De Week van GeenCommentaar: Crisismoeheid

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Nadat het Nederlandse Elftal gisteren wraak nam voor IceSave, kunnen we zonder revanchistische gedachten ons richten op wat er de rest van de afgelopen week gebeurde. Bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen loopt Obama verder uit, de Nobelprijs voor de literatuur ging weer niet naar Harry Mulisch en de filevrije dag bleek er net zo eentje te zijn als alle andere.

Wat er op dit weblog gebeurde, kunt u hieronder lezen: weblogs onder vuur, de Nederlandse politiek in beweging en het is weer de soul die de wereld uiteindelijk moet redden.

Meest gelezen
Het artikel dat het meest gelezen werd was het ‘interview’ met Jonathan Maas:

GC: Hoe denkt u dat de gemiddelde Nederlander die nog niet in aanraking is gekomen met weblogs nu over dat fenomeen denkt?

JM: De waarheid moet gezegd worden. Ik weet het, het is een zware taak, maar wel eentje die ik graag op me neem. 90% van de Trouwlezers heeft namelijk pas net televisie, en is nog helemaal niet toe aan actief zijn op internet. Deze mensen hebben nu een realistischer kijk op het internet en weblogs in het bijzonder. De tijd van pappen en nathouden hebben we wel gehad. Stuur de Apaches af op de weblogs zou ik zo zeggen!

GC: Goed, uw standpunt lijkt me duidelijk. Dank voor dit interview.

Meeste reacties
Op het artikel over de ergernis van Minister van Justitie Hirsch Ballin over nieuwe politieke bewegingen in Nederland die onze ondergang voorspellen kwamen de meeste reacties:

Sorry hoor, maar ik meen me te herinneren dat volgens CDA-leider Balkenende Nederland ten onder zou gaan als we ‘Nee’ stemden bij het EU-referendum. Ook zou Nederland ten onder gaan als Fitna zou worden vertoond.
Dus dat het iets is dat alleen de nieuwe politieke bewegingen doen valt te betwijfelen. Paniek zaaien is gewoon hip!

[..]

Waar ik moeite mee heb is dat de rechterkant elk incident lijkt aan te grijpen om de linkerkant er van te overtuigen dat er een structureel probleem is.
De linkerkant spreekt telkens van incidenten, maar het zijn er wel erg veel. Het lijkt mij dat het er meer zijn dan vroeger.

Mijn favoriet
Aangezien ik het wel een beetje gehad heb met al dat gepraat over de financiële crisis, vandaag even geen peiling van de Amerikaanse presidentsverkiezingen kan zien en we toch allemaal ten onder gaan, aan wat dan ook, deze week een zijdelink als hoogtepunt. De Amerikaanse zanger Eli ‘Paperboy’ Reed uit Boston, met een stem als schuurpapier, zingt over de échte belangrijke dingen uit het leven, met soul en swagger. Fab Channel heeft beelden van zijn recente concert in de Amsterdamse Melkweg. Hieronder zie je Reed in een wat intiemere setting, namelijk de plaatselijke wasserette, met het hartverscheurende ‘It’s Easier’.

Reacties (1)