Doet god nu goed of not?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

baas in eigen evolutieDe EO maakt een reportage in de Curaçaose Koraalspechtgevangenis over hoe “bijbelstudie, zang en gebed” de plaats van “opstanden, chaos en martelingen” innemen. Tegelijkertijd bericht Trouw dat onderzoek van de internationale organisatie voor corruptiebestrijding Transparancy International aantoont dat religieuze landen corrupter zijn dan seculiere.

Of de here nu wel of niet wat in de melk te brokkelen heeft, duidelijk is dat de strijd om morele suprematie nog niet is beslecht. Deze strijd is uiteraard niet van vandaag en een opmerkelijk toneel waarop deze zich al langer afspeelt is op de achterzijde van auto’s. U heeft ze vast wel eens gezien, de zilveren visjes op de achterkant van een auto (het Ichtus-symbool). Deze stalen statements lokten als tegenactie uit dat anderen (m.n. in Amerika) visjes met voetjes op hun bolide plakten, de Darwin-visjes. Inmiddels is een grote verscheidenheid aan soorten ontstaan.

0

Reacties (7)

#1 MMaas

Kostelijk! Ik vond die “Far side Fish” wel mooi…

 • Volgende discussie
#2 caprio

Inderdaad fascinerend, ik herinner me dat ik me nog helemaal niet van het bestaan ervan bewust was, totdat ik me erover begon te verbazen. Toen kwam de ontnuchterende ontdekking dat het het Ichtus symbooltje was. De eerste christenen schijnen bij wijze van geheim teken bij een ontmoeting een halve cirkel op de grond gekrast te hebben met de voet. Bij herkenning volgde de twee completerende wederhelft.

In dit verband zie ik ook de ‘ribbon’. Eerst kende ik het gevalletje niet. Toen begreep ik dat het een AIDS/HIV strik was, maar nu gebruikt iedere softie het voor alles en nog wat, en is de gele strik een ‘support our troops’! Het loopt dus altijd uit de hand met dat soort dingen. Met name Christenen volgens mij en alle andere zwevers gebruiken bij voorkeur geheimtaal tekens, dat geeft ze een spirituele kick volgens mij.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 drBanner

Grappig is de link met astrologie en de herkomst van het teken. Veel hardcore christenen van nu, met ichtus boven hun bumper, moeten niets van sterrenwiggelen hebben…

Maar de eerste christenen kozen het een vissymbool om dat de geboorte/dood van christus horoscopologisch samen viel met het begin van de ‘age of vissen’.
Zelfde idee, volgende zodiac-teken: ‘The Age of Aquarius’ uit Hair tevens Aquarius van de Partyanimals.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 mark

In het verlengde van corruptie-onderzoek is het misschien ook interessant te onderzoeken in hoeverre god zich bemoeit met topsport. Zijn kruisjesslaande spitsen bijvoorbeeld productiever dan hun niet- (of evt. slechts bij-) gelovige collega’s?

Voor de honkbalclub The Cubs heeft het, met die fan die met zijn vangbal de club deed verliezen in de world series, niet veel baat gehad:

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 mark
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Carlos

DrBanner zei: “..tevens Aquarius van de Partyanimals.”

haha Dr Banner kent zijn klassiekers!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 TbosS

hmm, ze hebben bij die Transparancy Index ws de bouwfraude buiten beschouwing gelaten?

 • Vorige discussie