Decolleté moet Duitse politica (57) redden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
De verkiezingsposter in kwestie (Foto: Flickr.com/ozeflyer)

Is dit Duitse humor? Het roemruchte decolleté van Angela Merkel afbeelden naast de even ontzagwekkende buste van de lokale kandidate op een verkiezingsposter? De CDU in Friedrichshain-Kreuzberg moet wel provoceren om indruk te maken op het electoraat in het ietwat linkse district van Berlijn. Toch blijft het een zeer opmerkelijke campagnetruc, pochen met de boezem van je lijsttrekker(s).
De CDU-politica Vera Lengsfeld (57) geeft desgevraagd grif toe dat het haar eigen idee was om zo afgebeeld te worden: ?Das war meine Idee.? Me dunkt! Ik kon me ook al niet voorstellen dat dit uit de hoge hoed kwam van een overmoedige stagiair. Hoe breng je zoiets ter sprake?

Om de beweegredenen voor de actie windt ze ook al geen doekjes. In de Duitse Financial Times geeft Lengsfeld aan dat de standaardposters geen indruk maken: ?Da kann ich nicht mit normalen CDU-Plakaten auftauchen. Da guckt keiner hin.? Dus: If you got it, flaunt it!

Het enige tegenvallende aan de poster is toch wel de punchline. ?Wir haben mehr zu bieten.? Werkelijk waar? Kan dat niet wat meer in de zelfde toon als de suggestie van de poster? Wat dacht je van zoiets als: ?Wollen Sie auch dieser Damen zusammen sehen?? Maar goed, dat kan vast beter. Voor suggesties kunt u terecht in de comments.

Reacties (1)

#1 Roy

Is dat even jammer(?): de posters zijn weg. Kennelijk had Lengsfeld geen toestemming gevraagd aan Merkel.