De Week van Geen Commentaar

Sinterklaas is weer terug naar Spanje. Geen kadootje gekregen? Als troost krijg je deze zondag het weekoverzicht van Geen Commentaar. Onder het genot van je laatste chocoladeletter kun je lezen over een week van pensioenen van havenarbeiders, de Koran en de Bijbel, de Raad van State en, last but not least, de Salonbloggies.

Klik door voor het overzicht!

Hoogtepunt van de week was voor mij de bekendmaking van een gloedjenieuwe weblogaward, de Salonbloggies. Daarmee is deze week bloggen weer thuisgekomen. Eerst dachten we, het gaat alleen even sigaretten halen, maar opeens was het weg. Maar! Nu! Na jaren weggeweest te zijn, ladies and gentlepeople: Blogging is coming home! Met positieve publieksparticipatie, dus waar wacht je op? Nomineren!

Het meest gelezen/geopende artikel was ´Aegon steelt pensioengelden´ over het dispuut over de pensioenen van havenarbeiders. AEGON nam eind jaren negentig het pensioenfonds OPTAS over. Het artikel roept de vraag op of dit wel tot fatsoenlijke uitbetaling gaat leiden.

De meeste reacties kwamen op het artikel over Doekle Terpstra en Wilders. In reactie op de quote van Terpstra over de ´verWildersing´ en de tegenreactie van de PvV-voorman, gingen de sluizen open:

Zo lang Wilders mag roepen de islam te willen verbieden, mogen anderen roepen de PVV te willen verbieden, met een zelfde beroep op de vrijheid van meningsuiting.

Of het verstandig is, moet nog blijken.

Waarna het nog lang onrustig bleef in de reactiepanelen over fatwa´s, finesse en Foppe de Haan.

Mijn meest besproken artikel ging over de uitspraak van de Raad van State die ervoor zorgt dat de SGP weer subsidie kan krijgen als politieke partij, ondanks dat vrouwen geen volwaardig lid kunnen worden. De vraag die ik poneerde was of de uitspraak terecht was. ik vind van niet, maar niet iedereen wat het daarmee eens:

Overigens, als er een vrouwenpartij zou opstaan die mannen zou weren (een Gaia beweging, met de Thea Beckmann stichting als wetenschappelijk bureau o.id.) vind ik dat ook best.

Tot zover deze Week van GC, tot de volgende Keek.

Reacties zijn uitgeschakeld