De Week van Geen Commentaar

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Wethouder Paul DePla uit Nijmegen zei het deze week al: Geen Commentaar! Het is tijd voor de start van de wekelijkse terugblik op Geen Commentaar. Een week van de puinhopen van links, de dreigende annexatie van Haarlem door Amsterdam en de kentekenplaten van de VVD.

Klik door voor het overzicht!

Hoogtepunt van de week was voor mij het artikel over Haarlem, al kan dat ook met aangeleerd chauvinisme voor de woonplaats van mijn broer te maken hebben. Haarlem dreigt geannexeerd te worden door Amsterdam. Hoogste tijd dus om de Tachtigjarige Oorlog er weer bij te slepen.

Het meest gelezen/geopende artikel was deze week het artikel De puinhopen van links met een recht-door-zee-blik op de rampspoed van de vele linkse kabinetten die Nederland de afgelopen dertig jaar gekend heeft. Of liggen de puinhopen toch ergens rechts van het midden?

De meeste reacties kwamen op hetzelfde artikel De puinhopen van links, waarbij de discussie zich onder andere toespitste op de vraag of het onderscheid tussen links en rechts er nog wel toe doet. En is het CDA rechts? Of D66?

Mijn meest besproken artikel met de titel FCKWLDRS ging over het idee van de VVD voor kentekenplaten, omdat we volgens de VVD nu in een land leven ´waarin we bijna niks meer mogen van het kabinet: Stel u zou ACHT letters en cijfers tot uw beschikking hebben: Welke boodschap zou u plaatsen op uw kentekenplaat?

Tot zover deze Week van GC, tot de volgende Keek.

Uw hoogte- en dieptepunten van afgelopen week (op internet of daarbuiten) kunt u kwijt in de reacties.

Reacties (1)

#1 Bismarck

Ik vond de nederlandse mensenrechtnserie (het is toch een serie he, niet maar twee incidentele posten?) wel goed. Burgerrechten awareness mag wel een beetje aangewakkerd worden.