1. 4

  Spaar mijn giften op in een blikje in de gangkast, bij aanbellen. Geef alles als het Het leger des Heils langskomt. de rest van de bussen krijgt een vriendelijke, geargumenteerde, afwijzing.

 2. 5

  Aan de collectie geef eigenlijk altijd wel wat, maar die hele nieuwe strategie waarbij ze langskomen om je persoonlijke gegevens te harvesten, ontmoet bij mij altijd veel weerstand.

 3. 6

  Wie voor Goede Doelen Organisaties met een collectebus op pad gaat, is een sufferd. De bazen van die clubs blijven comfortabel achter hun bureau zitten om daar hun dure declaraties uit te schrijven; en jij in weer en wind de straat op.

  Verder is Amnesty een elitaire vereniging die terrorisme bevordert en in aanleg communistisch is (Shawn Mc Bride geloof ik kreeg de Lenin prijs).

  @ 4 Ik heb gelezen dat ook het Leger des Heils geen bevoegde controle op zijn boekhouding toelaat. Vind ik verdacht.

  Algemeen advies. Overal waar in grote, luide letters goed wordt gedaan: de bereden politie erop afsturen.

 4. 8

  @6 Ik heb gelezen dat ook het Leger des Heils geen bevoegde controle op zijn boekhouding toelaat. Vind ik verdacht.

  Dat gevaar loop je altijd bij paramilitaire organisaties.

 5. 13

  Soep uitdelen aan daklozen is wel even wat anders dan de (inter)nationale dialoog met overheden en bedrijven aangaan op mensenrechten of verduurzamingsvraagstukken. Grote NGO’s zijn complexe organisaties met hoogopgeleide medewerkers die betrokken zijn in processen met een hoog afbreukrisico, de (eind)verantwoordelijken hiervoor mogen daarnaar beloond worden. Maar het is uiteraard triest dat een directeur een arbeidsconflict zo ver laat escaleren en daarmee haar eigenbelang laat prevaleren boven dat van de organisatie en een betere wereld.

 6. 15

  Dus als ik het even mag samenvatten HPax, wat ik als zodanig áltijd zelf nog wel uitmaak, U knipt eerst alle navelstrengen met de achterkant van de samenleving door en vervolgens laat U er de honden op los als het ware. Soit, bereden politie, maar dat geeft toch een klerezooi HPax? Want je had het al jaaaren geleden kunnen zien aankomen met dat probleemkind/ gezin/buurt. Waarom niet meteen bij de wortel aangepakt HPax: strenge selectie bij het consultatiebureau. Wat zeg ik: eigenlijk al in de baarmoeder van de probleemouder. Sociaal vangnet gesloopt blijft versnipperen in de kuikenbak over tis niet anders. Nou ja, omdat U de vorige keer had verteld dat U uit Braunschweig kwam. Gewoon strenge eisen vastleggen in het concept der Nederlandsche Modelburger. Oren, verhoudingen neus/ voorhoofd, IQ…alles opgetekend in een groen boekje door de ambtenaar BS aan elk vers trouwpaar uitgereikt. Dus dat u ook nooit achteraf kon zeggen dat u het niet hebt zien aankomen. Zoiets.

  U droomt zeker wel heel erg eng?

 7. 16

  Ze heeft in ieder geval het bestrijden van haar eigen armoede binnen Amnesty duidelijk op de kaart gezet.

  Verder wat #13 zegt, maar het is wel verbazingwekkend dat iemand met haar positie en achtergrond zo overduidelijk voor haar eigen belang kiest. De imagoschade voor Amnesty woog blijkbaar minder zwaar.

 8. 17

  @1: Heel fijntjes opgemerkt. Helaas neemt SG hier toch liever de misleidende GS-kop over. Voor GS heel normaal, voor SG toch jammer.

 9. 19

  Enige wat je de engelse tak van Amnesty kwalijk kan nemen is hun werving en selectie beleid. Het onvermogen een arbeidsconflict op te lossen.

  Verder was deze uitkering (juridisch) onvermijdelijk.

 10. 20

  Precies zoals Thierry Baudet aangeeft: mensenrechten zijn multi-interpretabel.

  De samenhang met armoede bestrijding begrijp ik niet helemaal. Dat zou dan eigenlijk zeggen, dat een land met hogere welvaart, betere mensenrechten heeft. Ergo armoede bestrijden, betere mensenrechten. Daar hebben we andere organisaties voor. Laat er tenminste 1 organisatie zich warm lopen voor de politieke dissidenten, vervolgende etnische en culturele minderheden, en zorgen dat de universele waarden, wat die ook mogen zijn, worden geëerbiedigd.

  Maar het is uiteraard triest dat een directeur een arbeidsconflict zo ver laat escaleren en daarmee haar eigenbelang laat prevaleren boven dat van de organisatie en een betere wereld

 11. 22

  Uitstekende directeur! In haar afscheidsrede sprak zij dan ook:
  “Ik als hebbert voel mij hier niet langer thuis en neem daarom mijn verantwoordelijkheid. Ik weiger mijn principes te verloochenen en mij te laten mee glijden in de teloorgang van deze organisatie. Als laatste principiële daad eis ik mijn vertrek bonus op, en na mij de zondvloed.”

 12. 23

  @Carlos, het blijkt dus vaak dat substantieel hogere beloningen helemaal niet bijdragen aan betere resultaten. Topmanagement kampioen verantwoordelijkheid afschuiven is en zoiets als opleidingsniveau op inhoudelijk niveau juist eerder net onder de top zit.. dus daar betaal je niet voor.. Die loonconstructie met gemist inkomen bij salarissen boven de 100,000 is uberhaupt discutable.

  Maar misschien is dat iets wat in de Lingo en Bingo van moeilijkmakerij verloren is gegaan?

 13. 24

  Mijn buurman liep ongeveer 4 weken geleden ’s avonds in volle bevlogenheid met de AI collectebus de wijk af. Heb er zelf nog 3 Euro ingegooid.

  Mijn buurman is heel filosofisch ingesteld en kan probleemloos iedere teleurstelling op en heldere en filosofische wijze relativeren.

  Hij had nu iets over instituten vol goede bedoelende eenlingen, maar sommige eenlingen zijn wat egocentrischer en verschuilen zich in alles zich achter het instituut, of iets in die trant.

  Vraag me af of hij weer de hort op gaat voor AI. Hoop eigenlijk van niet, want dat bespaart me weer 3 Euro.

 14. 25

  Er is een bedrag van komen, en er is een bedrag van gaan. Het bedrag van gaan is nu gekomen.

  Ofwel wat was het salaris waarvoor ze de baan aannam, en weet iemand nog wie Fred Goodwin is ? Business as usual.

  Banks, bonhomie, what’s the difference …