1. 2

  Al dat soort mensen denkt dat ze Ceasar zijn en schrijven apologetische boeken over hun oorlogen en beslissingen. Dat maakt de oorlogen en beslissingen niet goed.

 2. 4

  Shit, nu moet ik weer mijn Jijbuislinkje hierboven veranderen.

  Ik ben principieel tegen de doodstraf, maar het zijn types als Donald Rumsfeld die me soms doen twijfelen.

  In elk geval goed om te lezen hoe resoluut de NYT gehakt maakt van zijn boekje.

 3. 5

  In wandelgangen noemt men een dergelijk werkje een “Patrick Kluivertje”. Gewoon losjes met 1 arm op een hek mijmert een fascist van het zuiverste water. Ga maar na: prototype potloodlikkend ambtenaartje te grijs en onopvallend om mee te dingen naar de échte top the oval office. Aanvankelijk veroordeeld tot gluiperige kontkruiper achter de coulissen alras zijn eigen Rijkje gecreëerd tot alleenheerser vanuit het Pentagon.

  Ik zie wat stukken touw, 4 Texaanse paarden en 2 kloten en ik zou er nog bij staan lachen ook..

 4. 6

  @YP: Vierendelen is geen marteling, da’s een verbeterde ondervragingstechniek. Tenslotte zijn er hele goede arm- en beenprotheses op de markt tegenwoordig!

 5. 7

  Yevgeny, Gronk, martelen lijkt me niet de bedoeling. Het is voldoende ‘m aan een lantaarnpaal op de National Mall te laten hangen tot z’n geraamte van ontbinding naar beneden klettert. Dan een kudde bizons over de rottende resten heen jagen om ‘m flink in de grond te stampen.

  ’t Is de symboliek die telt, niet of we hem nog kunnen laten lijden.

 6. 8

  De NYT schrijft: “Mr. Rumsfeld asserts that the strategy of “moving responsibility to the Iraqi security forces as quickly” as possible “seemed promising” [….], despite myriad news reports about Iraq’s deteriorating situation; [….].
  Over een paar jaar kunnen we dit parafraseren: Hans Hillen moet met de kennis van nu toegeven dat de strategie om “zo snel mogelijk de verantwoordelijkheid over te dragen aan de Afghaanse veiligheidstroepen”, ondanks de vele meldingen over de verslechterende situatie in Afghanistan, steeds tegen beter weten in voor veelbelovend werd gehouden tot het, na steeds meer provocaties, uiteindelijk volledig mis ging; en dat in weerwil van kritische rapportages van de VN en Ban Ki Moon, van van TLO, van de MIVD, van de IG for Afghanistan Reconstruction, van Pax Christi, en in weerwil van de na 2008 steeds sterker gehoorde argumenten voor terugtrekking van alle buitenlandse troepen uit Afghanistan.