De Week van Geen Commentaar: J-woord

Terugblikkend op de afgelopen week zal ik proberen het J-woord te vermijden. Maar dat zal nog lastig worden. Het was de week van Hollanders die van moslims houden, Hollanders die van Amerikaanse verkiezingen houden en van Hollanders die met grote ogen keken naar de bekentenissen van Joran u-weet-wel-wie.

Het meest geopende/gelezen artikel van de afgelopen week ging over de Holland loves Muslims-actie: Dus rot op met je stomme bumpersticker. Je hoeft niet van elke bevolkingsgroep te houden, je hoeft ze alleen maar te tolereren. En wat tolerantie betreft hebben de moslims nog een lange weg te gaan. Cartoontje, iemand?

Veel reacties kwamen op een terugblik op de zaak van Joran Peter R. De Vries eh.. u weet wel wie, in het artikel ‘De oceaan is groot hè‘. Eenenveertig keer reageerde u. Een korte bloemlezing:

Waarom heeft PRdV Daury niet gewoon opgespoord? Dat is toch niet zo moeilijk? Hoe veel Daury´s van ongeveer JvdS leeftijd met een boot waren er op Aruba ten tijde van de verdwijning? Zonder Daury staat de hele bekentenis op losse schroeven.

Ik denk dat PRdV wel degelijk die Daury heeft opgespoord, maar dat er niets uitgekomen is. En daarom zegt hij maar dat hij het aan de politie overlaat. Maar goed, zeker weten doe je het natuurlijk nooit.

Het klinkt mij ook allemaal onwaarschijnlijk in de oren dat als een meisje aan verdrinking of een bad trip overlijdt, je maar besluit haar in zee te gooien. Nog los van het feit dat die kerel met die boot niet lijkt te bestaan en die telefooncel waar vandaan hij gebeld zou hebben, alleen met creditcard werkt.

Maar de meest reacties kwam in de nacht van dinsdag of woensdag in het GC Super Tuesday-café. Uiteindelijk won McCain bij de Republikeinen, terwijl de Democratische kandidaten Obama en Clinton elkaar in evenwicht hielden. Ondertussen in het café, met de nodige leedvermaak voor de Nederlandse verslaggeving:

van Rossem is de enige die ik nog wel vermakelijk vind.
De rest zit zonder enige kennis van zaken een beetje lucht te verplaatsen…

“hoogtepunt” : die troela die begon te vertellen dat McCain wel oud werd: “hij kon zn armen niet eens boven zn hoofd optillen”
Gelukkig werd haar even fijntjes duidelijk gemaakt dat dat de vervelende neveneffecten zijn van een aantal jaren Hanoi Hilton..

Mijn GC-hoogtepunt van de week was vanmiddag: This film is not yet rated. Ik kan het iedereen aanraden deze documentaire te gaan bekijken. Quote uit het artikel:

De documentaire/film ?This film is not yet rated? is een onafhankelijk geproduceerde docu van regisseur Kirby Dick over de Motion Picture Association of America (MPAA). De MPAA is de organisatie die ratings geeft aan nieuwe films, zodat het ouders kan waarschuwen voor het seks- en geweldgehalte.

Veel kijkplezier en tot de volgende keek!

Reacties zijn uitgeschakeld