Directeur LLiNK Tanja Lubbers weg

tanja‘Ze willen dat LLiNK nog maar 5 mensen in dienst mag hebben. Dit, terwijl wij elke week vele uren radio en televisie maken. Dat kan niet met 5 mensen. Dat weet het Commissariaat ook. Je zou er moedeloos van worden. […] Het heeft geen zin om je af te vragen waarom iedereen het ons zo moeilijk maakt. Dat is nu eenmaal zo. Ik voel wel zwaar de verantwoordelijkheid voor al die leden. Die zijn immers niet zomaar lid geworden van LLiNK. Ze hebben dat heel bewust gedaan omdat het geluid dat LLiNK laat horen hard nodig is,’ schreef Tanja Lubbers op 4 mei nog op haar weblog.

Tanja Lubbers stapt op als directeur bij LLiNK. Naar eigen zeggen niet om een zinkend schip te verlaten. Op de site van Radiofreak valt vanavond te lezen: ‘Ik draag LLiNK een warm hart toe en vind het van toegevoegde waarde voor het publieke bestel. Het is goed als een nieuwe directie en Raad van Toezicht die strijd voortzetten, samen met de bewindvoerder, het personeel en onze leden. Nu het voortbestaan van LLiNK voor de komende tijd is veilig gesteld is het daar een goed moment voor.’

Met man en macht heeft Groen Nederland de muesli laten staan om de omroep aan de 150.000 leden te helpen, nu is het spannend wat er überhaupt nog van de omroep overblijft. Wordt vogelkenner Ardi Hottinga uit Veessen de nieuwe directeur? Hoe gaan de programma’s eruitzien? Edward Niessing met camouflagestick? Metro-verslaggever Jochem Geerdink met een wilde boleet als microfoon?

De speekselklieren worden vast beproefd voor deze discussie. We hebben nog wat balen muesli te verwerken.

 1. 1

  Mevrouw Lubbers heeft haar omroepje in een failliete boedel veranderd. En overigens is Llink misbaar in al zijn voegen, want nimmer onderscheidend op welk punt dan ook. BNN met een groen randje, zoals ik eerder hier beweerde.

 2. 3

  @witzwart, welke andere positieve groene omroep is er dan? dat heeft voor jou dan misschien geen enkele waarde, voor anderen wel

 3. 7

  @ GHB

  Geen enkel programma van LLink is onderscheidend en is niet al eerder gemaakt bij een andere omroep. LLink is, als deze omroep op dezelfde voet doorgaat, heel erg misbaar.

 4. 11

  Zal ook wel weer een gouden muesli bak met geld krijgen na Llink bijna failliet gemaakt te hebben.

  Op naar de volgende baan Tanja! Kijken hoe lang je daar blijft zitten.

 5. 12

  Ik vind Llink wel leuk bezig – vooral hun radioprogramma’s zijn wel OK.

  Maar ze hebben het management-technisch gewoon verkloot. 150.000 leden is geen excuus om een tekort van een miljoen te creeren.

  Plus #1 heeft wel een punt: Zo heeel vernieuwend zijn ze ook weer niet. BNN met een groen randje is wel een mooie omschrijving. Raar alleen dat ze dan met de AVRO vergeleken worden…

 6. 18

  Ik vind de inhoudelijke afstand Llink-BNN groter dan die tussen bepaalde andere omroepen (denk oa. TROS-AVRO of MAX-VARA, of alle christelijke omroepen minus de VPRO).