1. 25

  Die schelpjes die hij als buit uit “Germanie” meenam zouden heel wel uit katwijk afkomstig kunnen zijn. U weet wel: Brittenburg en zo..

 2. 29

  @ Crachàt, Toen ik hem voor de lol aan het inkleuren was…
  Had ik ook last van, maar met een beetje valium ging het wel weer. Crachàt, vaker last van?

 3. 38

  Wellicht MrTim, -maar ik heb geen kabel. Begrijp dat die reeks al een tijdje loopt/liep op Canvas.
  Laatst van dat soort waar ik een aflevering van zag was Napoleon. Lag in een deuk met de stompzinnige acteurs en regiewerk.

 4. 39

  #35, was ik al lang van plan, leek me fascinerend om die tot leven te zien komen. Proef geslaagd vond ik.
  Die witte beelden waren in hun periode overigens allemaal zo levensecht mogelijk beschilderd.

 5. 40

  @ Crachàt, Ik moet toegeven dat het resultaat er mag zijn.
  Maar welke film was het die jou deze aanzet gaf? ben benieuwd…

 6. 42

  O, toch dat gestoord epos van die Penthousebaas?
  Met behoorlijk expliciete scènes. En fout camerawerk en kitschdecors.
  Maar de mix van dat met toch een goed geconstrueerd verhaal maakte hem tot het soort film wat niet meer gemaakt kàn worden. En ik heb het wel voor die Malcolm McDowell.

 7. 45

  Heb zelf niet zo’n aangename herinnering aan deze narcistische man ( hoe heette die manke stotterende geschiedsschrijver ook en weer) die een blaadje hoorde vallen aan de andere kant van de planeet en die na wat anale fisting zijn foutus opvolger maar uit de buik scheurde en opvrat.

 8. 47

  Juste Crachàt, zo’n beeld doet veel in me. When young denk je dat het “verleden” iets abstracts is, een beeld zoals U dat neerzet doet me weer realiseren dat het verleden en heden als het ware over elkaar gelegd kunnen worden.

  Bijzonder Sterk deze spiegel hombre. Wie zei dat ook weer “Looking at the Future in the Rearview Mirror” ik ben het vergeten maar de uitspraak bleef wel hangen..

  De manke man was Claudius, symphatieke vent denk ik.

 9. 54

  Crachat (of iemand anders): Heb je toevallig ook Rome gezien afgelopen maandag op Canvas? En heb je ook de schandalige verborgen reclameboodschap van de Intelligent Design beweging ontdekt?

 10. 56

  Vast wel, ik geloof dat ze in de filmwereld stiekem aan het sponsoren zijn om wat tegenwicht te bieden aan dat heidense hollywood.

  Jammer dat je Rome gemist hebt, aangezien het dus ook kabelloos te zien was op Canvas (alwaar ze overigens enige afleveringen voorlopen op de nederlandse commercie).

  Voor de mensen die op kabel kijken:Let maar eens even goed op als Octavia aan Octavianus geheimen probeert te ontfutselen mbt Juul.

 11. 58

  Dank Larie. Het heeft me ook vrij veel tijd gekost, raar, die inkleurtechniek.
  Extra fijn vond ik de gelijkenis die ontstond met de wonderlijke Fayoum-portretten.
  Zijn precies van Kleine Botjes z’n tijd.