De Week van GeenCommentaar

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Terwijl de Amerikaanse recessie de beleggers kopzorgen gaf, konden de politieke junkies hun hart juist weer ophalen aan Amerikaanse taferelen. Hier op de burelen van de GC-redactie vlogen de internet-meningen weer over de tafel. Het was verder de week van overmatig drugs- en alcoholgebruik.

Zoals elke week zijn de hoogtepunten weer terug te lezen in het weekoverzicht van GeenCommentaar.nl!
Recessie en reactie
Het artikel dat het meest geopend werd ging over de Amerikaanse recessie. Gastlogger Lans Bovenberg schreef over de zin en onzin van de paniek over de mogelijke gevolgen van een economische neergang in de Verenigde Staten:

Op korte termijn is er dus alle reden om het hoofd koel te houden en niet in paniek te raken. Integendeel, oververhitting en een pijnlijke strijd om schaarse hooggeschoolde arbeid en grondstoffen wordt voorkomen.

Bezoekers gaven de meeste reacties – ironisch genoeg – op het stuk over de enorme hoeveelheid meningen op internet. :

Naar mijn mening mag het best een tandje lager met alle meningen. En mag het ook wel weer eens zo zijn dat zaken gewoon privé blijven. He, heerlijk zo’n Internet mening!

Hoogte eh.. high point
Het hoogtepunt van de week vond ik de hulde aan de coffeeshop, maar vooral omdat mijn mening over drugsgebruik gelijk is aan de geciteerde schrijver. Het kan ook geen verbazing wekken dat op dezelfde dag het initiatief Vroegopstap.nl een veeg uit de pan kreeg naar aanleiding van de geheel in de tijdsgeest passende betuttelende campagne:

De kroeg kan vroeger dicht. Beter voor de gezondheid, minder stress thuis, minder overlast en ongelukken. En net zo gezellig, want je kunt ook gewoon om 8 uur naar de kroeg en dan om 1 uur naar huis in plaats van pas om 1 uur te beginnen.

Als de recessie doorzet, moeten we allemaal noodgedwongen op een houtje bijten. Dat probleem lost zich dan dus vanzelf op…

Tenslotte…
Volgende week weer een terugblik. Tot die tijd kunt u uw hoogtepunten kwijt in de reacties.

Reacties zijn uitgeschakeld