De Week van GeenCommentaar

De afgelopen week zaten we hier op de redactie natuurlijk niet stil. Zo keken we bij GeenCommentaar ook naar Boer Zoekt Vrouw, lazen we de NRC, volgden we de Amerikaanse presidentsverkiezingen en ontvingen wij de aankondiging van het Amsterdam Fantastic Film Festival. Leest u ook verder mee, in het weekoverzicht van GC?

Het artikel dat het meest geopend werd én de meeste reacties kreeg ging over de toespraak van de Grootmoefti Ahmad Badr al-Din al-Hassoun in het Europees parlement. In zijn toespraak ging hij in op het verschijnen van de film van Geert Wilders. Dit maakte veel tongen los.

De Grootmoefti wist daarmee op de valreep Yvon Jaspers voor te blijven. Het artikel Boer zoekt bord op schoot trok veel lezers. De kans is groot als dit artikel verschijnt dat u ook alweer klaar zit om te kijken naar de moeilijke keuzes van Boer Frans en Boerin Agnes. Misschien slaat Ruben in de enige reactie op dit artikel wel de spijker op z´n kop:

De belangrijkste reden om te kijken is ?herkenbaarheid?.

Als jezelf het grootste deel van je leven buiten de randstad hebt doorgebracht, zal het je ook zijn opgevallen. In geen enkel programma op ?prime time? hoor je iemand plat praten.

Daarnaast was er ook weer aandacht voor de Salonbloggies, met een ingebouwd keuzemoment voor de beste betaalde advertorial. Bij de prijsuitreiking wordt het natuurlijk pas echt spannend.

Mijn hoogtepunt van de week was echter het artikel over aluminium hoedjes. Deze bieden uitkomst voor de paranoïde medemens. Een alu-hoedje is namelijk een hoofddeksel van aluminiumfolie dat bescherming zou moeten bieden tegen radiografisch afluisteren door de regering (Bron: Wikipedia). GC houdt het goed in de gaten:

Zojuist bereikt ons alarmerend wetenschapsnieuws, wat een aantal van onze lezers aangaat. Daarom brengen we dit bericht dan ook met grote prioriteit.

U kunt hier nog meegenieten.

  1. 1

    je hoort dan weliswaar geen plat praten (zelf spreek ik liever van een tongval) maar je moest eens weten hoeveel Brabanders er in Hilversum werken bij wie ze de zachte g er uit hebben geramd.