1. 1

  Vladivostok..vele gezichten..zo ver..afgelopen jaar, camping Zeeburg (een van m’n favo plekjes)..rood wijnte op het terras…broem broem en dan heel luid..De motorclub van Vladivostok kwam langs en bleef..bril af zwarte gezichten met bril die al af was maar er nog stond..dames achterop met heel grote bos hout..na inchecken, ze waren heel moe..in een kring..soort trekharmonika..vodka..zingen en dansen…en later praten..toen dacht ik Vladivostok Steent.

  ps” Vodka geeft de dag erna enigszins een stampij im Kopf :(

 2. 4

  Echt waar..oh we zijn in Moscou? dan zijn we bijna in amsterdam, zoiets.. een groep van pakweg 20 met bijzitsers (mijn ogen op stokjes) …ze stalen m’n hart die nacht…en mijn hoofd de volgende dag:

 3. 6

  Ik vraag me bij Vladivostok altijd af of dit eigenlijk niet de meest oostelijke Europese stad is? Nu ik voor de Dagsluiting via Youtube steeds over de Sea of Japan ( East Sea voor de Koreanen) heen en weer hop valt het cultuurverschil tussen enerzijds de aziatische Chinezen, Japanners en Koreanen en anderzijds de Russen heel erg op. Maar ja, die discussie hebben we hier al vaker gevoerd: zijn Russen eigenlijk Europeanen of zijn ze iets anders?

 4. 8

  Ah camping Zeeburg, wat heb ik daar ooit eens gevierd, was het nu de promotie of het afstuderen van onze correspondent in Ecuador? (die overigens sinds een maand in Potsdam woont en werkt)

 5. 10

  Even scherp stellen..twee mensen maken soms ruzie..gangs maken soms meer ruzie..grote gemeenschappen (een land) maken soms hevige ruzie..landen onder een gemeenschappelijke noemer (europa b.v.) maken soms heel heftige ruzie met andere clubjes..grootschaligheid breng ellende …nuf said ..mooie na-avond toegewenst…kampvuur in de tuin, ik schuif aan :)

  Bye

 6. 14

  Carlos 6.

  Het is natuurlijk een aardige (geografische / geopolitieke)discussie om aan te geven waar de grenzen van Europa ophoudt.

  Ik zag er eens een programma over (VPRO volgens mij) waarin de programma makers naar het middelpunt van Europa reizen. Ieder ,beetje centraal gelegen land, heeft wel zo’n punt: van Duitsland tot Slowakije. Na hun reis stonden er wel 10 kruisjes op hun kaart. Zelfs de Litouwers maakten mij met veel trots duidelijk dat ergens in hun landje het centrum van Europa zich bevond.

  Ben op het platteland van Moldavie geweest. Ligt in Europa, geografische gezien. Moskou kan qua uitgaan duurder zijn dan Amsterdam.
  Klopt het niet dat er ergens richting de Oeral een bord staat met ‘welkom in Azie’?