1. 1

  no government is a way of life
  no government means to trust your friends
  if everybody knew what they wanted
  there would be nothing, nothing left
  people would do what they wanted
  and there would be no government

 2. 3

  @2
  Volgens mij mag je het als een enkel woord tellen als het samengevoegd is, ondanks dat de betekenis van twee woorden afkomstig blijft.

 3. 6

  @5:een beetje toezicht van de overheid op de bouwpraktijk is nog niet zo gek.
  Los van alle lichtvoetigheid: ik heb niet de indruk dat de Japanse overheid het slecht doet. Het is niet grappig met die kerncentrales, maar als we de energiebedrijven hadden laten doen wat ze wilden, was het vermoedelijk nog slechter geweest.

 4. 7

  Natuurlijk niet. Zie naar de beschamende puinhoop die achterbleef na Katrina. En dan heb ik het niet over materiële puinhopen.
  Meer, ‘De Puinhopen Van Het Anti Staats-Staatshoofd’.

 5. 9

  Ik vind het eveneens een heel zwak punt (but what else is new). Japan heeft een bijzonder grote en doordringende staat. En zelfs die controle kon drie (bijna) meltdowns en misschien 10,000 slachtoffers niet voorkomen. De foto kan evengoed een argument tegen het heil van de overheid zijn.

 6. 10

  Mijn punt is dat tot voor kort zelfs je baby zijn stront mocht geprivatiseerd worden als dat kon.
  Een afschuwelijke antisociale teneur die zich nog altijd in de vs doorzet.
  1,5 miljard besparen op scholen, tegelijk 1,5 miljard taxvoordelen for the rich verlengen.
  Men kan geen staat runnen door te privatiseren, punt.
  En wees maar zeker dat er in Japan 10duizenden levens gered zijn dankzij die o zo stoute overheid. Het omgekeerde beweren, dàt zou pas pervers zijn.

 7. 12

  Aan de ene kant vermoed ik dat de doodseskaders die aan de School of the Americas opgeleid werden nog wel wat engere dingen gezegd hebben dan dat. Aan de andere kant zal dat waarschijnlijk in het Spaans geweest zijn dus dat weerlegt de woorden van de beste president die de VS ooit gehad heeft niet.

 8. 14

  @Crachat
  Wat bent u stil…….. Zit u zich in een hoekje te schamen?
  In dat geval is er nog hoop.
  In het andere geval bent u net net zo’n hopeloos geval als vrijwel alle andere linkse zelfverklaarde gewetens van de samenleving.

 9. 15

  @11, 13, 14: jullie gaan d’r even aan voorbij dat de ‘performance’ van de amerikaanse overheid bij Katrina ver onder de maat was. Maar goed, als het bewuste policy is om de overheid af te knijpen zodat ze disfunctioneel is (‘starve the beast’), dan moet je niet raar opkijken als je inderdaad eindigt met een niet-functionerende overheid.

  Maar he, ideologen hebben het nooit verkeerd. En als wel, dan moet je gewoon harder roepen dat iedereen het verkeerd ziet.

 10. 16

  #15
  Zoals een Amerikaanse overheid die een goedkope gesubsidieerde overstromingsverzekering gaf aan mensen in risicovolle gebieden zodat op die plekken toch huizen konden worden gebouwd?

 11. 17

  Een mooie, Maxm, het dient gezegd.
  Neemt niet weg dat de rot nog veel dieper zit dan mijn woordprent wou tonen.
  Vanuit een bepaald oogpunt is de VS nog de meest staatsgeleide economie. De opbrengst gaat echter niet naar het algemeen, maar naar de 400 happy few die de helft van het vermogen hebben.
  Dus Reagan deed aan de grootste hoax ooit, door te zeggen dat de overheid er niet was – voor de gewone mens, althans. Een toevoeging die hij dan weer niet deed aan het plebs.
  Het droevigste voorbeeld in dat verband is natuurlijk de Irak-invasie – enkel bedoeld om belastinggeld aan Halliburton te geven – om gemeenschapsgeld aan de privé-industrie te doneren.

 12. 18

  @17
  Redden wat er te redden valt…

  Het is ook de makke van Sargasso, dat alleen maar in staat is om uit goed toegankelijke en makkelijk verkrijgbare Angelsaksische bronnen te putten om dan even lekker een partijtje VS-bashen te doen.

  Die zielepoterij loopt dan op deze manier tegen de lamp!

 13. 19

  dat is geen ‘bron’, pipo, het is een citaat wat menig neoconplassertje tot op de dag van vandaag stijf maakt.

  Als jij de boodschap niet ziet tussen het neocondenken en de zooi na een natuurramp, dan is dat jouw probleem.

  En maar blaten, de kudde.

  En hou op met dat VSbashengezeur, ik bash niks, netzogoed als een nieuwe generatie van bewuste mensen in de vs aan het groeien is die dat aftands geschmier ook niet langer pikken.
  Hoe dòm kan je eigenlijk zijn zeg?

  En als je dan toch denkt slim te zijn omdat het citaat door Reagan gecounterd werd: lees dan goed hé! Die toespraak was voor een zaal landbouwers, dus moest hij wel even toevoegen dat voor DROOGTE de staat er nog wel zou zijn hoor, The Great Dustbowl in gedachten.

  Ik daal niet neder, jij stijgt maar, snotneus.

  Ondertussen ga ik verder werken, de investering in aperte overbodigheid is wel weer goed geweest voor vandaag.

 14. 20

  Ik zie dat Bjorn de voormalig stagiair van AJ Boekestijn op het christen-fundi blog DDS een hoop stennis maakt over dit postje. Ze zijn daar bij DDS door gebrek aan aandacht weer flink de confrontatie aan het zoeken: vorige week ‘vlogen we uit de bocht’, vandaag is het ‘de blogfaal van het jaar’. Boeiend hoor zo getypeerd te worden door een stel geborneerde laagland neocons. Oja die link die zoekt u zelf maar, haha!

  Verder prima postje van Crachat, beeld en tekst die tot nadenken stemmen. Alleen zijn er op het internet altijd weer dezelfde strontvliegen die er een spelletje vliegen afvangen van willen maken. Veel succes met het aflikken van uw zuignapjes stelletje freaks.

 15. 22

  @20: Heeft Sargasso het zomaar gedurfd om hun held Reagan te kakken te zetten! Parbleu! dan maar even de sigaar en whiskey terzijde gelegd en ons beklag aldaar gaan doen!