Dat valt niet mee JP

“Ga je nu weg Jan Peter?” zegt Witteman. De fotoglimlach van Balkenende verdween en maakte plaats voor een kwade blik zoals u die kent van zijn debatten met Halsema. “Ja! Ik vind dit geen manier van werken. Dit was niet afgesproken!”. Witteman: “Maar het gesprek was toch goed?”. JP: “Het gesprek was goed, maar het einde onacceptabel!”. (Spotlighteffect.nl)

Het leek zo’n mooie avond voor Jan Peter. Hij mocht bij Pauw en Witteman over zijn (zelfgeschreven!) brievenboekje praten, kon eindeloos uitweiden over zijn gezinnetje, werd lollig toegerepen door Ali B. en kreeg braafmanskritiek van Adriaan van Dis (die beter rept dan Ali B.). Balkenende voelde het: dit gaat stemmen opleveren. Maar dat ze aan het eind van het programma De Balk nog even confronteerden met wat bloopers uit zijn recente geschiedenis was niet afgesproken!

Na afloop van de uitzending haalden Balkenende en christenfluisteraar Jack de Vries verhaal bij Paul Witteman. Student Ernst-Jan Pfauth legde de woordenwisseling vast op telcamera (slechte kwaliteit-alert).

 1. 2

  Die “bloopers” waren eigenlijk slechts een blooper (een snoekduik met een skateboard) en wat filmpjes over politiek: JP slijmend bij GWB, dat souffleren van Donner en het struikelpunt van het kabinet over waar Verdonk mee moet leven enzo. Zelf vondt ik het nou niet zo spannend, afgezien van de opmerking van Ali-B dat JP’s keuze hem stemmen zou kosten omdat nou net dat ene filmpje hem weer mens maakt.

  Zie ook: http://tinyurl.com/rd95g

  Ach, het was een uurtje wel redelijke TV. Pauw hield zo nu en dan z’n gemaakt professioneel kritische snater, en Witteman leek vooral te genieten van de wisselwerking tussen JP en Ali B. Van Dis was elitair, maar da’s dan ook weer niks nieuws.

 2. 4

  ik word vaak een beetje misselijk als ik dat hypocriete vooringenomen en onbeschofte vullis (Pauw en Witteman) zie.. kijk dus nooit

 3. 5

  Wat een tafereel naast Ali ”pet-schuin-op-kop” B. *zucht*. Maar tis een doodgoeie man verders hoor die JP…..hij gaat binnenkort óók bij RTL- boulevard zitten overigens,…maar naast Beau & Alfred kan je niet mat gaan toch? Kan het me niet voorstellen…..

 4. 8

  # 6 en 7
  Tja,..wat te zeggen….haal de clichés maar uit de kast…
  [img]http://i58.photobucket.com/albums/g270/Y_Podorkin/cliche_doos.jpg[/img]
  Ik pas deze keer…

 5. 13

  @Sikbock: Goed dat je het erbij zet wie je bedoelde. Was vast in de overtuiging dat je JP de MP bedoelde.

  Wat een slechte verliezer. Ook leuk: JP’s reactie bij de lancering van stemwijzer als het hem niet zint. wat een kleuter. wil iedereen die het in zn hoofd haalt op hem of zn clubje te stemmen na 22-11 svp zn mond houden als JP weer zn witlof-lucht gaat verspreiden?

 6. 15

  Met al die campagne onzin momenteel, kan ik nu niet meer aankomen met de kritiek dat Pauw & Witteman met dit soort dingen aankomen. Hij zal niet de eerste gast zijn die geheel iets anders van het gesprek had verwacht. Ik vond wel dat hij flink de les werd gelezen door Jan Mulder, uh.. ik bedoel natuurlijk Ali B. Maar het is ook wel heel makkelijk om alsmaar te blijven zoeken naar een interpretatie, die overduidelijk niet zo bedoeld was.

  De campagne lijkt bijna volledig toegespitst op het onbewuste van de kiezers, en dat is denk ik niet de manier waarop de meeste politici het willen spelen. Zou het niet beter zijn geweest als Balkenende tijdens de uitzending de confrontatie was aangegaan en had gezegd waarom hij het niet goed vindt om dit soort bloopers te blijven herhalen, hoe dit van invloed is op het onbewuste van de kiezer? Of vinden we het geen probleem als de keuze wordt gemaakt op basis van skateboard skills en kookkunsten?

 7. 16

  Als Ali B. het voor elkaar krijgt om te zeggen wat hij wil, dan moet Balkenende dat toch ook kunnen. Als Balkenende vindt dat de discussieleiders/interviewers onbelangrijke onderwerpen aanhalen, dan zeg je gewoon dat het onderwerp niet belangrijk is en dan neem je de discussie over en dan ga je de mensen vertellen wat jij belangrijk vind dat ze moeten weten. Als ze je onderbreken, vraag je waarom dat onderwerp belangrijker is dan hetgeen wat jij wil overbrengen. Dat is misschien niet zoals het hoort, maar moet je dan maar alle onzinnige en persoonlijke vragen beantwoorden die ze verzinnen? Zodra ze met zinnige vragen komen, ga jij weer gewoon antwoord geven.

 8. 19

  Je mocht willen dat politici zo met elkaar omgingen als Ali B met Balkende. Het werd allemaal een stuk duidelijker en oprechter, en wat mij betreft in feite een stuk beleefder en interessanter.

 9. 24

  Als Bos, Femke en Jan M. nu ook zo belachelijk worden gemaakt door Pauw en Witteman, was er niets aan de hand, maar dat zal bij de links georienteerde VARA niet gebeuren. Afzeiken van JP is dan toch gewoon propaganda voor links?

 10. 25

  Genoten van deze geweldige uitzending……..JP werd volledig gesoufleerd door Ali B. en Adriaan van Dis. Het ‘toevallige’ verschijnen van het boekje zo vlak voor de verkiezingen kan inderdaad worden opgevat als een afscheidsboek van minister-president?!!!!!

 11. 26

  @4: DUH! Dat is het idee van de omroepen die weer meer hun profiel moeten laten blijken (notabene van het CDA). Als je Marijnissen wil laten afzeiken moet je de EO hem laten interviewen.

 12. 27

  “christenfluisteraar Jack de Vries”

  Iemand een tip voor een weblog waar op een normale toon nieuws wordt besproken? Sargasso is nog bedenkelijker dan de VARA. Dit bericht is een combinatie van VARA bagger met Geenstijl stijl.