Democratie en de Dominee Theorie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Saoedi Arabie heeft aangekondigd de allereerste verkiezingen in het land te zullen houden voor gemeenteraadsverkiezingen. De aankondiging wordt algemeen gezien als de eerste stap op weg naar verdere democratiseringen in het land onder Amerikaanse en populaire druk.

Of we er ooit de zegeningen van een democratie zoals in Nederland zullen zien, met een corrupt koningshuis en aangetrouwde gunta- en maffialiefjes, is natuurlijk nog maar de vraag, maar alle beetjes helpen. Oftwel, hoe goed nieuws nieuws kan heten. Hoewel ik het nergens in de Arabische pers kan terugvinden? Al Jazeera heeft wel een leuke poll.

Link:
New York Times [sargasso1/sargasso1]

Al Jazeera

0

Reacties (3)

#1 Carlos

Het wordt ‘window dressing’ genoemd die verkiezingen. Alleen het opdrogen van de oliebronnen kan die arrogante types met de neus op de feiten drukken.

  • Volgende discussie
#2 Delacalle

Enn koningshuis met banden naar het criminele lijkt mij beter dan een naief koninghuis, of geen koningshuis, waar o waar zouden we over moeten praten…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Jan des Bouvrie

Zolang de overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking voor behoud van het koningshuis in zijn huidige vorm is, is afschaffing een zeer ondemocratisch besluit. Niet doen dus.

  • Vorige discussie