De Gouden Hockeystick 2019: een tussenstand

Foto: (c) 2019 Sargasso
Dossier:

Nog ruim een halve week heeft u om te stemmen voor wat in de wandelgangen nu al dé award van 2019 wordt genoemd: de Gouden Hockeystick. Want wie gaat de ergste klimaatontkenner van Nederland worden? We zijn er trots op dat de award nu al internationaal gewaardeerd wordt, want de stemmen stromen uit tientallen landen binnen. Aangezien we ons realiseren dat de spanning nu bijna ondraaglijk wordt lichten we graag een tip van de sluier op door wat tussenstanden te geven. Wat zegt u? Onverantwoord? Sturend? Zeik niet. Dus van waar komen de douze points?

De stemming tot nu toe laat zien dat vooral IJsland het ziet zitten met Shell. Het eiland heeft natuurlijk veel te vrezen van klimaatverandering en zet daarom vol in op fossiel.

De jury van Zuid-Korea gaat 100% voor Baudet. Waarom? Geen idee, maar we waarderen het feit dat dit land de moeite heeft genomen te kiezen, ondanks de constante dreiging van het boreale broertje.

De punten van het Zuid-Amerikaanse Colombia gaan naar Clintel, maar het zou iets te maken kunnen hebben met dat het woord nogal wat weg heeft van het Spaanse ‘cartel’ en dat zijn ook al geen lieverdjes. Een begrijpelijke fout.

Ook Zweden stemt mee. Het gerucht gaat dat Greta zélf op Marcel Crok gestemd heeft. Een endorsement om van te dromen, en het lijkt ons zeer waarschijnlijk, ze heeft vast niets beters te doen.

De stugge Finnen weigeren vooralsnog een winnaar aan te wijzen. Het land twijfelt tussen Crok, Clintel en Baudet, en laat Shell – voor nu – wegkomen.

In Rusland hebben ze uberhaupt nog geen enkele keuze weten te maken, hoewel we wel signalen krijgen dat ze hier en daar – tussen het hacken van emailservers door – ongetwijfeld hier en daar toch gestemd hebben. Facebook ontkent alle betrokkenheid.

Het is dus ongemeen spannend. Horen we daar ‘limited sample size’ en ‘thierrycherrypicken’? Wat? Hoe komt u daar nu bij? Stem nou maar gewoon voor god en vooral het vaderland (m/v/x).

[crowdsignal poll=10431338]

Reacties zijn uitgeschakeld