1. 9

  Ik had eigenlijk verwacht dat die helicopter ook nog in zee zou storten, dan hadden jullie een punt gehad. Autorijden langs de kust is overigens VEEEEL gevaarlijker:

  http://www.youtube.com/watch?v=yYA4HUOMCO4

  En @Carlos&Crachàt: jullie burgertruttigheid toonde gisteren behoorlijk tijdens de discussie over die 13-jarige maar om nou nog eens met dit filmpje te komen is wel over the top. Toch je gelijk willen halen? Kom maar een ijsje halen als je in de buurt bent. Wel zoet zijn hè.

  Overigens gaat het meisje in kwestie naar Nieuw Zeeland als ze van die NL burgertrutten niet mag. Dat heb je van NL, initiatief wordt gesmoord en mensen vluchten het land uit. Zou ik ook doen.

 2. 10

  Nee HansR we vonden het zo provocerend van sommige reaguurders om de wet aan de kant te schuiven en voortaan te pleiten voor individuele justitie dat we dachten: kom we doen zelf ook even wat provocerends.

  Ikzelf ben een zeer goede chauffeur, mijn gezin kan dat beamen en wie kennen mij nu beter dan mijn eigen gezin? Daarom eis ik dat er voor mij op de Nederlandse snelwegen geen maximum snelheid geldt, ik kan mij immers prima redden met 180 km/h. Iedereen die hier tegen protesteert vind ik een burgertrut.

 3. 11

  Carlos, OK, maar dan wil ik dat die uitzondering ook voor mij geldt (liefst geen Vmax). Mijn wagen haalt met gemak 250 en ik vind dat ik dat ook moet kunnen rijden.

 4. 12

  @carlos#10
  Je mist het punt Carlos, alweer. Niemand schuift de wet aan de kant, de wet wordt hier ingeroepen door een instelling op een onderwerp waarvoor ze niet is ingesteld. Diezelfde instelling laat ouders van peuters rustig hun gang gaan omdat ieder zijn kans moet krijgen. Dat leidt tot moord en doodslag. Ik heb daar hier minder over gehoord dan nu een 13-jarig meisje de wereld rond wil.

  En dan met het argument komen dat voorstanders van Laura de wet aan de kant schuiven. Rot op en ga je schamen.

  En wat betreft autorijden mis je ook het punt van mijn linkje. Het gaat niet om goed of hard rijden, het gaat erom dat wat je ook onderneemt je altijd je ongeluk kunt treffen. Dat behoeft geen argument te zijn om niet te ondernemen.

  Angst is een slechte leidraad en jullie laten je door angst leiden. Jullie trillen van angst bij de gedachte van een 13-jarige alleen op zee.

  Ik ben heel benieuwd wat de rechter roept.

  En nu moeten we nog drie dagafsluiting over angst voor zeilen zien.
  Tjonge, die Sargasso toch ongefundeerd emotioneel bang.

 5. 13

  Wat een emotie HansR, ik zou trillen van angst? Het is gewoon heel simpel, kinderen kunnen tot hun 18/21 nog niet verantwoordelijk zijn. De verantwoordelijkheid ligt bij de ouders en als die onverantwoordelijke beslissingen nemen moet de overheid ingrijpen. Dat is de bescherming van het individu.

  Ik denk dat dit meisje prima de wereld kan overzeilen, hardstikke mooi, leuk, geweldig, heroïsch, hosanna, vrijheid, merdeka! Bioscoopfilm nu! Maar… als haar iets overkomt, en die kans bestaat gewoon zijn de volwassenen verantwoordelijk.

  Ik heb helemaal geen angst, ik heb vroeger als kind veel gezeild en zeil nu soms nog op zee enwel daarom ben ik mij bewust van de gevaren. Zeilen is onzettend fijn als het goed gaat, maar erg kut als het mis gaat.

 6. 14

  Het is gewoon heel simpel, kinderen kunnen tot hun 18/21 nog niet verantwoordelijk zijn. De verantwoordelijkheid ligt bij de ouders en als die onverantwoordelijke beslissingen nemen moet de overheid ingrijpen.

  Het is inderdaad heel simpel maar jij draait het om. Kinderen kunnen voor hun 18e wel degelijk heel verantwoordelijk en zelfstandig zijn alleen ligt juridisch de verantwoordelijkheid bij de ouders. Dat wil niet zeggen dat de overheid altijd bij voorbaat in dient te grijpen. Mijn god wat een zootje zou het worden.

  Dat houdt bij mij nog altijd in, dat zij mag als ze dat wil en de ouders het goed vinden en dat de ouders daarvoor de verantwoordelijkheid nemen. Mocht ze omkomen dan kunnen de fastoensrakkers die ouders nog altijd voor moord of doodslag aanklagen.

  Alles beter dan op voorhand tegenhouden.

  En emotie? Ja. Reacties op basis van angst voor wat haar kan overkomen – want daar gaat het uiteindelijk allemaal toch om? – zijn emotionele reacties. Mag je ontkennen hoor.

 7. 19

  Nee, dan b.v. de 4-jarige Budhia Singh. In 2006 een nationale held toen hij een afstand van 70 kilometer liep. (Later bleek het jongetje door zijn trainer te zijn geslagen en gemarteld):

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1282482.ece/Recordpogingen_kinderen_niet_altijd_succes

  Het hele leven is een avontuur een race, begint al als je nog een kwakje vloeibaar bent. Pas als het vuur van het permanent rokende crematorium aan je kist likt heb je rust. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen….