1. 5

  nee, helemaal niet.
  Het was beter om een turbulente dag, die al ergens op de middag gesloten was, met een zwart scherm af te sluiten.
  Noteer overigens dat ie per uitzondering onder mijn naam staat, wat het niet een echte dagsluiting maakt.

 2. 8

  En ten allen tijden geldt de Wet van de Blogger: “Je doet het nooit goed”.

  Wie een zwart scherm post doet mee aan de dramacultuur.
  Wie een vrolijk zingende Somalilander post is ook ongepast bezig.

  Ik heb nu 911, Fortuyn, vdW, vanGogh, Madrid meegemaakt in de blogosfeer en op dit soort dagen gaan de comments alle kanten op. Ongeleide projecten, mensen wensen je voor een duppie eeuwig je graf in. Kijk maar eens hoe buitensporig speculatief er op dat gedichtje van Bianconero wordt gereageerd. Je bent op voorhand schuldig, je intentie was per definitie slecht. En zie hoe gemakkelijk bloggers ook uit de bocht vliegen in de drang iets origineels toe te willen voegen zoals die Driehuis van de QDJ. Het is spitsroede lopen, meer dan normaal.

 3. 9

  @6: Altijd leuk die jij-bakken, knul. Maar ergens een al dan niet geprononceerde mening over hebben is iets anders dan het publiceren van pathetische gedichtjes of zwarte schermen.

  #7 heeft gelijk. En ik word aangetast in mijn mogelijkheid tot uiting van die betrokkenheid omdat ik in dit soort situaties voordat ik de met mijn karakter overeenstemmende “waardige terughoudendheid” zou kunnen uitdrukken eerst door die schier eindeloze horden aan wannabe Goede Tijden Slechte Tijden scenaristen met tekstuele pathetica, kaarsjes-brandingen en stille tochten moet waden.

  Het inmiddels schijnbaar totaal vergeten culturele begrip is “piëtiet”. Enige waardigheid, enige terughoudendheid en enige respectvolle bejegening van de mensen waar het in eerste instantie om gaat, de nabestaanden; niet het al direct, luid en publiek kapen van emoties die in eerste instantie hen toebehoren.

  En ja, mijn #2 staat natuurlijk bij de verkeerde post. Geïsoleerd, weinig mis met een zwart scherm en ondanks de “public display” component grotendeels en bij nader inzien juist het soort rustigheid dat ik bedoel. Het telde alleen op bij het gedicht, waar al voldoende aanvallen onder stonden zo leek het en waar bovendien de reactie van de auteur weer leek uit te drukken dat ‘ie zich die aanvallen nog aantrok ook.

  Ik verdenk de auteur daarvan niet van geen betrokkenheid, enkel van een vreselijk beroerde smaak. Doet gaarne mij omgekeerd hetzelfde plezier.

 4. 11

  En mensen als #10 zijn over het algemeen grotendeels te vermijden door je diploma van de middelbare school te halen en daarna iets anders te gaan doen maar de RTL dramaturgen beginnen een echt serieuze plaag te worden.

 5. 12

  Wat een wartaal, #11.

  je diploma van de middelbare school te halen en daarna iets anders te gaan doen

  Duh, als je dat diploma hebt ga je toch niet nog een keer die school doorlopen.