1. 3

  Als ze er zelf niet uitkomen, moeten wij ze misschien maar weer annexeren. Kunnen we weer lekker Frankrijk “in toom gaan houden”. En ze hebben daar nog wat tegoed van de tijd dat ze Limburg en Zeeuws-Vlaanderen wilden inlijven.

 2. 4

  Het bezoek van Nawijn aan het Vlaams Belang in de 60 jaar Auschwitz herdenkingsweek mag op z’n minst als dissonant worden aangemerkt.

  En op het moment dat ik deze zin bedacht schalde het nummer “If You Tolerate This Your Children Will Be Next” van de Manic Street Preachers over de autoradio. Dat God iets wil zeggen lijkt me duidelijk.

 3. 5

  Dank u Crachat.
  Het betreft hier mensen die hun
  verantwoordelijkheid opnemen.
  Maar daarvoor is een zekere graad van volwassenheid (en tegenwoordig durf) voor nodig.

  Dat is nog eens wat anders dan die eeuwig infantiel-cynische zever, die je hier zoveel moet lezen.

 4. 11

  Gisteren heeft de Vlaams B fractie van het Europese Parlement zich onthouden bij de stemming om een herdenkingsdag ivm Auschwitz in te voeren.
  617 leden stemden voor, niemand tegen.

  Reden: Deze wet demoniseert sommige partijen.
  Dixit de voorzitter van het salonf

 5. 12

  Maar om nog even in te gaan op “het doel” van het VB en gelijkwaardige europese politieke stromingen. Ik vrees dat voor een deel van de VB aanhangers het doel gezien moet worden in die Auschwitz context die Crachat aanhaalt. Een deel van de VB aanhang streeft rassenzuiverheid na, een ander deel is ‘gewoon’ licht xenofobisch en heeft meer last van het feit dat ze geen groter huis, auto of penis kunnen kopen dan de buurman.

  Het is volgens mij de doelloosheid van een bepaalde bevolkingsgroep waar enkele lieden met perverse doelen mee aan de haal gaan. Uiteraard vakkundig omgeven door een rookgordijn om de ware intenties te verhullen. Het steekspel in de media is slechts het gehannes met het gordijn, een journalist trekt het weg en VB-ers trekken het weer op z’n plaats. Kolder, maar laten we waakzaam blijven. Nooit meer Auschwitz, noch Goelag of Guantanamo!

 6. 13

  @DD: zeg menneke, u is zich ervan bewust dat de harde bestuurslijn en maatschappelijk opereren (propaganda) van het VB door de onafhankelijke rechtspraak in de Belgische Staat als racistisch, ergo als ondemocratisch is VEROORDEELD, zoals een ordinaire criminele organisatie dat verdient ?
  De cokehandel en fraude van voormalige individuele bestuursleden uit die partij ?

  Is dat waar u zichzelf mee identificeert? U vertrouwt op het generieke, algemene ‘verantwoordelijkheidsgevoel’ bij dergerlijke zelfbenoemde hardleerse leiders bij wie u uw ‘belangen veilig vertegenwoordigd’ waant ? Welk belang, beter wiens particuliere en ideele politiek, wordt gediend met het bestaan van een VB, een NDP, een Haider, een Liga Forte, een Franse nationaal-fascist als Le Pen ?
  Zelfs het nederlandse cda schuift op naar rechts- extreem, in het kielzog van het christen -fundamentalistisch denken..het verlaat het veilige midden en stelt zich meer en meer polariserend op. De ramkoers van die partijen zal zich wreken bij volgende verkiezingen, daar ben ik niet bang voor. Er is wel zinvolle informatie en inzicht nodig om hen om hun rooftochten onder een ‘blanke dictatuur’ af te stoppen en te ontmaskeren.
  Bezoek dit eens

 7. 14

  ” racistisch, ergo als ondemocratisch is VEROORDEELD”
  racistisch DUS ondemocratisch? Waarschijnlijk begrijpt u beide begrippen nog niet zo goed. Dat geeft niet, u kunt altijd leren.
  “het verlaat het veilige midden en stelt zich meer en meer polariserend op”
  Sprak de drenkeling van het veilig midden. Vergeet u niet te zwemmen?

 8. 16

  @Stoet: racistische ‘Blut und Boden’ politiek is tegenwoordig geen grondwettelijk recht meer, laat staan dat democratie daar iets mee heeft uit te staan, dwaallicht.
  Blut & Boden, het ideologisch denken in dergerlijke termen is per definitie autoritair van aard. Het is een onderdeel van het ‘superioriteitsbeginsel’ van een door een hogere instantie aangewezen, uitverkoren ras of bepaalde religie. De Ubermensch gedachte..
  Daar zijn hele volkstammen in de rol van zowel dader als slachtoffer getuige van, zowel hier als in Europa, Zuid-Amerika, Noord -Amerika, India, Israel.
  Het is een taaie strijd om dat verwerperlijk gedachtengoed uit te bannen.

 9. 17

  Dat keigeile weib is uiteraard Anke Vandermeersch: ooit Miss Belgie, dan “als ik verkozen wordt als VB-er ga ik uit de kleren”, toen werd ze verkozen en hield ze alles aan-momenteel topzwanger van een tweeling uiteraard, en ook actrice in het geweldige “middenvinger toespraak”-filmpje wat een tijd geleden door een reaguur hier geplempt werd.

 10. 20

  @ Carlos (dwaal toch niet zo). Da’s totaal geen geil wijf. Da’s Anke Van dermeers. Waar het toenmalig Vlaams Blok zelf over schreef (Van dermeers zat toen nog bij de VLD) : “Een ex-miss die eerst in Kwik en later als geschorst advocate ladderzat in de goot belande” ! En dat is nu hun uithangbord ! Kun je nagaan.

  @Phonkee: No hard feelings.

 11. 21

  Het zal haar dubbele zwangerschap wel zijn, gecombineerd met een vrijdagmiddaggevoel in mijn eigen onderbuik, maar ik vind dat ze op deze foto een mooie zachte uitstraling heeft. Zo anders dan normaal dat ik haar in eerste instantie niet herkende maar dacht dat ze bij het VB een tweede blond kanon in stelling hadden gebracht.

 12. 23

  Tja, zulk een deerne wil ook enkel maar serieus genomen worden…
  Overigens is Freya Vandenbossche, Vlaams Minister van iets en de Pantserfaust van de sp-a, ook al zwanger, gepland nog wel, zodat ze tijdens het zomerreces bevalt.
  In Belgi

 13. 25

  @Nove
  U dwaalt af. Met deze stijlmiddelen kunt u ook Herodes en de kindermoord er wel bij halen, dit alles om het democratisch gehalte vast te stellen. Die joden toch zeg, of was het een Romein?

  Waar ik op doelde was:
  De hypothetische mogelijkheid dat een meerderheid van stemgerechtigden in een democratie kiest voor een racistisch bestuur, geeft al aan dat racisme en democratie elkaar niet uitsluiten.

  PS: Geen van mijn (ex) vriendinnen was in het bezit van blonde ogen en blauw haar, mijnheer.

 14. 27

  Ach, men geeft tegenwoordig de voorkeur of gunt de eretitel van ‘neger’ aan de vreemdeling, allochtoon, islamiet, economisch vluchteling en /of geboren crimineel, allemaal mensen met slechte genen (ondermensen)die als containerbegrip voor de xenofobie dienen die uiteraard niet meer zal bestaan in een blanke maatschappij met uitsluitend blanke politici die slapen met romig witte vrouwen. U ziet, niets sluit elkaar uit.

 15. 28

  uit een deel van bovenstaande reacties blijkt dat het jarenlange gepropageerde egalitaire gedachtengoed zijn vruchten heeft afgeworpen! Zelfs de grootste minkukel neemt zichzelf tegenwoordig serieus….

 16. 31

  Als gedachtenwisselingen een te hoog (impliciet) moreel gehalte krijgen, word ik soms een beetje misselijk… Ik begrijp de emotie en de bezorgdheid echter wel.

  Vind trouwens niet dat her land naar de klote gaat..vind het huidige klimaat beter dan de bedompte geestelijke bedoening van een aantal jaren terug