagen!

 23. 59

  nove (43): Lagonda is toch een man/jongenspersoon? Ik dacht zoiets ooit eens te hebben gelezen op zijn (haar?) log. Zeker wel interessant inderdaad, lees het zelf ook vaak (een sterke en onderhoudende schrijver, alhoewel ik er niet altijd hetzelfde over denk qua inhoud/mening, maar dat kan mij juist wel bekoren).

 24. 60

  Kunnen, nu Caprio weg is, Bosboom, Schilder en Lilith weer rekenen op een column? Als ze dat zouden willen natuurlijk..

  sorry hoor, ben in een nostalgische bui ;-)

 25. 61

  @lilith

  Ik heb al een wasmachine. Ik vond de uitleg was wel erg mager wat betreft de breuk tussen de redactie, DP en Carlo. Dit maakt de mens toch wel nieuwschierig, we zijn ten slotte allemaal primaten.

  Ik zal mij verder onthouden van speculaties.

 26. 64

  Ergens is het ook wel spannend ja, een echte rel bij Sargasso. Maar de droefheid overheerst. Het is jammer dat twee mensen om wat voor reden dan ook besloten dat ze niet meer met elkaar en het collectief door 1 deur konden en daarom weggingen.

 27. 67

  Mensen flink doorpotsen en dan staat deze draad al weer in het archief en kunnen we weer over tot de orde van de dag. Ben benieuwd of Dreadloki zijn opname al weer boven water heeft…

 28. 68

  @toinerz: wild? tam(elijk) gericht eerder. Daarenboven moet ik u vriendelijk verzoeken om niet zulk vulgair taalgebruik te bezigen, voor u het weet heeft u een IP-ban en een logisch vervolg is dat ik en MMaas (over ongenuanceerdheid gesproken) er mee stoppen.

 29. 69

  Verbal Jam: diversiteit was en is geen probleem op Sargasso. Neem van mij aan dat iedereen het vertrek van DP en Caprio betreurt. Helaas was deze ontwikkeling even onvermijdelijk als betreurenswaardig. Ieder mag zelf bedenken wat dat dan wel geweest mag zijn, maar van enige richtingenstrijd of coalities binnen de redactie was en is geen sprake. Het doel blijft ook na vandaag hetzelfde: spraakmakend en actueel webloggen.

 30. 72

  Zou het zinnig zijn de webloglinks achter de reaguurders te laten..verdwijnen? Reageren op Sargasso is toch een individuele gebeurtenis, lijkt me. Wellicht dat de reakties wat meer vanuit het hart/brein gaan komen i.p.v. *subtiele* verwijzingen naar de eigen stek.

 31. 74

  @Guy: Is Prodi niet die vent die bij 5 bedrijven heeft gewerkt die allen falliet gingen? Werken voor je bedrijf/land..cool.

  Ik heb ook niks met die andere kerel.

 32. 76

  @Larie: Is oké, ik had trouwens geen nieuwe post om te “promoten”. Het gaat mij niet zozeer om Prodi zelf, maar om het “verlies” van Berlusconi.

 33. 83

  Toch nog een kleine speculatie.

  De discussie was heftig, maar hoeft mijns inziens geen reden te zijn voor een breuk. Ik wel eens eerder heftige uitspattingen gezien op Sargasso. Heeft de voltallige redactieraad hier besloten? Is er gestemd? Of hebben de beide heren de eer aan zichzelf gehouden.

  Mijn idee is dat er op de eventuele Sargasso mailinglijst flink en misschien ook wel niet al te netjes is heen en weer gemaild over dit onderwerp, dat daardoor nog verder uit de hand liep.

  Maar jammer is het wel.

 34. 84

  troll in mijn bloedeigen “hoera Degtyarev is eindelijk opgeflikkerd” draad ?

  Maar goed, Larie en de anderen, u hoort nog van mij. Het ga u goed.

 35. 85

  Ik weet niet hoe jij dit leest, DP, maar ik geloof niet dat men unaniem blij is met jouw vertrek.

  [flauwe modus]
  Of natuurlijk, het is een samenzwering!
  [/flauwe modus]

 36. 87

  @Spuyt12: Met deze (men #85)opmerking heeft U zichzelf buiten mijn boot gezet.

  Ik ben helemaal niet blij vedrietig zelfs, het kon niet anders op dit moment maar de tijdgeest en kalendertijd schrijdt voort , mensen groeien waaronder ik ook hoop ik dan en in de toekomst kan niemand kijken.

 37. 89

  Dit was ook/wel prachtig, onder berichtje DP over Senseo koffiezetapparaat:


  # Sikbock July 11th, 2005 15:39 16
  Ga je de volgende keer een off-topic filter instellen?

  # Sikbock July 11th, 2005 15:42 17
  Of dat elke keer dat de reaguurders “Jan Marijnissen “intypen dat vervangen wordt door “onze grote leider”

  # Degtyarev Pekhotny July 11th, 2005 15:42 18
  omdat je het woordje “filter” gebruikt ben je toch een klein beetje on-topic vandaag.

 38. 94

  Ik zal je zeker missen DP en Caprio ook.

  @Spuyt12
  Met welk kiesstelsel van steeph heeft de redactie geëxperimenteerd denk je? Let op ik speculeer niet! Ik stel alleen een vraag:)

 39. 95

  Mijn laatste reactie wat dit aangaat. Vergeten wordt de zware last die soms op de founders rust als de dynamiek tussen posters ietwat te jongensachtig wordt en de glijbaan in zicht is. Hulde.

  Wat de posts van DP aangaat, een andere invalshoek waar ik soms om moest lachen en me soms over opwond. Waar het mis ging was, mijnsinziens, de dynamiek tussen poster en reaguurder. Het keyboard is soms te snel, ik weet daar van als je naar mijn grote hoeveelheid typo’s kijkt. Wat er eenmaal ge-entered is staat er en kan niet meer ingeslikt worden integenstelling wat je doet in het cafe..klap op de schouder, een blik and all is well…neem er een van me.

  DP neem er een van me, je krijgt het ooit in real time terug..maar probeer je ietwat in te houden en afstand te nemen en dan kan je je ei kwijt en overtuig je anderen wat je toch graag wil doen neem ik aan.

  Take yer guitar man en rag het eruit (nog een oude pic van me, best wel veel merk ik nu:

  [IMG]http://img530.imageshack.us/img530/2218/dpopzijngitaar2to.jpg[/IMG]

 40. 97

  @Larie: Hoezo? Ik geloof dat we in deze discussie aan dezelfde kant staan. Ik probeerde de discussie met een voor de hand liggend grapje iets luchtiger te maken.

  Blijkbaar wordt dat niet gewaardeerd?

 41. 98

  Iets verkleinen, Larie! Gebruik een programma als Irfanview. Gratis en het werkt prima. Een andere optie is de image een breedte mee te geven. Maar ik weet niet of dat hier kan…

 42. 99

  Na al deze opbeurende woorden niet ongewassen in kamerjas, sloffen plus pijp in ’t hoofd contemplatief weg gaan zitten te kakken hoor DP. Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat de lieve onwetende Sargasso- lezertjes collectief zand in de ogen is gestrooid. Hmmm! *tong smullend tussen lippen en vlakke hand langs wang bewegend*

 43. 104

  @mp, 45:
  “Gezien de inhoud van zijn nieuwe boek mag Francis Fukuyama vanwege zijn radicaliteit vast niet zijn denkbeelden op Sargasso uiteenzetten.
  In het vpro programma Tegenlicht kwam zijn boek aan bod. Heel interessant om eens tot je te nemen.”

  Jaja, ik heb ook het NRC gelezen en tegenlicht stond in mijn rug aan. Dat fukuyama een aardige tournure heeft gemaakt zal hier wellicht wat wereldbeelden doen schrapen. Ook een reeele correctie, dat zeker. Toch zit ik (licht verlekkerd *) te wachten totdat die 9/11-puist uitbarst en tot heel veel pus leidt. Daarna wil ik het pas met F. eens zijn.

  * Licht verlekkerd, omdat ik graag bepaalde ego’s en reputaties gekraakt zie. Wellicht ook die van f.

 44. 105

  Ja DP, sinds de introductie van het Sargasso kroontje, ook wel de Michelin ster van de weblogwereld genoemd, staan er grote belangen op het spel. Binnenkort zal het wel een 3 kroontjes systeem worden.

  Overigens is de kwaliteit van een post als geheel ook erg afhankelijk van de reacties me dunkt. Maar goed, het terloorgaan van jouw Michael Moore inbreng hier scheelt in ieder geval weer wat druk op de Sargasso webserver, het moet allemaal wel een hobby blijven.

 45. 106

  ik heb 1 keer “flikker op” gezegd tegen een reageerder. Daarnaast heb ik Caprio “geen echte vent” genoemd (nadat hij mij een fascist en een holocaustontkenner had genoemd).

  That’s it mensen. Ok ik heb in de meel nog eea naar Carlos gestuurd. Ik snap dat hij daar niet echt blij mee is geweest maar dat was ook mijn bedoeling niet. Maar freedom of speech weet je wel.

  Mij hebben ze uitgemaakt voor sociaal-fascist, nationalistisch-socialist, nazi, fascist, crypto-fascist, holocaustontkenner etc.

  Maar dat ik daar dan op in ging dat was dan weer “niet sjiek” of zo.

 46. 110

  Ruimte voor discussie?

  Volgens mij zijn er bij meerdere posts de reactie mogelijkheiden stopgezet?

  Maar goed.

  Spijtig dat jullie vertrekken

 47. 113

  @DP
  Fair and Balanced hoeft niet maar enige nuance kan geen kwaad.

  Ik dacht altijd dat dit een blog was waar dingen wel een goede onderbouwing hadden. Niet die tendencieuze postjes over 9/11.

  Maar even tussen ons geloof je nou echt dat ze het zelf hebben gedaan. Dat het allemaal geplot was? Of wou je gewoon een discussie uitlokken?

 48. 114

  Sjee, DP en Carpio gaat jullie goed, [vooral stalinistisch uitspraken waren geweldig] vond jullie allebei juist zeer verfrissend en entertaining, laat even weten wat je nu gaat doen!

  */jammer mode

 49. 115

  Kan het zijn ik ik de enige ben die nag een dagje denken nog steeds niet helemaal begrijp wat er nu aan de hand is. Dat deze twee personen weg gaan bij Sargasso begrijp ik nog wel, maar de aanleiding ontgaat mij ten zeerste. Hebben de twee samen ruzie. Heeft het collectief (wat dat ook zijn moge) ruzie met één of beide. Of heeft één of beide ruzie met het collectief. Of moeten ze beide naar de begrafenis van Reve en willen ze dat niet zeggen?

 50. 116

  Wat was nou eigenlijk het hete hangtaboe DP? Reageren op elkaars posts? ”onverenigbaar met elkaar maar ook met het (/een?) collectief” lijkt me nou niet onoverkomelijk?

 51. 117

  Same Here ElCapitan, ik zit al de hele tijd naar de datum van vandaag te kijken en er staat toch echt 10-04 ipv 01-04.

  Al met al, jammer dat jullie ermee stoppen.

 52. 122

  @DP: je was (bent) een botte lul zonder tact!
  En je bent ooit zo onaardig arrogant tegen me geweest dat ik enigszins beduusd geprobeerd heb om middels Google te achterhalen waar je vandaan kwam en wie je was.
  En dat vond ik dan eigenlijk wel weer heel goed van je!

 53. 123

  Ach ja, de “wat jammer dat DP weg is” thread is nog geen dag oud of DP begint er zelf al weer in te reaguren. Ik geloof dat er toch niet zo heel veel zal veranderen, anders dan dat de SP reclame nu niet meer in de postjes, maar in de reacties langs zal komen.

  Maar DP, ik blijf natuurlijk bij mijn eerdere reactie. Je maakt(e) de discussie i.i.g. wel boeiend en als je dat blijft doen door hier af en toe te reaguren, dan is dat alleen maar een verrijking van Sargasso.

  En nu hou ik op met de complimentjes, voordat ik misselijk van mezelf wordt.

 54. 125

  ”Politiek” dus! Overigens: aanvraag DP.EU ”hangt” nog. Antecedentenonderzoekje? Aan een sociaal-fascist, nationalistisch-socialist, nazi, fascist, crypto-fascist en holocaustontkenner hebben ze daar vast ook een broertje dood.

 55. 129

  ha dreknek…….. zoals ik al eerder schreef; jij hebt gewonnen. Knap hoor…… sociaalfascist……. zonder streepje enzo….. echt een rake typering……

 56. 131

  @DP

  Mijn comment #105 zou een ironische toon moeten bevatten, het kan echter zijn dat ik hier nog wat op moet oefenen.

  Het is toch prima dat redactieleden de grenzen een beetje verkennen. Je kunt dan toch in overleg zaken wat bijsturen wanneer het ‘collectief’ er anders over denkt. Ik begrijp niet, dat alleen die 9/11 onderwerpen tot een plotselinge breuk hebben geleid. Kan er niet wat gelijmd worden? DP kan toch wel als gastredacteur aanblijven? Dan gaat de redactie het ingezonden stuk eerst maar lezen alvorens het geplaatst wordt.

 57. 133

  Hohohoho MP,…gaan we nou krijgen zeg!: ”eerst maar lezen alvorens het geplaatst wordt”? Ik krijg me daar toch ineens een nare totalitaire smaak in den bek daar krijgt een paard de hik van!

 58. 137

  @ Branko: als jij alleen die grafredes leest, weet je niet waar je het over hebt.. ga dus maar ergens anders kadavers vreten

 59. 138

  w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t w00t

 60. 140

  @Jip

  Hips…ja sorry ik verwar een weblog even met een professioneel tijdschrift. En de bijdragen zijn natuurlijk persoonlijke columns. Te snel op de submit toets gedrukt…ik blijf oefenen:)

  Dr Nek heeft steeds meer moeite on-topic te blijven. Introduceert hij zijn vriend of vriendin?

 61. 142

  MP,…Sickbock en Dreknek zijn zoals hun schuilnamen duiden volslagen verkankerd. Plus dat d’r niks zinnigs uit komt. Maar ik ben het eens dat het een schande is dat DP en Caprio moeten sneuvelen door een beetje onderling geneuzel.

 62. 145

  Je kan in deze draad duidelijk zien wie al wat langer Sargasso leest en wie hier voor het eerst komt en maar wat roept.

  “een beetje onderling geneuzel”
  Kapitein Haddock u bent een schipper die aan de wal staat. Hou u bij u leest: drinken en raaskallen.

 63. 148

  Toch mooi dat het weer helemaal over DP gaat.

  Ik vind het vertrek van Caprio een groter gemis.

  De posts van DP stelde de laatste tijd inhoudelijk toch al niet veel voor. Het was meer de soms (te) hoog opgevoerde polemiek achteraf die interessant was. Deze is er nu nog steeds.

  Eigenlijk is dus alleen Caprio vertrokken naar de eeuwige blogvelden.

 64. 156

  Nu is DP onder pseudoniemen (Edward) zijn eigen steunbetuigingen aan het fabrieken. Het was dus een kwestie van waardering?! DP weet persies dat en hoe hij gewaardeerd werd, althans dat had hij kunnen weten als het lichtelijk paranoide primadonna-gedrag zijn zicht niet zo vertroebeld had.

 65. 157

  @Mark (57)
  Uit mijn reactie spreekt geen enkele minachting voor Sargasso. Integendeel, ik ben een van de lezers van het eerste uur en heb mijn waardering voor het weblog nooit onder stoelen of banken gestoken. Vraag het desnoods na bij de Sargasso-collega’s die mij persoonlijk kennen.
  Absoluut beneden elk niveau is weer dat nawauwelen van degenen beweren dat op Verbal Jam elke reactie wordt verwijderd die geen compliment inhoudt voor mijn stukken. Vorm uw eigen mening. U verlaagt het niveau van Sargasso door dit soort leugens op te schrijven. Wat dat betreft kan ik wel enigszins vermoeden wat DP heeft bewogen om zijn medewerking op te zeggen: de ongemodereerde ruimte die sommige reageerders hier krijgen om lasterlijke taal uit te kramen tegen personen wiens mening hun niet zint. Eigenlijk het enige minpuntje van Sargasso. Ik zit niet te wachten op karakteranalyses van mijn persoon door mensen die geen enkel benul hebben wie ik ben. En inderdaad: dát soort reacties gaan er op VJ onverbiddelijk af. Zouden ze bij bij een weblog met intellectuele pretenties als Sargasso ook eens moeten overwegen, dan worden die pretenties nóg beter waargemaakt.

 66. 159

  @Verbaljam: De suggestie om bij collegae na te vragen of uit uw stukje minachting spreekt, laat ik onopgevolgd.

  Ik ben prima in staat om mijn eigen mening te vormen en de door u gedebiteerde wijsheid “Het is juist goed voor de diversiteit wanneer volkomen tegengestelde meningen hier allemaal een plaats vinden”, komt op zijn minst aanmatigend over. Alsof u over de schouder van een zigeunerjongetje (een wees) meekijkt, terwijl deze vol ongeloof staart naar zijn zojuist overreden hondje, en u hem vaderlijk maant: “Het is juist goed als hondjes niet overreden worden en het verdient daarom aanbevaling dat wordt voorkomen dat een met een kracht van 1000 kilo aangebracht bandenspoor deze viervoeters het ademen belet”.

  Het allermooiste is dat u uw zogenaamde ode aan de diversiteit afsluit met een advies over het inperken van ongemodereerde ruimte voor sommige reageerders. Waar u tot dan toe volstond met het intrappen van open deuren, kleunt u hier ruimschoots mis door miskenning van de inherente tegenspraak, althans spanning die in uw bedoelde advies besloten ligt.

 67. 161

  @mark, je praat poep. Edward is een collega van me. Zelfde kantoor. Zelfde IP. Ik zal aan me collega’s doorgeven dat het spreekverbod ook op hen van toepassing is.

 68. 164

  @VJ, 157:

  “Zouden ze bij bij een weblog met intellectuele pretenties als Sargasso ook eens moeten overwegen, dan worden die pretenties nóg beter waargemaakt.”

  Ehm, zoals bij jou? Je site associeer ik met het territorium van een op zijn stembanden trommelend gorillamannetje. (Die uiteraard indringers van zijn comments moet schoppen, want dat doen gorillamannetjes.)

  Als scribenten van sg zich zo gingen gedragen dan hebben we de eerste gorillaklucht. (Grapje!)

 69. 167

  Hij zit tegenover me man. Hij zegt shit ik moet een email adres invullen. Ik zeg vul maar fuck etc in.

  Denk je nou werkelijk dat ik 1 zo’n lousy “steunbetuiginkje” hier zou gaan plaatsen op zo’n doorzichtige manier. Doe normaal man.

 70. 169

  Even voor de duidelijkheid! Ik ben meer dan 10 jaar bevriend met DB en weet hoe hij sommige zaken benadert.
  Edward = Edward en jij DB werkt bij mij op kantoor.

 71. 170

  Carlos,

  Reageer anders op mij E-mail adres. Ik vind deze zaak erg belangrijk en zou het op prijs stellen als het normaal wordt afgehandeld!

  Edward

 72. 171

  En je hoeft deze berichten niet te wissen om mij “deze blamage te besparen”. Het is een leuke illustratie van jullie paranoia. Er staat hier trouwens overal op de site dat ik een fascist ben. Wis die berichten maar. En sluit deze draad inderdaad ook maar. Larie heeft wederom gelijk.

 73. 172

  Alstublieft heren, let it be..the battle is over, ga uw’s weegs in peace..deur dicht..into another room.

  [URL=http://img420.imageshack.us/my.php?image=deurdicht9sg.jpg][IMG]http://img420.imageshack.us/img420/9385/deurdicht9sg.th.jpg[/IMG]

 74. 173

  To you DP:

  [URL=http://img209.imageshack.us/my.php?image=peacecalligraphy300d0qu.jpg][IMG]http://img209.imageshack.us/img209/8207/peacecalligraphy300d0qu.th.jpg[/IMG]

 75. 174

  @Mark
  Het probleem ligt niet in de opmerkingen die ik maak, maar aan de telkens boosaardige etiketten die u erop plakt: gedebiteerde wijsheden, aanmatigend… En dan verkeert u nog in de beklagenswaardig illusie dat u ‘een mening’ verkondigt die u zelf heeft ‘gevormd’. Laat ik u uit de droom helpen: u raaskalt. En wat u verder nog brabbelt over zigeunerjongetjes en overreden hondjes laat ik voor wat het is: wartaal.

  @Zutman
  U associeert maar een eind weg, misschien verzint u op een goede dag dan nog eens een originelere naam voor uw weblog. Of minder blaaskakerige content die niet bestaat uit het afzeiken van anderen. Waar bemoeit u zich trouwens mee? Ken ik u? Kent u mij? Nee. Opzouten dus.

 76. 176

  @VJ, uiteraard, ben op typles doe het soms ietwat verkeerd, qua aanslag op m’n toetsen dan. Ik haat raaskallende lijkenkikkers btw. Blijf toch op uw eigen stek man.

 77. 177

  Jongens, jongens, jongens, dit begint op een ordinair kroeggevecht te lijken. Leuk voor de omstanders, dat wel, maar uiteindelijk hebben jullie morgen koppijn – ofzoiets, haha ‘sterke’ vergelijking.

 78. 178

  Zeggeh, verbale jam, doe eens normaal. “Raaskallen” en “wartaal” en “blaaskakerig”… Dat vind ik nou jammer van deze site, dat ze grijze dakduiven zoals jij maar her en der mensen laten beledigen. Ik zeg het je eerlijk, dit soort reacties in zo’n soort onderwerp had ik op mijn site er al gelijk vanaf “gegooid” (haha, ja, zo ben ik!).

  Ja. Dat is het enige minpuntje van de intelectuele pretenties die sargasso probeert waar te maken door middel van intellectuele pretenties. Schande.

 79. 180

  “Zij gaat onder de naam Lagonda en publiceert haar random rechts radicalisme ( steevast door haar abusievelijk verwart, op een hoop gegooid met het liberalisme van de) ondernemersvrijheid)”

  Tuttut, meneer nove (#43). Rechts-radicaal? Moi? Dan vergist u zich toch. Uw politieke kleurenwaaier is de mijne niet. En ik verwar rechts-radicalisme met ondernemersvrijheid? Eh?

 80. 182

  Ik vraag me af wat dit alles voor Sargasso’s positie in de battle of the blogs betekent.
  Sargasso:
  – is in crisis
  – vervreemdt zich van een aantal trouwe reageerders

  Misschien moeten de scouts eens een intern onderzoek gaan doen?

 81. 187

  [img]http://www.marriedtothesea.com/031606/the-horse-is-stressed-out.jpg[/img]

  Maar ach, Eind Goed, Al Goed. En dan nu terug verder met Dat Bekroonde Niveau, Sargasseau !!

 82. 189

  Serieus, overigens. Het zal Dr. Nek goed doen om weer eens wat te schrijven, mij overigens ook, en het zal de diversiteit op Sargasso (waar ik nooit wat van gemerkt heb) goed op weg helpen om deze twee op te nemen.